Alwox Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Dzień dobry, mam taki problem, że mój adapter przerzutki się złamał. Znalazłem dokładnie taki sam tutaj (więc nie wklejam już zdjęcia "po" 😛 ) ale wolałbym w miarę możliwości wymienić na coś solidniejszego. Nie widziałem jednak żadnego w takim kształcie i nie wiem czy coś tylko trochę podobnego będzie pasowało czy musi być dokładnie ten?. Spotkał się ktoś z takim problemem i mógłby coś doradzić? Domyślam się, że tu mało kto potrzebuje adaptera ale ja nawet nie wiedziałem, że moja rama jest taka "zacofana" jak kupowałem niedawno nową przerzutkę (myślałem że to była jej część). 😞
Piotr78 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Jeśli pasuje to bierz i się nie zastanawiaj. Hak ramy ( bo tak to się nazywa ) musi być słabszy, nie może być pancerny. Po to jest, żeby w razie czego się połamał/odkształcił. 1
Ares Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Większość ram ma specjalnie dedykowane nie adaptery tylko haki bo taka jest prawidłowa nazwa. Każda rama nawet obecnie za grube pieniądze ma ten element bo jak inaczej przykręcić przerzutkę. Hak ma się łamać w razie czego bo taka jest jego funkcja. Kup dwa i jeżdzij. 1
Alwox Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Ok, dzięki bardzo za odpowiedzi! 😉
Rekomendowane odpowiedzi