lukaszlukasz Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 4 minuty temu, Gorylioza napisał: Ja dzisiaj zamówiłem i ma być do 2 tyg. Pytałem sprzedawcy i pierwszeństwo ma Giant Store, a potem mniejsze sklepy. XL?
Gorylioza Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Teraz, lukaszlukasz napisał: XL? Tak, XL. Musisz szukać najbliższego sklepu na stornie Gianta z granatową pinezka.
lukaszlukasz Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 1 minutę temu, Gorylioza napisał: Tak, XL. Musisz szukać najbliższego sklepu na stornie Gianta z granatową pinezka. Mam takie 4, największy z nich napisał mi, że 23-29 listopad dobra nieważne, chodziło o Giant Store, dzięki
mategawron Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Cześć rowerzystom @MARIUSZ STSIALJeśli chodzi o rowery SAVA to w zasadzie prawie wszystkie szosówki aktualnie dostępne są zmontowane w 2020 roku (montowane od kwietnia do teraz, już w Łazach koło Piaseczna). Z 2019 roku zostało raptem kilka sztuk w najrzadziej wybieranych rozmiarach. Szczególnie większe rozmiary nie leżą długo na magazynie. 😉 Co do przecen to możliwe, że będą jakieś obniżki pod koniec roku - w grudniu lub styczniu, ale raczej nie będą to duże rabaty. Pozdrawiam Mateusz Gawron, Rowery SAVA Edytowane 4 Września 2020 przez mategawron brak oznaczenia adresata wypowiedzi
borsodi Opublikowano 5 Września 2020 Opublikowano 5 Września 2020 Część, posępne się ze swoim dylematem. Do tej pory rozważałem zakup Contend AR 1, ale powstrzymuje mnie cena, gdzie absolutny max to 6000 zł. Przymierzałem się do Contend AR2 na Tiagrze I hamulce mechaniczne TRP. Byłem pozytywnie zaskoczony. Teraz mam dylemat czy jest w ogóle sens dopłacać do 105 i hydraulicznych hamulców, gdy głównie zależy mi na wygodnym w miarę lekkim rowerze do jazdy rekreacyjnej- trzymanie formy. Nie zamierzam się ścigać Rozważałem Canyon ale trochę mnie zniechęca brak serwisu na miejscu i składanie samemu, choć ten ostatni argument raczej czepiam się aby czepiać. Zasadnicze pytanie czy jest w moim przypadku dopłacać kilkaset złotych do innych opcji czy też prawie 1800 zł do AR1 na 105 z hydraulicznymi hamulcami ? Zaoszczędzone pieniądze w przyszłym roku mogłyby zostać przeznaczone na zestaw fajnych lekkich kół. Dzięki za rady. Zapomniałem dodać, że prawdopodnie w cenie zakupy mógłbym liczyć na wymianę tylnej przerzutki na GRX400
!Rafal! Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Witam, Przymierzam się do pierwszej szosy i mam 2 typy (po pierwszych rozeznaniach), chciałem się dowiedzieć, czy rowery się sprawdzą i co sądzicie o nich, lub może macie jakieś inne propozycje Domane AL4 - https://www.trekbikes.com/us/en_US/bikes/road-bikes/performance-road-bikes/domane/domane-al/domane-al-4-disc/p/33085/ Synapse Alloy 105 - https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2020-szosowe/endurance/synapse-alloy/synapse-alloy-disc-105 Będę bardzo wdzięczny za informacje
borsodi Opublikowano 6 Września 2020 Opublikowano 6 Września 2020 Serce a rozum, wieczna rozterka. Ale po chwili przemyśleń raczej wstrzymam się z zakupem i zamowie za jakiś czas, najpóźniej aby był gotowy na marzec. Wstępnie będę celował w opcje z hydraulika na min. Tiagrze. Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
muszu Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 Cześć, szukając pierwszej szosy myślę o zakupie SCULTURA DISC 300 https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/629/scultura-disc-300 Czy w tej cenie polecacie rowery jakiejś innej marki ? Głównie kieruje się tym , że są hamulce hydrauliczne i sztywne osie , a Tiagra wydaje się dla osoby rozpoczynającej przygodę z szosą wystarczająca. Pytanie czy dobrze robię inwestując z tarcze czy lepiej jest wydać mniej i później zmieniać rower czy poszukać ramy z karbonu i standardowych hamulców ? Na MTB jeżdżę spokojnie od 50 do 100km (po trasie dla szosy) wiec przyzwyczajony do siedzenia na rowerze już jestem.
