Neon Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Witam. Zastanawiam się nad zakupem licznika bezprzewodowego i mój wybór padł na Kellys TRACK 30. Przeczytałem że tańsze liczniki bezprzewodowe posiadają transmisję analogową, która niestety jest wrażliwa na zakłócenia (w efekcie licznik wariuje i pokazuje błędnie prędkość). Zakłócenia wywołują urządzenia elektryczne (np. sieć trakcyjna, stacje transformatorowe czy linie energetyczne), w efekcie zwykła jazda po mieście czy nawet w pobliżu linii energetycznych może zakłócać pracę licznika. Wybrany przeze mnie licznik Kellys kosztuje około 170zł więc nie jest najtańszy. Nie mogę się jednak doszukać informacji czy transmisja w tym liczniku jest analogowa czy cyfrowa (kodowana). Z powodów wymienionych na początku nie chcę licznika który będzie miał transmisję analogową. Znalazłem instrukcję licznika Kellys TRACK 30, a w nim informację o częstotliwości przesyłania danych: Odbiornik: N/A Nadajnik: 433M+-40KHz/122k+-5% Czy na podstawie powyższego opisu można stwierdzić czy transmisja jest analogowa czy cyfrowa (kodowana/szyfrowana)? A może ktoś ma taki licznik i może coś powiedzieć na ten temat oraz czy licznik zachowuje się poprawnie podczas jazdy. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi