vectoralfa Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Potrzebuje licznik/komputerek z GPS żeby można było wgrać trasę z śladem zrobionym na necie albo od kumpla i żeby później mnie po tym śladzie prowadziło. Jaki sprzęt polecacie? Sprzęt dla amatora na różnego rodzaju wyjazdy szosowe oraz po lasach i ścieżkach. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez SpiderMAN
Red Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Taką funkcję ma już Mio Cyclo105 ale moim zdaniem minimum to Cyclo205 1
Rafał OneGear Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Jeśli kwestia zasilania jest istotna to turystyk Garmin eTREX 10 1
vectoralfa Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2019 Dzięki za szybkie odpowiedzi. Zastanawiałem się nad tym Mio Cyclo 205 ale Garmin też chodzi mi po głowie. A bateria wystarczy jak wytrzyma jakieś 12-14h więcej i tak nie będę jeździł a wieczorem zawsze można podładować to nie problem. A co sądzicie o Bryton 330/530?
Bujak Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Bryton Rider 450 ma wgrane mapy całej Europy i nie tylko. Prowadzi po śladzie, łapie wszystkie satelity Glonass, Galileo itp. Ma łączność po Wi-Fi - bardzo szybka wymiana danych i aktualizacje bezprzewodowe. Używam go od tygodnia i jestem bardzo zadowolony. Jest o nim osobny wątek.I tam też dałem porównanie modeli. 1
vectoralfa Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2019 Ten Bryton Rider 450 też wygląda bardzo ciekawie i cena bardziej przystępna niż Garmina lecz trochę przeszkadza mi brak polskiej dystrybucji. Wolę coś dotknąć i sprawdzić działanie przed zakupem.
Red Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 15 godzin temu, vectoralfa napisał: A bateria wystarczy jak wytrzyma jakieś 12-14h więcej i tak nie będę jeździł a wieczorem zawsze można podładować to nie problem. A co sądzicie o Bryton 330/530? W Mio spokojnie pociągnie 11h. Oczywiście dodatkowe czujniki to dodatkowe zużycie energii. O Brytonie się nie wypowiem bo to obcy temat ale jak czytałem opinie to trochę pożałowałem że się pospieszyłem. 1
vectoralfa Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Chyba wybór padnie na Mio Cyclo 205. Garmin troche za drogi jak dla mnie. Zakup i tak planuje za jakieś 2 tygodnie więc jest jeszcze czas na przemyślenia i czytanie opinii na forum. Jeszcze pytanie do osób posiadających Mio czy można ładować z power banku podczas jazdy? Znalazłem sprzeczne informacje na ten temat. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez vectoralfa
Medzamir Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Jak coś w stylu Mio i z mapami to jest jeszcze coś takiego jak Teasi One 3. Działa na mapach OSM (nie wiem jak Mio bo tam niby trza płacić za mapy). Cena podobna, czas pracy także, czujników ANT+ nie podepniesz ale BT już tak - tylko tu już nie wiem czy wszelkie możliwe czy tylko np. opaska HMR. Można ładować podczas nagrywania trasy, nawet producent wypuścił specjalny power bank do urządzenia ale cena to jakieś 200pln. Jest też jeszcze Falk kilka aukcji na Alle, by coś więcej wiedzieć trza by znać niemiecki ale to trochę egzotyka na naszym rynku. Bryton 330/530 to po prostu prowadzenie po śladzie podobnie Sigma. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Medzamir 1
Red Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 W dniu 23.01.2019 o 15:15, Medzamir napisał: nie wiem jak Mio bo tam niby trza płacić za mapy Nie m takiej możliwości. Mio sprzedaje urządzenia na dany region i nie masz możliwości wgrania własnych map. Jedynie ślady w GPX
vectoralfa Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2019 Jeszcze pytanie do posiadających MIO Cyclo 205. Jak duże jest przekłamanie prędkości pobieranej z GPS a z czujnika prędkości?
DamianKle Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Ciekawą alternatywą dla Garmin jest iGPSPORT.
Thomson-T5 Opublikowano 22 Lutego 2019 Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) W dniu 22.01.2019 o 12:55, Sziva napisał: Garmin Edge 820 @Sziva Możesz opisać jak jest z precyzją map? Zastanawiam się nad kupnem takiej "komputerka", ale najważniejsze będą dla mnie funkcje nawigacji. Jak pod tym kątek sprawuję się ta nawigacja. Swoje kosztuje i nie chciałbym się na niej zawieść za taką cenę. Edytowane 22 Lutego 2019 przez Thomson-T5
Gość Opublikowano 22 Lutego 2019 Opublikowano 22 Lutego 2019 15 minut temu, Thomson-T5 napisał: @Sziva Możesz opisać jak jest z precyzją map? Zastanawiam się nad kupnem takiej "komputerka", ale najważniejsze będą dla mnie funkcje nawigacji. Jak pod tym kątek sprawuję się ta nawigacja. Swoje kosztuje i nie chciałbym się na niej zawieść za taką cenę. Jak do tej pory nie miałam powodu narzekać. @Antyszprycha Ty chyba też miałeś Edge 820. Jak oceniasz szczegółowość map?
Thomson-T5 Opublikowano 22 Lutego 2019 Opublikowano 22 Lutego 2019 Sporo różnego rodzaju uchwytów "funkcyjnych" jest do garmina - ogromna zaleta. Jak temat się na z baterią/akumulatorem? Wytrzyma 15h na samej nawigacji?
Antyszprycha Opublikowano 22 Lutego 2019 Opublikowano 22 Lutego 2019 Godzinę temu, Sziva napisał: Jak do tej pory nie miałam powodu narzekać. @Antyszprycha Ty chyba też miałeś Edge 820. Jak oceniasz szczegółowość map? Nic złego na temat map w Garminie Edge 820 powiedzieć nie mogę, natomiast jeśli ktoś kupuje ten licznik typowo do wykorzystywania map to bardziej polecam edge 1000 który ma po prostu większy i bardziej czytelny ekran 1
Thomson-T5 Opublikowano 22 Lutego 2019 Opublikowano 22 Lutego 2019 @Antyszprycha Dzięki Twojej opinii udało mi się natrafić na coś przeznaczonego w większym stopniu do turystyki tj. Garmin Edge Explore - również z 3" wyświetlaczem. Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi