Michal2008 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Cześć! możecie coś polecić ciekawego tak jak w tytule? W sumie to dopiero się zagłębiam w tym temacie i nie wiem czy w ogóle coś jest pod MTB ze sztywną osią w systemie boost? Cenowo też na razie się nie określam, bo sam nie wiem; jak padną jakieś propozycje będzie mi łatwiej... Za odpowiedź z góry dziękuję.
Maver Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Michal2008, czy masz trenażer pod MTB ze sztywną osią? Własnie szukam czegoś do zakupu. Daj znać. Maver
Michal2008 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 W dniu 28.04.2019 o 21:33, Maver napisał: Daj znać. Jeszcze nie :O ale znowu się rozglądam, a Ty coś kupiłeś? może macie jakieś sprawdzone modele?
pecio Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Polecam Tacx Flux 2 Smart. Trochę drogi ale wart swojej ceny i jest pod sztywne osie.
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 W dniu 31.01.2019 o 19:06, Michal2008 napisał: Cześć! możecie coś polecić ciekawego tak jak w tytule? W sumie to dopiero się zagłębiam w tym temacie i nie wiem czy w ogóle coś jest pod MTB ze sztywną osią w systemie boost? Cenowo też na razie się nie określam, bo sam nie wiem; jak padną jakieś propozycje będzie mi łatwiej... Za odpowiedź z góry dziękuję. Zakres regulacji jest taki, że myślę że i w decathlonowym Btwinie 100 zamontujesz. BTW jak już coś kupisz, to mam na zbyciu oponke Tacxa pod 29cali
Michal2008 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2020 A jak to jest w przypadku trenażera Smart, rozumiem, że on sam potrafi regulować obciążenie po podłączeniu się do aplikacji? a jak np. nie chce korzystać z apki tylko po prostu zrobić sobie jakiś trening, nie wiem oglądając film to można regulować samemu (manualnie) obciążenie?
specialized34 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 A jak to jest w przypadku trenażera Smart, rozumiem, że on sam potrafi regulować obciążenie po podłączeniu się do aplikacji? a jak np. nie chce korzystać z apki tylko po prostu zrobić sobie jakiś trening, nie wiem oglądając film to można regulować samemu (manualnie) obciążenie?Jeśli chcesz podstawę to polecam elite Novo Force cena około 450 500zl pod MTB spokojnie obejmie lecz oczywiście przy zmianie opony i musisz dokupić oś dedykowana do ramy. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1
Michal2008 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2020 No kurczę właśnie chciałem pytać o tego Novo Force :P haha Wiem właśnie, że trzeba ośkę dokupić i jasna sprawa z oponą Mam jeszcze pytanie taktyczne kiedy jest najlepszy czas na zakup chodzi o cenę teraz? czy może środek sezonu?
Gość Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Godzinę temu, Michal2008 napisał: No kurczę właśnie chciałem pytać o tego Novo Force haha Wiem właśnie, że trzeba ośkę dokupić i jasna sprawa z oponą Mam jeszcze pytanie taktyczne kiedy jest najlepszy czas na zakup chodzi o cenę teraz? czy może środek sezonu? potrzebujesz teraz to kupuj teraz Ceny nowych są raczej stałe. Używkę latem wyrwiesz taniej, ale teraz z kolei jest większy wybór bo powoli padają postanowienia noworoczne
specialized34 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 No kurczę właśnie chciałem pytać o tego Novo Force haha Wiem właśnie, że trzeba ośkę dokupić i jasna sprawa z oponą Mam jeszcze pytanie taktyczne kiedy jest najlepszy czas na zakup chodzi o cenę teraz? czy może środek sezonu?Tak jak kolega napisał szału cenowego nie ma między sezonem a poza sezonem np na centrum rowerowym jest za 480zl a wcześniej kosztował 530zl Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Michal2008 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2020 Dobra dzięki za odp. widziałem właśnie, że spoko ceny są na cetrum, ale na razie odpuszczę kupie przed kolejną "zimą" bo zaraz to w plener trzeba jechać :D
Michal2008 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2020 Puki temat jest żywy proszę o radę na przyszłość jaki rozmiar opony i dętki najlepiej wybrać? obręcz 622x20c
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2020 Opublikowano 28 Stycznia 2020 @Michal2008 opona 1,25 tacxa (32c) [mam taką na sell jak byś chciał], dętka szosowa/gravelowa która ogarnie 32c, chociaż ja testowo zakładałem taką zwykłą sznurówkę do 25c i też działało.
Maggot743 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 W dniu 27.01.2020 o 17:27, specialized34 napisał: Jeśli chcesz podstawę to polecam elite Novo Force cena około 450 500zl pod MTB spokojnie obejmie lecz oczywiście przy zmianie opony i musisz dokupić oś dedykowana do ramy. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Chciałbym Cię zapytać o używanie roweru szosowego z sztywną osią wraz z trenażerem Novo Force za pomocą adaptera. Chciałbym przesiąść się na Tarmaca Sl6 (obecnie SL4) lecz obawiam się czy używanie go z tym trenażerem i adapterem jest bezpieczne dla ramy. Czy ten adapter opiera się na ramie wokół otworów przelotowych na oś i następnie jest ściskany ? Jeśli moje obawy są niesłuszne to proszę o rozwianie moich myśli jakimiś dobrymi argumentami
specialized34 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Chciałbym Cię zapytać o używanie roweru szosowego z sztywną osią wraz z trenażerem Novo Force za pomocą adaptera. Chciałbym przesiąść się na Tarmaca Sl6 (obecnie SL4) lecz obawiam się czy używanie go z tym trenażerem i adapterem jest bezpieczne dla ramy. Czy ten adapter opiera się na ramie wokół otworów przelotowych na oś i następnie jest ściskany ? Jeśli moje obawy są niesłuszne to proszę o rozwianie moich myśli jakimiś dobrymi argumentami Śmiało mogę polecić nie miałem żadnych problemów ze strony trenażera jak i samej osi dedykowanej pod 12x148. Wszystko sztywne zero jakichkolwiek hałasów trzeszczeń i tym podobnych. Link do osi https://allegro.pl/oferta/saris-sztywna-os-do-trenazerow-142-148x12mm-boost-9970954141?utm_medium=app_share&utm_source=FacebookGdy zakupisz nie będziesz mieć najmniejszych problemów ja przynajmniej nie miałem przy ramie Specialized Tarmac SL7. Przez prawie rok teraz przesiadłem się na Taxa flux 2 Wysłane z mojego IN2023 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi