patryk94 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Siema wszystkim. Zastanawiam sie nad kupnem smartbanda i chcialem sie was dopytac czy jest sens go kupowac czy lepiej troche dolozyc kupic co lepszego. Dodam ze jestem poczatkujacym amatorem. Posiadaja krokomierz, pulsometr, powiadomienia z telu dla mnie przydatne, chcialbym go uzywac glownieprzy rowerze zamiast telefonu. Na oku mam honor band 4 albo troche drozszy ale z gpsem honor band 3 pro. Co myslicie na tego typu urzadzeniu, mi sie wydaje ze jest spoko ze wzgledu na swoje wymiary ale chcialbym zobaczyc opinie kogos obeznanego w tym temacie.
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zamówiłem coś takiego na Alliexpress ale bardziej jako gadżet. Może uda mi się tym monitorować puls spoczynkowy. Na rower zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest odpowiedni komputerek rowerowy.
Stryjek Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, patryk94 napisał: Siema wszystkim. Zastanawiam sie nad kupnem smartbanda i chcialem sie was dopytac czy jest sens go kupowac czy lepiej troche dolozyc kupic co lepszego. Dodam ze jestem poczatkujacym amatorem. Posiadaja krokomierz, pulsometr, powiadomienia z telu dla mnie przydatne, chcialbym go uzywac glownieprzy rowerze zamiast telefonu. Na oku mam honor band 4 albo troche drozszy ale z gpsem honor band 3 pro. Co myslicie na tego typu urzadzeniu, mi sie wydaje ze jest spoko ze wzgledu na swoje wymiary ale chcialbym zobaczyc opinie kogos obeznanego w tym temacie. Mam go i mierzy nawet nieźle, ale.... Jeśli chciałbyś te dane wrzucić na strave czy endomondo to niestety się nie da. To już lepiej kupić pulsometr typu: https://www.3athlete.pl/wahoo/2027-wahoo-pas-napiersiowy-tickr-pas-tetna-bt-40-ant.html i połączyć go z telefonem, wtedy masz wszystkie dane przyklejone do treningu na tych aplikacjach. Chyba że ci to niepotrzebne, to kup opaskę. Tu masz zrzut ekranu z treningu na trenażerze. Niestety dystansu on ci nie zmierzy, tylko czas. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Stryjek
patryk94 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2019 Po dłuższym zastanowieniu się myślę nad kupnem czegoś lepszego mam na myśli garmina vivoactive hr albo polar m430. Który mi polecacie a i dlaczego ten garmin hr kosztuje 1000zl i ten sam model jest za 700zl czym to się różni, obaj mierzą puls nadgarstka na którym mi zależy najbardziej. Ogólnie bardziej jestem nastawiony na garmina chyba że polecacie coś innego
Łukasz_P Opublikowano 21 Stycznia 2019 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Jeśli Ci zależy na dokładnym odczycie z nadgarstka, to M430 jest bezkonkurencyjny. Przetestowałem wiele topowy modeli i Suunto, Garmina i TomToma i żaden nie byl dokładny jak Polar M430.
pizzaq Opublikowano 21 Stycznia 2019 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Ja się zbieram do M430 (ciułanie w trakcie), dosyć ważną kwestią jest możliwość jego połączenia z pasem piersiowym lub optyczną opaską na ramię, w miarę rozwoju i wzrostu apetytu może to mieć znaczenie. Dla mnie przynajmniej ma. Zastanawiałem się także nad Polarem M460, ale gdy dodałem sobie do jego ceny (nawet najlepszej jaką znalazłem w wersji z opaską naramienną) czujnik kadencji to stanowczo wyleciałem poza budżet... M430 z opinii z różnych źródeł jest bardzo sensowny, a dodając cenę w Decathlonie (619,99) przeskakuje większość konkurencji. Obecnie do monitorowania używam Xiaomi MiBand 2, puls jakoś liczy, podczas jazdy wiem że nieco kłamie, jako codzienny gadżet spisuje się znakomicie, ale ma podstawowe ograniczenia. W moim przypadku jest to konieczność współpracy ze smartfonem dla rejestracji aktywności, a że mój telefon ma g*&no zamiast GPS, to na wiele się nie zdaje... Dlatego coraz dokładniej myślę nad Polarem
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Wkleję ciekawy (chyba adekwatny do tematu) link do poczytania o tym co można liczyć z pulsu i które urządzenia współpracują z firmą firstbeat, która to prowadzi takie badania. https://www.firstbeat.com/en/consumer-products/products/
patryk94 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Ja bym go chcial uzywac rownierz przy plywaniu a widze ze m430 nie ma funkcji monitorowania plywania. No ale fajna jeest ta opcja ze mozna korzystac z nadajnika pulsu na klatce piersiowej co wydluzy czas pracy. A co z tym garminem vivoactive hr podoba mi sie bo posiada wszystkie opcje ktore mnie interesuja min. czujnik kadencji plywanie tylko zauwazylem ze opinie sa podzielone. Na oku JesCze mam sunto 3 fitness tylko trochę drogi. Z góry wielkie dzieki za odpowiedzi Edytowane 24 Stycznia 2019 przez patryk94
Gość Opublikowano 21 Lutego 2019 Opublikowano 21 Lutego 2019 W dniu 23.01.2019 o 19:41, patryk94 napisał: A co z tym garminem vivoactive hr Jest super. Funkcje pływackie są bardzo dokładne i mierzą dosłownie wszystko, dystans, czas, tempo, współczynnik SWOLF. Dobrze się z tym też biega, czy jeździ na rowerze, jeśli nie potrzebujesz do tego nawigacji.
konop90 Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Nie wiem jak nowy ale mam pierwszą wersję vivoactive i jestem mega zadowolony. Jedynym minusem jest bateria, którą po 3latach i podłączonych 3 czujnikach na rowerze wytrzymuje maks 4godz. Reszta jest na plus. A żeby nie zakładać nowego tematu chciałbym zapytać czy znacie jakieś opaski/zegarki, które mają możliwość podłączenia pasa tętna? Szczególnie chciałbym używać tego na siłowni, gdzie mógłbym zniszczyć opaskę/zegarek. Oczywiście nie mam na myśli urządzeń typu Fenix albo suunto za 400 i więcej.Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Łukasz_P Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 O coś takiego pytasz? https://www.decathlon.pl/pulsometr-onrhythm-110-id_8301690.html Używałem go 6 lat, jeszcze jak był pod marką Genaute i bardzo polecam.
nctrns Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Do vivoactive podłączysz pulsometr, tylko musi on obsługiwać ant+Tapatalk'd
konop90 Opublikowano 24 Lutego 2019 Opublikowano 24 Lutego 2019 Łukasz bardziej zależy mi na opasce albo małym zegarku typu Garmin vivosport, tylko cena jest dosyć duża. Podłączam do mojego vivoactive jednak nie mam tam możliwości wybrania trybu siłownia czy fitness i jest on dosyć nieporęczny przy ćwiczeniach.Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Dzięki niemu? Czy dzięki diecie i aktywności fizycznej?
Łukasz_P Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Takie tam dyskretne lokowanie produktu 🤣. Dzięki niemu schudłam 7kg... by marecki i pierwszy post na forum.
Rekomendowane odpowiedzi