User56sz Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Koszty łożysk to ok 10zł, można samemu wymienić łożyska w supporcie hollowtech II.
User56sz Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2019 Wszystko robiłem w mieszkaniu. Narzędzia pilnik, wiertarka, piłka, brzeszczot, klej poxipol i wiertła. Bez toczenia Śruba z castoramy Przydało się także imadło i stolik majsterkowicza ( allegro)
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zrób jaieś DIY jeśli możesz. opisz co po kolei robiłeś jakie wymiary i z czego to wycinałeś. Wygląda ma aluminium jakieś... Chętnie bym sobie zrobił takie cudo.
User56sz Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Wymiary to łożysko suportu , miałem blachę aluminiową 4 mm. Łożysko 6805, 25x37x6 mm ( polskie łożyska maja grubość 7mm ) Otwór główny to 38 mm, mała podkładka do wypychania łożyska 26,5 mm, duża podkładka do wciskania średnica 37 mm. Śruba fi 8mm, dł 80 mm. Między górną blacha a dolną, ( w środek) dla wzmocnienia konstrukcji dałem pierścień stalowy 47 mm, zrobiłem go ze stalowej blachy 1,5 mm i wkleiłem na poxipolu. Od spodu wkleiłem nakrętkę na kwadracie blachy, żeby konstrukcja wytrzymała wypychanie. Całość skręcona 4 śrubami fi 6mm. Czekam na łożyska, ale wyślę że to spokojnie wytrzyma. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez User56sz
Rekomendowane odpowiedzi