Skocz do zawartości

Stroje teamowe

Rniestr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

jestesmy jako team OKr Bike Team Krapkowice w trakcie realizacji strojów indywidualnego projektu w Quest, i mam pytanie czy ktoś już w ta firma współpracował?jestesmy na etapie hmmm sam nie wiem jakim grafika została oddana i dostałem info ,,grafika ok” zero konkretów co dalej.a nie ukrywam ze na 1 edycje             

BM chcielibyśmy stroje już mieć .

Ogólnie jakiś słaby kontakt z nimi teraz wczesnejj jak szły jakieś tam drobne pytania co do strojów to było ok. A teraz brak odp na maile albo odpowiedzi mało wyczerpujące.

pozdrawiam i proszę o opinie jak się z nimi współpracuje 

Opublikowano

Obecnie jest to okres, gdzie kontakt z wieloma firmami szyjącymi ciuchy może być słaby. Czemu padło na ta firmę? szkoda , że kolega nie zrobił rozeznania wcześniej odnośnie firm u jakich najlepiej robić zamówienia. Z Danielem nie było by problemu, Kallisto w tym okresie potrafi mieć slaby kontakt, ale ciuchy jak najbardziej ok.

Opublikowano

My w ubiegłym tygodniu odebraliśmy swoje stroje uszyte przez Mortombike. Kontak super jak i czas wykonania. Dokładnie w terminie wywiązali się z zadania. Sama jakość ciuchu jest super aż sam byłem zaskoczony

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Quest wydaje się być porządną firmą.

Może, jak koledzy wyżej piszą, są zawaleni robotą i stad ten utrudniony kontakt? Do pierwszego BM jest jeszcze dwa miesiące ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Akurat tutaj nie powinno być większego problemu, wystarczy tylko poszukać i oczywiście sprecyzować budżet, im wyższy będziemy posiadać na ten cel tym oczywiście lepiej i szybciej znajdziemy odpowiednią firmę która zajmie się wykonaniem, uszyciem takich strojów. Podstawa musi być tutaj zawsze jak najlepsza i najwyższą jakość.

Opublikowano
W dniu 17.02.2019 o 15:01, Antyszprycha napisał:

My w ubiegłym tygodniu odebraliśmy swoje stroje uszyte przez Mortombike. Kontak super jak i czas wykonania. Dokładnie w terminie wywiązali się z zadania. Sama jakość ciuchu jest super aż sam byłem zaskoczony

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Powiedz mi jak z jakościa wkladki? Potrzebuje zrobic 4 komplety koszulka + spodenki. Zalezy mi na tym aby wkladka nadawala sie na dlugie dystanse 8h+, a jestem na etapie szukania odpowiedniego wykonawcy.

Opublikowano

Jest tu na forum kilka opinii o ich wkładach. Sam od ponad miesiąca jestem ich szczęśliwym posiadaczem i niczego wygodniejszego nigdy na tyłku nie miałem.  Nie ma co się nawet zastanawiać. 

Opublikowano

Wygodniejszej wkładki pod tyłkiem nie miałem..

Opublikowano
57 minut temu, Łukasz_P napisał:

Jest tu na forum kilka opinii o ich wkładach. Sam od ponad miesiąca jestem ich szczęśliwym posiadaczem i niczego wygodniejszego nigdy na tyłku nie miałem.  Nie ma co się nawet zastanawiać. 

41 minut temu, tadzikpl napisał:

Wygodniejszej wkładki pod tyłkiem nie miałem..

Mówicie o tej ichniej Martomowej, która jest najdroższa z ich oferty?

Opublikowano
10 godzin temu, Fimala napisał:

Powiedz mi jak z jakościa wkladki? Potrzebuje zrobic 4 komplety koszulka + spodenki. Zalezy mi na tym aby wkladka nadawala sie na dlugie dystanse 8h+, a jestem na etapie szukania odpowiedniego wykonawcy.

Hej, póki co mogę napisać, że na jazdy 5h sprawuje się baaaardzo dobrze...

Opublikowano

Na trenażerze tyłek boli najbardziej.. 3h na Zwift 100km zrobione i jutro powtórka będzie, więc naprawdę doskonałe porcięta.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 15.03.2019 o 23:48, tadzikpl napisał:

Na trenażerze tyłek boli najbardziej..

Pojedź po lejach bombowych, kalafiorach i innych kraterach, jak nie masz techniki to zobaczysz gdzie tyłek boli najbardziej. Na niewytrenowany tyłek żadna wkładka nie pomoże.

