Skocz do zawartości

Który plecak?

daniel33mc@wp.pl

Rekomendowane odpowiedzi

daniel33mc@wp.pl
Opublikowano

Witam potrzebuje kupić nowy plecak , który musi mieć ochraniacz pleców i możliwość zamontowania bułaku 3l.Mam wybrane dwa modele tylko teraz ktory? Oby dwa sa podobne i mają podobne ceny:

Camelbak K.U.D.U. 12 DRY 

https://www.mikesport.pl/camelbak-ss17-plecak-rowerowy-k-u-d-u-12-dry-black-laser-orange-1358001900.html

Duży plus to dołączony pokrowiec przeciwdeszczowy  

------------------------------------------------------

CAMELBAK T.O.R.O. Protector 14

https://studiorowerowe.pl/plecak-camelbak-t-o-r-o-protector-14,3,61717,61724?gclid=Cj0KCQiAzePjBRCRARIsAGkrSm55vgJxNuxr_lwJ0nZ0zSVMyYDL7Z82zo0_XYomOymhUAn9eT8PDfAaAi0EEALw_wcB

Plusy  nowszy , większa pojemność, chyba lepszy ochraniacz. 

Duży minus brak pokrowca !

Pomóżcie wybrac bo juz od tygodnia myślę i nie mogę się zdecydować. Skłaniam się ku temu pierwszemu .

Opublikowano

W przypadku plecaka rowerowego większa pojemność nie koniecznie jest plusem, bo nabierzesz nie potrzebnych rzeczy. Bynajmniej ja tak mam. W zasadzie plecak rowerowy ma umożliwić Ci przewóz wody, jedzenia, pakietu serwisowego i coś na grzbiet. Co do pokrowca... to nie spotkałem się jeszcze z takim, który faktycznie by chronił zawartość przed deszczem. Ciuchy i jedzenie poprostu pakuje w foliowe torebki. Weź ten, który bardziej Ci się podoba.

Opublikowano

Skoro wybieramy za Ciebie to ja ten drugi. Bardziej mi się podoba.

daniel33mc@wp.pl
Opublikowano
38 minut temu, PrzeLuka napisał:

W przypadku plecaka rowerowego większa pojemność nie koniecznie jest plusem, bo nabierzesz nie potrzebnych rzeczy. Bynajmniej ja tak mam. W zasadzie plecak rowerowy ma umożliwić Ci przewóz wody, jedzenia, pakietu serwisowego i coś na grzbiet. Co do pokrowca... to nie spotkałem się jeszcze z takim, który faktycznie by chronił zawartość przed deszczem. Ciuchy i jedzenie poprostu pakuje w foliowe torebki. Weź ten, który bardziej Ci się podoba.

No właśnie wiem i dlatego mam dylemat ,obecnie mam plecak 10l. I nieraz brakuje trochę miejsca . A co do pokrowca to ma chronić bardziej przed błotem niż przed deszczem ,ciężko pozniej uprać plecak jak jest cały upaprany. 

20 minut temu, elmapeto napisał:

Skoro wybieramy za Ciebie to ja ten drugi. Bardziej mi się podoba.

Mi też bardziej drugi się podoba .

Opublikowano

Zaimpregnuj plecak. Latwiej schodzi bród przy praniu.

daniel33mc@wp.pl
Opublikowano

Kupiłem Camelbak K.U.D.U. 12 DRY  , przesądziła pojemność 12l. powina być idealna i pokrowiec przeciwdeszczowy .Dzięki wszystkim za odp. 

Opublikowano

Daj znać jak ci się sprawdza :)

Opublikowano

To niech się sprawuje teraz. Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chce zakładać nowego tematu więc podepnę się tutaj z pytaniem. Co myślicie o wykorzystaniu plecaka do biegów trail na rowerze? Ma on formę bardziej kamizelki aniżeli plecaka. Kolejna przewaga nad Camelbakiem (Hydropack) to 3 paski z przodu zapinane na klacie co ma stabilizować plecak. Fajną rzeczą są również kieszonki z przodu na batony itp. W moim przypadku byłoby to uzupełnienie zestaw na dłuuugie dystanse. Aktualnie mam konfigurację bidonów 2x550ml i 2x990 ml zawieszone na rowerze. Konkretnie chodzi mi o ten model: https://www.decathlon.pl/plecak-do-biegania-10-l-id_8488292.html

1257843783_Screenshot_2019-03-20Bieganie-Plecakdobiegania10l(1).thumb.jpg.8561798b701f3083257a83aa553a26ae.jpg2070151614_Screenshot_2019-03-20Bieganie-Plecakdobiegania10l.thumb.jpg.42d5da5664ef6d32d9b04da1ac50e48a.jpg

Używał ktoś z was coś takiego jako alternatywę dla plecaków rowerowych?

Opublikowano

Obawiam się, że strasznie się w tym zapocisz.

Wysłane z mojego LDN-L21 przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Opublikowano

myślę że plecak do biegania nie nadaje się najlepiej do jeżdżenia na rowerze ponieważ kształt szelek jest szerszy niż w rowerowych plecakach i podczas trzymania kierownicy będzie mógł cię obcierać