Skocz do zawartości

Gravel do około 5000 - 6999 zł

Andrzej Sawicki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, kolunio napisał:

Czy ja dobrze widzę ze ten rower od Rose ma koła 27,5?

Rozmiary 46 i 49  mają  koła 27,5. Rozmiary od 51 w górę mają koła 28.

Opublikowano

Musze przyznać ze bardzo ładnie wykonana rama. I stanowi ciekawa alternatywę do canyona grail. Ciekawe jak z dostępnością. Będę pisał do nich. Szkoda ze nie maja odziału w pl

Opublikowano

Daj znać jak będziesz miał jakieś info o dostępności

Opublikowano

Dam znać jak coś odpiszą. Nie mogę doczytać czy tam są sztywne osie ale nam nadzieje ze tak.

Opublikowano

jak wybierzesz model, kolor i rozmiar to pokazuje jaki czas oczekiwania, na przykład do 25tyg ;)  Jak nie pokazuje, to podejrzewam, że nie krótszy

Opublikowano

Cześć wszystkim,

planuje kupno gravela w budżecie 4500 - 6000 i wstępnie wybrałem Cube Nurad Pro 2021  za 4800 - jednak będzie dostępny dopiero od listopada. Aktualnie jest straszna posucha na rynku i znalazłem jedynie Kellysa Soot 50 2020 za 5800. Powiedzcie mi czy warto dopłacić do GRX`a, hydraulicznych hamulców i dostępności od razu czy może poczekać na ofertę Krossa na 2021? Wiadomo kiedy coś zapowiedzą? :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Cześć wszystkim,
planuje kupno gravela w budżecie 4500 - 6000 i wstępnie wybrałem Cube Nurad Pro 2021  za 4800 - jednak będzie dostępny dopiero od listopada. Aktualnie jest straszna posucha na rynku i znalazłem jedynie Kellysa Soot 50 2020 za 5800. Powiedzcie mi czy warto dopłacić do GRX`a, hydraulicznych hamulców i dostępności od razu czy może poczekać na ofertę Krossa na 2021? Wiadomo kiedy coś zapowiedzą?
Pozdrawiam

Kross przedstawił swoją ofertę już. Poszukaj w necie. Nie powala, miałem eskera 6.0 i według mnie średnio udana konstrukcja. Wieść niesie, ze w nowym modelu dają od razu odpowiednią przerzutkę do tej konfiguracji napędu
Opublikowano
16 godzin temu, bury_miś napisał:

Kross przedstawił swoją ofertę już. Poszukaj w necie. Nie powala, miałem eskera 6.0 i według mnie średnio udana konstrukcja. Wieść niesie, ze w nowym modelu dają od razu odpowiednią przerzutkę do tej konfiguracji napędu emoji2.png

A czemu uważasz, że średnio udana?

Opublikowano

Ten od Rose dostępny marzec 2021r Czy on ma sztywne ośki bo nie mogę doszukać się takiej informacji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Nowa oferta Krossa w przypadku Eskera 6.0 nie wiele różni się od zeszłorocznej, więc chyba skłonie się ku temu Kellysowi jak będzie gdzieś blisko do przymiarki a jak nie to poczekam na Cube Nuroada

Opublikowano
Nowa oferta Krossa w przypadku Eskera 6.0 nie wiele różni się od zeszłorocznej, więc chyba skłonie się ku temu Kellysowi jak będzie gdzieś blisko do przymiarki a jak nie to poczekam na Cube Nuroada

Jakby co to ja już mam Cube’a 2021 jakby co to pytaj

Opublikowano
W dniu 30.09.2020 o 17:31, Coke napisał:

Cześć wszystkim,

planuje kupno gravela w budżecie 4500 - 6000 i wstępnie wybrałem Cube Nurad Pro 2021  za 4800 - jednak będzie dostępny dopiero od listopada. Aktualnie jest straszna posucha na rynku i znalazłem jedynie Kellysa Soot 50 2020 za 5800. Powiedzcie mi czy warto dopłacić do GRX`a, hydraulicznych hamulców i dostępności od razu czy może poczekać na ofertę Krossa na 2021? Wiadomo kiedy coś zapowiedzą? :)

Pozdrawiam

Jestem posiadaczem Kellysa  Soot 50 2020. Moim zdaniem warto dopłacić. Rower jest dobrze wykonany, hamulce dają radę (mega wygodne klamkomanetki), pełna grupa GRX działa bardzo dobrze. Tylko targuj cenę. Ja swoją sztukę kupiłem w Spytkowicach za 5200 i myślę, że to jest realna cena za taki rower.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, PowerB napisał:

Jestem posiadaczem Kellysa  Soot 50 2020. Moim zdaniem warto dopłacić. Rower jest dobrze wykonany, hamulce dają radę (mega wygodne klamkomanetki), pełna grupa GRX działa bardzo dobrze. Tylko targuj cenę. Ja swoją sztukę kupiłem w Spytkowicach za 5200 i myślę, że to jest realna cena za taki rower.

