Skocz do zawartości

Gopro 7 podzielone pliki

bongkox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Mam do was pytanko jestem świeżym użytkownikiem gopro7 zauważyłem ,że kamerka dzieli dłuższe filmy na pliki o rozmiarze max 4GB, Da się to jakoś zmienić czy nie ma takiej możliwości? Karta sformatowana na exFAT, na NTFS kamerka wywala błąd karty. Karta samsung Evo plus 128GB.

Opublikowano
Hej! Mam do was pytanko jestem świeżym użytkownikiem gopro7 zauważyłem ,że kamerka dzieli dłuższe filmy na pliki o rozmiarze max 4GB, Da się to jakoś zmienić czy nie ma takiej możliwości? Karta sformatowana na exFAT, na NTFS kamerka wywala błąd karty. Karta samsung Evo plus 128GB.
Cześć niestety nic nie robisz taki już jest zapis trzeba się męczyć z renderem sam mam 7 i tez mnie to dziwiło

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To nie jest jakiś wielki problem zdziwiłem się tylko ,po powrocie z ferii myślałem ,że nie mam części nagrań. Gorzej jest tylko w gąszczu plików odnaleźć drugą część nagrania. Dzięki za szybką odpowiedź.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ta karta Samsung pochodzi z pewnego źródła? Na pewno na 128GB? Następna sprawa to owe 4 GB, to  maksymalny rozmiar pojedynczego pliku w systemie plików FAT 32. Można to zdjąć pod warunkiem, że taka karta będzie sformatowana jako exFAT. Skoro to jest najnowsza kamera to na pewno obsługuje wysokie pojemności oraz system plików exFAT. Ja bym spróbował użyć karty, np marki GOODRAM z serii M3AA, np 64 GB łatwo poznać, bo jest w charakterystycznym, zielonym opakowaniu, i ceny w ostatnim czasie znacząco spadły. To jest karta dedykowana do kamer sportowych. Link tutaj: Karta 32GB maksymalna pojemność dostępnych kart z tej serii to 64 GB, pamięci MLC

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, mam to samo pliki podzielone co 3,72 gb. Może coś mam źle ustawione w kamerze hmm?

Kamera: GoPro hero black 7

Karta: SanDisk Extreme microSDXC 64GB 160/60 MB/s V30 A2 U3 4K

Opublikowano

Zaimportuj film z karty używając oprogramowania GoPro i powinno chyba Ci połączyć. Miałem tak w H5. Aczkolwiek nie jest to jakoś upierdliwe. I tak trzeba coś zawsze obrabiać i tak.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest pewien problem, mianowicie jeśli taki film będzie później montowany np na kompie, to podział automatyczny, jaki następuje w trakcie nagrywania ma sens, bowiem może się potem okazać, że formatowanie dysku, na którym będzie taki plik zgrywany nie pozwoli na to, lub będzie taka obróbka wymagać bardzo mocnego kompa, szczególnie kiedy wchodzi w grę rozdzielczość 4k/30 lub 60, albo 1080p/50 lub 60.