Skocz do zawartości

Topeak Backloader 15L

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, szukam sprawdzonej opini o tej torbie.

Głównie chodzi mi o trwałość i czy po czasie nie macie odczucia że zrobiliście zły zakup i lepiej zainwestować w coś innego? (droższego)

A może jakieś inne propozycje w podobnej cenie i pojemnośći?

Backloadera 15L znalazłem teraz w cenie 256zł.

W ogóle to przy okazji natknąłem się na fajne torby Roswheel, szczególnie podoba mi się ta podsiodłowa torba z bagażnikiem (podporą), używa ktoś czegoś podobnego?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.04.2019 o 09:52, Kruup napisał:

Głównie chodzi mi o trwałość i czy po czasie nie macie odczucia że zrobiliście zły zakup i lepiej zainwestować w coś innego? (droższego)

W ogóle to przy okazji natknąłem się na fajne torby Roswheel, szczególnie podoba mi się ta podsiodłowa torba z bagażnikiem (podporą), używa ktoś czegoś podobnego?

Za 256 zł nie kupisz nic lepszego. Mam 15L właśnie i nie zamieniłbym go na nic innego. Łatwa w czyszczeniu, mega pojemna (worek kompresyjny robi mega robotę), trzyma się bardzo dobrze rury podsiodłowej. Klamry solidne. Produkt wart polecenia i jakbym miał kupować jeszcze raz to bym się nie zastanawiał :)

Spakowanie jeansów, bluzy, koszulki, gaci , portfela i karty wstępu zajmuje mi jakieś może pół torby więc jest bardzo dobrze.

Edytowane przez Fimala
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.04.2019 o 09:52, Kruup napisał:

Widziałem w innym temacie, że nikt nie odpowiedział na Twoje pytanie o Backloadera. Ja ze swojego doświadczenia mogę tylko potwierdzić to co napisał Fimala przede mną. Cały zeszły sezon używałem tej torby codziennie pod czas dojeżdżania do pracy. Dało się zmieścić: ubranie na przebranie, pojemnik z lunchem, 13 calowy tablet (tak wiem mało odpowiedzialnie ;) ) i  małą saszetkę z podręcznymi narzędziami i pompką a trochę miejsca i tak zostawało. Plusem jest to, że od góry są gumki, pod które możesz coś włożyć, w moim przypadku drobne zakupy na koniec dnia.

Co do samego montażu to niestety miałem to trochę źle na początku zrobione (torba za nisko w stosunku do siodełka) i bujało na boki. Jak podciągniesz odpowiednio paski pod siodełkiem a największe obciążenie wsadzisz tak, by było przy sztycy a nie na końcu torby, to praktycznie nie czuć żadnego bujania. Wiadomo, że przy energicznym pedałowaniu jak rower się przechyla to torba będzie lekko bujać ale nie jest to za bardzo odczuwalne. 

Opublikowano

Potwierdzam opinie obu panów :)

Jest naprawdę pojemna, przy dobrze zaciągniętych paskach nie buja się na boki (nawet zapakowana do pełna), a gumki na górze dobrze trzymaja drobiazgi. Może być irytująca jeśli się często grzebie głęboko w środku za drobnymi rzeczami, no ale od tego są w końcu kieszenie na plecach. Generalnie bardzo dobra torba

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi :) torba już kupiona i bardzo mi się podoba. Za parę dni przejdzie chrzest bojowy na Szlaku wokół Tatr. ;)

Opublikowano

No i torba przeszła chrzest  bojowy. Dwa dni w deszczu i jeden dzień w deszczu ze śniegiem :)

Sprawdziła się, worek wewnętrzny jest 100% szczelny, upust powietrza działa rewelacyjnie można fajnie skompresować ubrania. Jednak moim zdaniem worek powinien być większy, bo po w sadzeniu go w torbę zostaje sporo wolnego miejsca na bokach.  Upchnąć w boki torby da się jeszcze naprawdę sporo ale niestety wszystko co tam wsadzimy będzie mokre bo sama torba już wodoszczelna nie jest.

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy ktoś kto posiada tą torbę mółgłby mi powiedzieć jaki musi być minimalny prześwit pomiędzy siodełkiem a kołem aby ją zmieść. Boję się że w moim rowerze jest trochę mało miejsca a nie mam nigdzie możliwości obejrzenia jej na żywo.