Inna inszość wytrzymała wyjeżdżona dupa nie potrzebuje nie wiadomo jakiej kosmicznej technologi, pojedzie na przysłowiowej desce.

W dniu 15.03.2019 o 22:24, Antyszprycha napisał:

Hej, póki co mogę napisać, że na jazdy 5h sprawuje się baaaardzo dobrze...

Ja tam żadnych cudów nie widzę.

powerpace_bend_front.jpg

Ot typowa wkładka  z odprowadzaniem. W opisie producenta zabrakło tylko  że sama  gotuje , sprząta i wyrzuca śmieci i że wycinają ja wzrokiem dziewice  w jedwabnych pończoszkach.

A tak na prawdę jest to najnormalniejsza w świecie  wkładka, którą już można  spotkać np w standardowych spodenkach od Daniela, czy Kallisto.

Za tą kasę jak już miałbym szaleć to zdecydowanie wybrałbym Danielo z serii premium,  szkoda że nie ma już standard ( jakieś 150 pln), bo te były równie ok.

Tu Was zmartwię, bo ta wkładka ubije się tak ( efekt styropianowy), że wielu nie będzie w stanie na niej wysiedzieć setki.

Dlaczego nie Martombike? Może się polepszyło, ale wyroby tej firmy kojarzę z prującymi się ciuchami i to nie z powodu używania złych nici ( stosują takie jak większość producentów), a po prostu złego szwu i braku zakończeń. Inna rzecz, że Danielo szycie jak i użyte nici ( inne jak u typowych producentów) ma wytrzymałe.

Edit PrzeLuka

Słowo na "D" automat blokuje.

Opublikowano
W dniu 16.03.2019 o 11:20, kaido2 napisał:

Pojedź po lejach bombowych, kalafiorach i innych kraterach, jak nie masz techniki to zobaczysz gdzie tyłek boli najbardziej. Na niewytrenowany tyłek żadna  wkładka nie pomoże.

Inna inszość wytrzymała wyjeżdżona dojpa nie potrzebuje nie wiadomo jakiej kosmicznej technologi, pojedzie na przysłowiowej desce.

Na forum rowerowym niby powinno się nogą chwalić, a nie dojpą, ale moja wyrobiona jest w wielogodzinnej jeździe po księżycach, rolkach i trenażerach..

Tu Was zmartwie, bo ta wkładka ubije się tak ( efekt styropianowy), że wielu nie będzie w stanie na niej wysiedzieć setki..

Moja się nie ubiła, jak na razie. Ale ja jestem takim purystą, że nie używam długo porcięt. Po prostu nie wierzę, by pranie w 30st uchroniło na dłuższą metę spodenki przed nasiąknięciem złem, mimo iż zapobiegam temu, jak potrafię najbardziej. Rocznie z 6 par spodenek w śmietnik idą i tyle.

Co do wygody natomiast, to znowu pochwalę swoją dojpę.. Jej zdanie o spodenkach to dla mnie wyrocznia, i na wszystkie najbardziej dla niej uciążliwe eventy lubi się ona odziewać w porcięta Martombike, szczególnie na długie jazdy 2.5wkg na trenażerze, gdzie ulgi nie ma ani na moment.

Opublikowano (edytowane)

Słowo na "D" automat blokuje.

A, spoko będę pamiętał. :)

7 godzin temu, tadzikpl napisał:

Na forum rowerowym niby powinno się nogą chwalić, a nie dojpą

A w pierwszej kolejności głowa, bo co po nodze jak boląca doopa głowę wyłączy i z jazdy mamy over.

Rolka i trenażer nie ma przełożenia w realiach, mam z tym styczność na co dzień. Także ten ;)

Edytowane przez kaido2
Opublikowano
W dniu 15.03.2019 o 12:04, Fimala napisał:

Moim zdaniem bardzo dobra. Mam 2 pary spodni od nich. W niedziele robiłem trasę na 8h w lesie po wertepach, podmokłych terenach, etc. Zero problemów. W zeszłym sezonie robiłem trasy po kilkanaście godzin i również nie było problemów. Pamiętaj tylko, że wkładka to jedno a siodełko to drugie. U mnie mam dobierane siodło - twarde ale elastyczne. Chwile trwało zanim się do tego przyzwyczaiłem. 

Co do samego martombike to jestem bardzo zadowolony. Mam kilka rzeczy od nich (kurtki, bluzy, spodenki, koszulki) i z każdej rzeczy jestem zadowolony. Jakość na piątkę, cena rozsądna na tle innych. 

PS

W niedziele miałem okazję przetestować ich kurtkę na większość sezonu. I jestem pod ogromnym wrażeniem.