Skocz do zawartości

Garmin Edge Explore

lukglo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Aktualnie użytkuję Garmin Fenix 3 i za bardzo nie mam powodów do narzekania ale jednak gadżeciarz to gadżeciarz :) Zrobiłem dość duży research i wybór padł na Garmin Edge Explore, opcje które musiał mieć szukany kandydat: 

• mapy offline
  • nawigacja do punktu
  • proponowanie tras wg kierunku i odległości
  • alert SMS po wypadku
  • powiadomienia z telefonu
  • ew. ładowanie podczas aktywności powerbankiem
  • współpraca z z czujnikiem tętna HRM RUN (ten z czerwoną gumką/ uszczelką)

I kwestii tych dwóch ostatnich opcji mam pytanie, bo napisałem do dwóch oficjalnych przedstawicieli Garmina na Polskę i jeden twierdzi (Trigar), że zegarek ma te opcje, a drugi (E-Azymut), że Edge nie działa z HRM-RUN oraz kończy aktywność po podłączeniu ładowania.Ma ktoś z Was taki zestaw i mógłby potwierdzić którąś z tez?

Ja bardziej skłaniałbym się w stronę wersji Trigar`a - DC Rainmaker pokazywał na filmiku podłączony monitor tętna (tylko nie wiem co miał założone na klatę)

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

HRM-RUN to dość zaawansowany pulsometr z dodatkowymi funkcjami. Wydaje mi się, że na Edge Explore będzie ci działać sam pomiar tętna, pozostałe funkcje już niekoniecznie.

Z tego co wiem, każdego Garmina da się ładować w czasie jazdy.

Opublikowano
HRM-RUN to dość zaawansowany pulsometr z dodatkowymi funkcjami. Wydaje mi się, że na Edge Explore będzie ci działać sam pomiar tętna, pozostałe funkcje już niekoniecznie.
Z tego co wiem, każdego Garmina da się ładować w czasie jazdy.
Zdaję sobie sprawę, że będzie tylko tętno pokazane, w Fenix 3 też pokazuje tylko tętno podczas aktywności "rower".
A wiesz może czy edge mają funkcję "dokończ później"? wyłącza się GPS, urządzenie przechodzi w tryb zegarka (przynajmniej Fenix 3 tak robi) w celu oszczędzania baterii, później można normalnie wystartować i kontynuować aktywność.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Z tym "dokończ później" to chodzi Ci o to, że jesteś w trakcie jazdy i zapisujesz jakąś aktywność, zatrzymujesz się po coś, wyłączasz Garmina, a po włączeniu możesz kontynuować tę aktywność? W moim 520 działa bez zarzutu. Ładowanie podczas jazdy też działa.

Opublikowano
Z tym "dokończ później" to chodzi Ci o to, że jesteś w trakcie jazdy i zapisujesz jakąś aktywność, zatrzymujesz się po coś, wyłączasz Garmina, a po włączeniu możesz kontynuować tę aktywność? W moim 520 działa bez zarzutu. Ładowanie podczas jazdy też działa.
Dokładnie: jadę, zatrzymuje się na dłuższy postój klikam odpowiednią opcję, urządzenie przechodzi w tryb uśpienia i gdy chce ruszać dalej to aktywność jest kontynuowana. W Fenix 3 jak się tego nie kliknie to po 10 min aktywność jest zakończana.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy Edge Explore obsługuje czujniki kadencji? Niby nie interesują mnie funkcje typowo treningowe, ale zakładam, że informacja o kadencji na trasie mogłaby być przydatna.

Instrukcja na stronie producenta chyba łączy Explore z modelem 1030, który jest zupełnie innym komputerem.

Opublikowano

Tak, Edge obsługuje czujniki kadencji, prędkości i pulsometry.