dodo34 Opublikowano 8 Września 2020 Opublikowano 8 Września 2020 W dniu 6.09.2020 o 11:53, !Rafal! napisał: Witam, Przymierzam się do pierwszej szosy i mam 2 typy (po pierwszych rozeznaniach), chciałem się dowiedzieć, czy rowery się sprawdzą i co sądzicie o nich, lub może macie jakieś inne propozycje Domane AL4 - https://www.trekbikes.com/us/en_US/bikes/road-bikes/performance-road-bikes/domane/domane-al/domane-al-4-disc/p/33085/ A swoją drogą, ktoś z Was wie jakie max szerokie opony wchodzą to tego Treka? Moim zdaniem fajna propozycja, jeśli tam wejdzie np. opona 37 mm.
jachu76 Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 Witam, dziś zamówiłem Gianta Contend ar 1 , miałem dwie możliwości...kupić go za 6999zł i odebrać za 2 tyg. lub zapłacić 6100zł i odebrać w grudniu, wybrałem drugą opcję zawsze 900zł w kieszeni . Pozdr
Gorylioza Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 3 minuty temu, jachu76 napisał: Witam, dziś zamówiłem Gianta Contend ar 1 , miałem dwie możliwości...kupić go za 6999zł i odebrać za 2 tyg. lub zapłacić 6100zł i odebrać w grudniu, wybrałem drugą opcję zawsze 900zł w kieszeni . Pozdr Gdzie zamawiałeś ?
jachu76 Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 1 minutę temu, Gorylioza napisał: Gdzie zamawiałeś ? https://www.greenbike.pl/
Pavvlo Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 5 godzin temu, jachu76 napisał: https://www.greenbike.pl/ Od wiosny strasznie ludzie jechali u nich na facebooku że nie wysyłają kupionych rowerów i nie odpisują na e-maile. Ja do nich pisałem pytanie o jeden rower jakoś w lipcu ale odpisali na drugi dzień. Miłego użytkowania roweru!
jachu76 Opublikowano 11 Września 2020 Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Pavvlo napisał: Od wiosny strasznie ludzie jechali u nich na facebooku że nie wysyłają kupionych rowerów i nie odpisują na e-maile. Ja do nich pisałem pytanie o jeden rower jakoś w lipcu ale odpisali na drugi dzień. Miłego użytkowania roweru! Byłem osobiście w sklepie i spisałem umowę także myślę że powinno być wszystko w porządku Przez internet na pewno bym nie kupował Edytowane 11 Września 2020 przez jachu76 1
Dreamin Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 (edytowane) W dniu 8.09.2020 o 12:13, muszu napisał: Cześć, szukając pierwszej szosy myślę o zakupie SCULTURA DISC 300 https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/629/scultura-disc-300 Czy w tej cenie polecacie rowery jakiejś innej marki ? Głównie kieruje się tym , że są hamulce hydrauliczne i sztywne osie , a Tiagra wydaje się dla osoby rozpoczynającej przygodę z szosą wystarczająca. Pytanie czy dobrze robię inwestując z tarcze czy lepiej jest wydać mniej i później zmieniać rower czy poszukać ramy z karbonu i standardowych hamulców ? Na MTB jeżdżę spokojnie od 50 do 100km (po trasie dla szosy) wiec przyzwyczajony do siedzenia na rowerze już jestem. Sam przechodziłem ostatnimi czasy rozterki pod tytułem "który rower wybrać", po kilku dniach poszukiwań, porównań i zapoznawania się z różnorakimi recenzjami do ścisłego finały trafił Caad13 na 105 + hamulce szczękowe i Scultura 400 disc. Dwa rowery, można powiedzieć dwa różne światy - jednak obie firmy oferują