Kellys Opublikowano 12 Lutego 2019 Opublikowano 12 Lutego 2019 Cześć, chcę zapytać czy jest jakaś możliwość przesyłania (zapisu) śladów, treningów do aplikacji CycloAgent z innych żródeł aniżeli tylko z samego Mio 305. Pytam bo mam niekiedy problem z zawieszającym się licznikiem 305, i przez co tracę wiele kilometrów. Jeśli jest taka możliwość to proszę o odpowiedż. Pozdrawiam Darek.
Kellys Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Opublikowano 17 Lutego 2019 ....tak wygląda ta zawiecha (skren ze wczorajszej jazdy) wie ktoś jak się z tym uporać.?
craroce Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 @Kellys z tym nic nie zrobisz. Problem wałkowany na wielu forach. Pojawia się w losowych momentach. Gdy miałem Mio 305 bardzo mnie to irytowało. Między innymi dlatego się tego licznika pozbyłem. Pisałem do Mio i nikt nic nie odpisał. Pierwsze i ostatnie urządzenie tej marki gościło pod moim dachem. Miałem ten licznik dwa lata więc możesz się pytać jeśli masz jakieś pytania. Co do tego komunikatu - musisz go zaakceptować, nic z tym nie zrobisz.
Kellys Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 Dzięki Craroce, już myślałem że to tylko u mnie, a zmiana softu albo coś też nic nie pomoże?
craroce Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 @Kellys kombinowałem z tym jednak żadnego softu nie odnalazłem. To urządzenie sprawiało mi sporo problemów na trasie czasami przez zawieszanie się itp. Najgorsze dla mnie było to, że błąd wyskoczył podczas mocnego treningu w grupie bez możliwości restartu urządzenia. Wymieniłem na Sigmę Rox 11 i po 5 jazdach jestem zachwycony. Zobaczymy co przyniesie ten sezon. Sugerował bym sprzedanie go i zakup Sigmy ROX 10 lub 11 - zdecydowanie lepsze urządzenia mające te same opcje.
Marek Karnecki Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 15 godzin temu, craroce napisał: @Kellys kombinowałem z tym jednak żadnego softu nie odnalazłem. To urządzenie sprawiało mi sporo problemów na trasie czasami przez zawieszanie się itp. Najgorsze dla mnie było to, że błąd wyskoczył podczas mocnego treningu w grupie bez możliwości restartu urządzenia. Wymieniłem na Sigmę Rox 11 i po 5 jazdach jestem zachwycony. Zobaczymy co przyniesie ten sezon. Sugerował bym sprzedanie go i zakup Sigmy ROX 10 lub 11 - zdecydowanie lepsze urządzenia mające te same opcje. Te Sigmy nie mają tego typu nawigacji - co najwyżej zwykłą ( nic to nie da w głębokim np lesie ) strzałkę kierunkową. Ja mam mio cyclo 200 kilka lat - i jestem mega zadowolony, zero zawieszek itp ( ale nie aktualizuję na wszelki wypadek nauczony doświadczeniem )
KWAK Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Moje MIO 205 zawiesiło się 2 razy (mam ten licznik od roku). Jednak w pamięci zachowała się trasa do momentu zawiechy. Po zrestartowaniu urządzenia pojawił się komunikat czy chcę kontynuować trasę. Tak więc niewiele km uciekło z moje treningu. Generalnie jestem z licznika zadowolony. Wcześniej miałem sigmę 9.0. To nie jest nawigacja. Sam ślad GPS bez mapy nie nadaje się do nawigacji.
Kellys Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Opublikowano 20 Lutego 2019 @KWAKu mnie bywało że trening się nie usunął, restart i nagrywał dalej, ale w większości przypadków wywaliło wszystko. Rozważę zakup 200-ki.
craroce Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 3 godziny temu, Marek Karnecki napisał: Te Sigmy nie mają tego typu nawigacji - co najwyżej zwykłą ( nic to nie da w głębokim np lesie ) strzałkę kierunkową. Masz rację. One mają opcję prowadzenia po śladzie. Do jazdy po asfalcie w zupełności wystarcza. W MIO też dziwne jest rozwiązanie związane z mapami - jeśli nie ma się urządzenia z regionem Polską to w żaden sposób jej dograć nie można. To jest bezsensu posunięcie.
Marek Karnecki Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 1 godzinę temu, craroce napisał: jeśli nie ma się urządzenia z regionem Polską to w żaden sposób jej dograć nie można. To jest bezsensu posunięcie. zgadzam się
Rekomendowane odpowiedzi