Za 5199 można też soota 70 z 2020 nabyć w jednym ze sklepów online bez targowania.

Edytowane przez fat&furious
Dopisek
Opublikowano

Soot 70 ma super malowanie ale 1x napęd mnie nie interesuje. Obejrzę tego soot 50 i chyba się zdecyduje. Cena niby już obniżona z 6200 ale może coś się uda 

Opublikowano

Gdzie znaleźliście informacje o Eskerze 6 na 2021? Mam już kilka upatrzonych modeli, ale cały czas czekam na to co pokaże Kross .... Na razie widziałem tylko info o karbonowym Esker 7

Opublikowano
Za 5199 można też soota 70 z 2020 nabyć w jednym ze sklepów online bez targowania.

Można wiedzieć gdzie ?

• Lubię to! 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim, 
szukam roweru na przyszły sezon. Tak naprawdę będzie to mój pierwszy rower tego typu, więc zależy mi na czymś dla amatora. Kolejną istotną cechą powinno być solidne wykonanie, i co za tym idzie niska awaryjność takiego roweru. Dodam swoje wymiary co może być istotne: 192cm, ok 95kg wagi. Dodatkowy plus jakby do roweru dało się zamontować bagażnik. Wybrałem wstępnie kilka opcji, może ktoś doradzić najlepszy wybór?
Romet Aspre 2 2021 https://www.romet.pl/Rower,ASPRE_2,10,792,799,15489,2021.html
Canyon Grail 6 2021 https://www.canyon.com/pl-pl/gravel-bikes/all-road/grail/grail-6/2369.html#js-body
Kross Eskres 6.0 2021 https://kross.eu/pl/rowery/szosowe/gravel/esker-6-0-czarny-grafitowy-matowy-1

Opublikowano

Mam podobne dylematy z zakupem

W Grailu nie ma mocowania na bagażnik. Też chciałem ten rower, ale niestety muszę szukać dalej.  Kross niby fajny, ale wolałbym coś z większą bazą kół

Do tej pory wszystko co zaprezentowali na 2021 rok, to albo nie trafia w mój gust (jakaś większość rowerów jest szara bura i bez jajec) Już nawet postanowiłem zwiększyć budżet, ale nadal nic ciekawego nie widzę. Generalnie to chyba trzeba mieć minimum 10tys żeby kupić coś ładnego i dobrego

Opublikowano

Przymknąć oko i odpuścić sobie "coś ładnego", wtedy brać Meridę Silex i jest wypas ;)

Piękny ten rower nie jest, nie ma co się oszukiwać, ale jeździ się naprawdę świetnie.

Opublikowano
7 minut temu, korea83 napisał:

Przymknąć oko i odpuścić sobie "coś ładnego", wtedy brać Meridę Silex i jest wypas ;)

Tylko nie jest łatwo go znaleźć. Dziś udało mi się przymierzyć do "M", ale zdecydowanie za duża. "S" brak w Warszawie. 

Jakby ktoś gdzieś przypadkiem znalazł to byłbym wdzięczny za namiary na priv.

Opublikowano

Myślałem dużo o tej Meridzie, ale coś piszą ze najszersza opona wejdzie 38, a ja nie wykluczam założenia ciut szerszej

Opublikowano

38 jest założona fabrycznie. Jest tam jeszcze sporo miejsca.

Opublikowano
33 minuty temu, fat&furious napisał:

Tylko nie jest łatwo go znaleźć. Dziś udało mi się przymierzyć do "M", ale zdecydowanie za duża. "S" brak w Warszawie. 

Jakby ktoś gdzieś przypadkiem znalazł to byłbym wdzięczny za namiary na priv.

Napisz do Meridy Polska ma FB czy nie puścili jakichś S-ek na rynek, ja tak swojego silexa 400 kupiłem miesiąc temu, tez w rozmiarze S. Wskazali mi sieć sklepów do których robili dostawę. 

Opublikowano
44 minuty temu, Rebeliant86 napisał:

Napisz do Meridy Polska ma FB czy nie puścili jakichś S-ek na rynek, ja tak swojego silexa 400 kupiłem miesiąc temu, tez w rozmiarze S. Wskazali mi sieć sklepów do których robili dostawę. 

Pisałem. Dostałem odpowiedź, że wysyłają do sklepów na bieżąco. Podali adres sklepu w pobliżu, ale w sklepie już sprzedali.