naprawdę świetne ramy aluminiowe (przynajmniej wg recenzji), lekkie i sztywne co daje pole do popisu przy późniejszym ewentualnym upgradzie. Ostateczny wybór padł jednak na Sculturę, mimo, że planowałem coś ze szczękowymi hamulcami to po dłuższych poszukiwaniach zdałem sobie sprawę, że to wymierający gatunek i postanowiłem płynąć z prądem (głównie ze względu na możliwości dalszej, dłuższej eksploatacji i ewentualnie możliwości np. zakupu dobrych kół z drugiej ręki). Rower zamówiony w piątek, dzisiaj został wysłany jutro powinienem się już nim cieszyć... lub nie, zobaczymy Edytowane 15 Września 2020 przez Dreamin
dzbanek Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) Endurace z hamulcami tarczowymi + carbonem w budżecie 7-11k. Moje typy to: https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2020-szosowe/endurance/synapse/synapse-carbon-disc-105 https://www.canyon.com/pl-pl/road-bikes/endurance-bikes/endurace/endurace-cf-sl-disc-7.0/2396.html?dwvar_2396_pv_rahmenfarbe=BK%2FGY&quantity=1 1. Czy warto poczekać na modele 2021? Canyon i tak ma czas oczekiwania do listopada więc nie mam pojęcia czy zamawianie go teraz ma jakikolwiek sens. 2. Czy są jakieś modele w mniejszej cenie a podobnej jakości? Czy jest jakakolwiek większa różnica jakościowa między tymi dwoma propozycjami? Ktory byś wybrał(a)? 3. Czy to dobry moment na kupno nowego roweru czy należy poczekać do listopada 2034? 🤣 4. Co zrobić gdy jest się na granicy rozmiarówek Canyona? Edytowane 18 Września 2020 przez dzbanek
mataman Opublikowano 18 Września 2020 Opublikowano 18 Września 2020 Giant defy advanced, Merida scultura endurance, Rose reveal.
acee Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 Ja natomiast poszukuję szosy w rozmiarze XL (193 cm wzrostu). Budżet to około 5000 zł. Z tego co widzę, trzeba iść w ramę alu, chociaż nie ukrywam, że karbon kusi. Tarcze nie są niezbędne, mieszkam w płaskim terenie. Co polecicie nowego, ewentualnie nieznacznie używanego?
polonezwrc Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 W dniu 5.10.2020 o 11:29, kuba79 napisał: Na dniach ma się pojawić nowa kolekcja Krossa. https://salon2kolka.pl/product/rower-kross-vento-dsc-5-0-meski-kolor-rubinowy-czarny-mat/ Ciekawe jakie będą szczegóły tego modelu. Może będzie wart uwagi? Jest już informacja na stronie Krossa https://kross.eu/pl/rowery/szosowe/road/vento-dsc-5-0-rubinowy-czarny-matowy Nie wiem tylko jak skomentować tą cenę, 1500 zł więcej niż wersja 2020 a dodane tylko nowe malowanie (nie powiem ładne) i hydrauliczne hamulce tarczowe. Chyba się o 1000 zł zagalopowali. W tej cenie myślę, że można kupić coś ciekawszego niż Kross.
Mar24 Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 Witam Otóż do tej pory jezdziłem tylko na MTB Mam 186 cm wzrostu szukam szosy endurace dla siebie Najpierw miał byc gravel lecz mam tez MTB i tym bedę smigać po lasach i szukam rowerka na treningi i dłuższe dystanse a także jazda po mieście. Co w tym budżecie polecacie i co jest dostępne aktualnie ? Ponieważ wiadomo jak z rowerami w tym roku ? Pisze post w dwóch postach 4-5 i 5-7,5k Ponieważ nie mam ściśle określonego budżetu lecz jak wiadomo bym wolał wydać mniej bo chce także zakupić trenażer.
