Skocz do zawartości

Zwift Companion nie wykrywa controllable

jadenarowerze.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mam problem przy odpaleniu Zwifta przez Zwift Companion tzn. przy sparowaniu trenażera Tacx Flow Smart z telefonem, uruchomieniu na nim Zwif Companion a na lapku apki Zwift, komputer pokazuje mi że wykryto tylko pomiar mocy i prędkości. Nie mam możliwości sparowania "controllable" co skutkuje tym, że podczas treningu Zwift nie daje mi oporu na rolkę.

Jest to o tyle dziwne, że po podłączeniu tego samego trenażera, telefonu do trochę nowszego lapka , całość hula jak należy i podczas parowania wykrywa mi pomiar mocy, kadencję i tzw. controllable.

Spotkał się ktoś z czymś takim?

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Różnica zapewne tkwi w trybie BT.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Pomógł 1
Opublikowano

Pewnie masz rację. Trenażer ver. BT 4.0, telefon ver. 4.2 a laptop ver. 3.0. Trochę licho. Pogrzebie jeszcze w konfiguracji lapka, może coś wydumam.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Miałem podobnie.  Po czym po dwóch dniach mój elite evo załapał. Na telefonie łapał od razu. Nic nie robiłem. Teraz działa, ale jak długo? Mam nadzieję, że już będzie ok.

Opublikowano (edytowane)

U mnie jest tak samo. Zawsze czekam az podlaczy mi power meter i kadencje po czym zamykam alt + f4 zwifta, odpalam ponownie i wszystko wskakuje razem z controllable. Zawsze dziala jak nie za pierwszym to wlasnie za drugim razem. Antena ant+ niepotrzebna. Jezdze na bt. Laptop lenovo y520, companion app na sony xperia xz1.  To nie kwestia Twojego lapka tylko transmisji bt pomiedzy appka na telefonie a zwiftem na laptopie przy czym jak już raz załapie sygał to ani razu mi nie zerwalo. W styczniu przy tour de zwift jak jezdzilo po 10k ludzi to potrafil companion app zrywac podlaczenie i avatar sie zatrzymywal. Pomagalo odlaczenie urzadzen na lapku, reset companion appa i jeszcze jedno reczne parowanie (inaczej do konca sesji jechalem z zablokowanym oporem na takich watach jakie byly przy zerwaniu polaczenia) 

Edytowane przez TajniaQ007
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

pamiętam mękę na BT, ile razy się spóźniłem na event bo któryś z czujników nie chciał się sparować. Przejście na ant+ jest dużą ulgą, jedno z lepiej wydanych 75 zł w życiu (antena ant+)