daniel33mc@wp.pl Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Witam potrzebuje kupić nowy plecak , który musi mieć ochraniacz pleców i możliwość zamontowania bułaku 3l.Mam wybrane dwa modele tylko teraz ktory? Oby dwa sa podobne i mają podobne ceny: Camelbak K.U.D.U. 12 DRY https://www.mikesport.pl/camelbak-ss17-plecak-rowerowy-k-u-d-u-12-dry-black-laser-orange-1358001900.html Duży plus to dołączony pokrowiec przeciwdeszczowy ------------------------------------------------------ CAMELBAK T.O.R.O. Protector 14 https://studiorowerowe.pl/plecak-camelbak-t-o-r-o-protector-14,3,61717,61724?gclid=Cj0KCQiAzePjBRCRARIsAGkrSm55vgJxNuxr_lwJ0nZ0zSVMyYDL7Z82zo0_XYomOymhUAn9eT8PDfAaAi0EEALw_wcB Plusy nowszy , większa pojemność, chyba lepszy ochraniacz. Duży minus brak pokrowca ! Pomóżcie wybrac bo juz od tygodnia myślę i nie mogę się zdecydować. Skłaniam się ku temu pierwszemu .
Gość Opublikowano 2 Marca 2019 Opublikowano 2 Marca 2019 W przypadku plecaka rowerowego większa pojemność nie koniecznie jest plusem, bo nabierzesz nie potrzebnych rzeczy. Bynajmniej ja tak mam. W zasadzie plecak rowerowy ma umożliwić Ci przewóz wody, jedzenia, pakietu serwisowego i coś na grzbiet. Co do pokrowca... to nie spotkałem się jeszcze z takim, który faktycznie by chronił zawartość przed deszczem. Ciuchy i jedzenie poprostu pakuje w foliowe torebki. Weź ten, który bardziej Ci się podoba.
elmapeto Opublikowano 2 Marca 2019 Opublikowano 2 Marca 2019 Skoro wybieramy za Ciebie to ja ten drugi. Bardziej mi się podoba.
daniel33mc@wp.pl Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Opublikowano 2 Marca 2019 38 minut temu, PrzeLuka napisał: W przypadku plecaka rowerowego większa pojemność nie koniecznie jest plusem, bo nabierzesz nie potrzebnych rzeczy. Bynajmniej ja tak mam. W zasadzie plecak rowerowy ma umożliwić Ci przewóz wody, jedzenia, pakietu serwisowego i coś na grzbiet. Co do pokrowca... to nie spotkałem się jeszcze z takim, który faktycznie by chronił zawartość przed deszczem. Ciuchy i jedzenie poprostu pakuje w foliowe torebki. Weź ten, który bardziej Ci się podoba. No właśnie wiem i dlatego mam dylemat ,obecnie mam plecak 10l. I nieraz brakuje trochę miejsca . A co do pokrowca to ma chronić bardziej przed błotem niż przed deszczem ,ciężko pozniej uprać plecak jak jest cały upaprany. 20 minut temu, elmapeto napisał: Skoro wybieramy za Ciebie to ja ten drugi. Bardziej mi się podoba. Mi też bardziej drugi się podoba .
Gość Opublikowano 2 Marca 2019 Opublikowano 2 Marca 2019 Zaimpregnuj plecak. Latwiej schodzi bród przy praniu.
daniel33mc@wp.pl Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Opublikowano 5 Marca 2019 Kupiłem Camelbak K.U.D.U. 12 DRY , przesądziła pojemność 12l. powina być idealna i pokrowiec przeciwdeszczowy .Dzięki wszystkim za odp.
Fimala Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Nie chce zakładać nowego tematu więc podepnę się tutaj z pytaniem. Co myślicie o wykorzystaniu plecaka do biegów trail na rowerze? Ma on formę bardziej kamizelki aniżeli plecaka. Kolejna przewaga nad Camelbakiem (Hydropack) to 3 paski z przodu zapinane na klacie co ma stabilizować plecak. Fajną rzeczą są również kieszonki z przodu na batony itp. W moim przypadku byłoby to uzupełnienie zestaw na dłuuugie dystanse. Aktualnie mam konfigurację bidonów 2x550ml i 2x990 ml zawieszone na rowerze. Konkretnie chodzi mi o ten model: https://www.decathlon.pl/plecak-do-biegania-10-l-id_8488292.html Używał ktoś z was coś takiego jako alternatywę dla plecaków rowerowych?
Bartosh Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 Obawiam się, że strasznie się w tym zapocisz. Wysłane z mojego LDN-L21 przy użyciu Tapatalka
felixbike_life Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 myślę że plecak do biegania nie nadaje się najlepiej do jeżdżenia na rowerze ponieważ kształt szelek jest szerszy niż w rowerowych plecakach i podczas trzymania kierownicy będzie mógł cię obcierać
Rekomendowane odpowiedzi