polonezwrc Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 W dniu 20.10.2020 o 21:42, Mar24 napisał: Witam Otóż do tej pory jezdziłem tylko na MTB Mam 186 cm wzrostu szukam szosy endurace dla siebie Najpierw miał byc gravel lecz mam tez MTB i tym bedę smigać po lasach i szukam rowerka na treningi i dłuższe dystanse a także jazda po mieście. Co w tym budżecie polecacie i co jest dostępne aktualnie ? Ponieważ wiadomo jak z rowerami w tym roku ? Pisze post w dwóch postach 4-5 i 5-7,5k Ponieważ nie mam ściśle określonego budżetu lecz jak wiadomo bym wolał wydać mniej bo chce także zakupić trenażer. Witam, Przeglądając oferty kilku producentów odnoszę wrażenie, że ciężko będzie kupić aluminiowy rower z osprzętem 105 za rozsądną cenę. Poprzednio pisałem o Krossie, teraz Merida podała, że model Scultura będzie kosztował prawie 8000 na hamulcach tarczowych a model z poprzedniego roku kosztował trochę ponad 5000. Z polskiej perspektywy są to ceny wzięte z kosmosu. Nie wszyscy potrzebują hamulców tarczowych, a tutaj nagle brak możliwości wyboru. Nie wiem czy to jest dobra droga, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że wszyscy, myślący o zakupie nowego roweru rzucą się na tak drogie rowery.
encor Opublikowano 25 Października 2020 Opublikowano 25 Października 2020 Hej, poradźcie coś, proszę, w kwestii zakupu pierwszej szosy... Poszukuję roweru typu road plus. Ma zastapić mojego dotychczasowego crossa Lazaro. Ma służyć do jazdy głównie po utwardzonych drogach, ale ma też się nie bać wjechać na szuter, jeśli tak trasa poprowadzi - dlatego zależy mi na mozliwości wsadzenia ciut grubszej opony. Rower ma służyć do kręcenia kilometrów, geometria typu endurance, dobrze żeby było przełożenie 1:1. Nie będzie służył do jazdy po trudnym terenie - od tego mam MTB. Jako punkt wyjścia przyjąłem Giant Contend AR 2. Alternatywy to Cannondale Synapse Tiagra i Canyon Endurace AL Disc 6.0. Co myślicie o tym wyborze? Giant mi tu wygrywa chociażby ceną. Są może jakieś inne alternatywy? Jeśli warto by celować w 105 to mógłbym coś tam dopłacić. Decathlona nie chcę
akte Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 W podobnych pieniądzach jeszcze: https://www.cube.eu/pl/2021/bikes/road/road-race/attain/cube-attain-race-blacknwhite/ Wersja na 105 niestety mocno podrożała od poprzedniego roku.
bart06 Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 HEJ, co myslicie o Domane AL 5 Disc?? Za 7500zl https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/domane/domane-al/domane-al-5-disc/p/33086/?colorCode=orange_grey
Gorylioza Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 3 minuty temu, bart06 napisał: HEJ, co myslicie o Domane AL 5 Disc?? Za 7500zl https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/domane/domane-al/domane-al-5-disc/p/33086/?colorCode=orange_grey Zapytaj w sklepach o czas oczekiwana na rower bo niektóre modele najwcześniej dostaniesz we wrześniu 2021 bo tyle jest zamówień. 14 godzin temu, encor napisał: Hej, poradźcie coś, proszę, w kwestii zakupu pierwszej szosy... Poszukuję roweru typu road plus. Ma zastapić mojego dotychczasowego crossa Lazaro. Ma służyć do jazdy głównie po utwardzonych drogach, ale ma też się nie bać wjechać na szuter, jeśli tak trasa poprowadzi - dlatego zależy mi na mozliwości wsadzenia ciut grubszej opony. Rower ma służyć do kręcenia kilometrów, geometria typu endurance, dobrze żeby było przełożenie 1:1. Nie będzie służył do jazdy po trudnym terenie - od tego mam MTB. Jako punkt wyjścia przyjąłem Giant Contend AR 2. Alternatywy to Cannondale Synapse Tiagra i Canyon Endurace AL Disc 6.0. Co myślicie o tym wyborze? Giant mi tu wygrywa chociażby ceną. Są może jakieś inne alternatywy? Jeśli warto by celować w 105 to mógłbym coś tam dopłacić. Decathlona nie chcę Ja szukałem na 105 oraz tarczach hydraulicznych i od miesiąca jestem zadowolonym posiadaczem Giant Contend AR 1 2021. Wybrałem go ze względu na dostępność (Canyon, Rose, Trek dostępne dopiero w połowie roku 2021), a z Cube i Scottem wygrał gwarancją (dożywotnia na ramę i tylko jeden przegląd do miesiąca od kupna w celu utrzymania gwarancji).
Rekomendowane odpowiedzi