Iwan Opublikowano 22 Września 2018 Opublikowano 22 Września 2018 Co do Rose z wyprzedaży, nie odpowiadają mi rozmiary ram Póki co wygrywają Specialized Allez Sprint Comp lub Emonda ALR 5. Z Canyonem jest ciężko co do dostępności, ale nie wykluczam. Co do Karbonu i ramy bardziej endurance, karbon odpada zdecydowanie, rama w granicach rozsądku ok, ale jednak jest to mniej oczekiwany przeze mnie sposób jazdy/ułożenia się. A wie ktoś jak z dostawą https://www.specialized.com/us/en/allez-sprint-comp/p/129269 do polski? Tylko na tej stronie znalazłem ten model i w tym kolorze (żółty). W Polsce srebrne są w cenach 6,7k - 8k (skąd ten rozstrzał?).
ortogonalny Opublikowano 23 Września 2018 Opublikowano 23 Września 2018 Rozsztrzał to skutek końca sezonu handlowego 2018 i początku 2019. Niektórzy robią bardzo fajne promocje, inni nie ... Ten żółty spec jest świetny. Ciekawe, czy tylko na rynek USA ...
Floras Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Witam, przepraszam że zamieszczam w tym temacie(niestety nie mogę wysłać wiadomości), ale mam pytanie czy jest Pan związany z firmą Rose?
procop Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Szanowni koledzy, po 25 latach poszukuję nowej szosy :) W ostatecznym finale zostały rowery z tematu Rose Pro SL rocznik 2019 z nową 105 i GIANT TCR Advanced 2 rocznik 2018. Nie są to rowery nieznane jednak tak w 2 słowach Rose to aluminiowa rama produkowana przez Rose od lat, za to z bardzo wygodną kierownicą, na nowej pełnej 105 z roku 2019. Giant to rama karbonowa (plus dla Gianta) z mieszanym widelcem i też na 105 tyle że model wychodzący. Ceny to 1099 Euro za Rose i 1250 Euro za Gianta. (Plus dla Rose) Rower ma mi dawać przyjemność ok 50 km dziennie, w porywach wolnego czasu do 100 :) Będę wdzięczny za wasze sugestie. Sebastian
Rosebikes Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Jeśli budżet pozwoli i rozmiar ramy powyżej 57 cm to jest jeszcze jedna, wyprzedażowa propozycja: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-cgf-105-bike-now-2651194?product_shape=shiny-UD-carbon%2Fred rama i widelec full karbon, na starej 105-tce, geometria gran fondo. Model dostał b. wysokie noty w teście TOUR w kategorii cena/jakość.
procop Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Ciekawa propozycja. Wybieram sie jutro do Bocholt. Ciekawe czy da sie coś jeszcze wynegocjować z tej ceny. Trochę powyżej mojej górnej granicy. 14 minut temu, Rosebikes napisał: Jeśli budżet pozwoli i rozmiar ramy powyżej 57 cm to jest jeszcze jedna, wyprzedażowa propozycja: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-cgf-105-bike-now-2651194?product_shape=shiny-UD-carbon%2Fred rama i widelec full karbon, na starej 105-tce, geometria gran fondo. Model dostał b. wysokie noty w teście TOUR w kategorii cena/jakość. Ciekawa propozycja. Wybieram sie jutro do Bocholt. Ciekawe czy da sie coś jeszcze wynegocjować z tej ceny. Trochę powyżej mojej górnej granicy.
Rosebikes Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Raczej nie, bo rower jest już przeceniony, ale może będą jakieś egzemplarze powystawowe. Co jakiś czas w Bocholt organizowane są duże wyprzedaże, na nich można upolować coś taniej.
Vaxol Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Witam szukam jakiegoś fajnego roweru z dużym prześwitem w widelcu i tylnym trójkącie. rama nie ma znaczenia czy stal/karbon/alu. Najważniejsze dla mnie: sztywne osie, wygląd ramy(ładna geometria), hamulce tarczowe hydrauliczne, najlepiej napęd 1x11 oraz spory prześwit na oponki i możliwośc montowania, sakw, oraz bagażnika i błotników do ramy, najlepiej w cenie do 8tyś zł. Czy jest ktoś wstanie doradzić jakieś modele najlepiej z katalogów na nowy rok (2019)?. Generalnie mam jeden model na oku co prawda ma napęd 2x11 Shimano 105, ale jest już ubrany w bagażnik i błotniki: https://www.cube.eu/uk/2019/bikes/road/road-cyclocross/nuroad/cube-nuroad-race-fe-blackngrey-2019/ Dajcie znać co o nim myślicie, ewentualnie swoje własne sugestie i linki z modelami z tego roku albo przyszłego. Pozdrawiam wszystkich wariatow rowerowych
Rosebikes Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 https://www.rosebikes.pl/rose-pro-cross-gravel-apex-1x11-2671705 Sztywnej osi z tyłu nie ma, ale z przodu jest, opona wchodzi do 42 mm. Otwory na low rider, bagażnik, błotniki są i można sobie rower od razu u nas doposażyć przy okazji wymieniając inne części. Na pewno opłaca się wziąć lżejsze koła i dołożyć karbonową sztycę. Gotowy rower tego typu jest tutaj: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-cross-105-randonneur-2673265
Vaxol Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Godzinę temu, Rosebikes napisał: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-cross-gravel-apex-1x11-2671705 Sztywnej osi z tyłu nie ma, ale z przodu jest, opona wchodzi do 42 mm. Otwory na low rider, bagażnik, błotniki są i można sobie rower od razu u nas doposażyć przy okazji wymieniając inne części. Na pewno opłaca się wziąć lżejsze koła i dołożyć karbonową sztycę. Gotowy rower tego typu jest tutaj: https://www.rosebikes.pl/rose-pro-cross-105-randonneur-2673265 A w Tym gotowcu, jaki maksymalny rozmiar opony wejdzie??
Rosebikes Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Taka sama czyli max 42 mm, ale przy tych błotnikach najlepiej sprawdza się 38 mm Schwalbe G-ONE Allround Evo. Szersza opona lekko wystaje poza obrys błotników przez co przestają spełniać dobrze swoją rolę. 1
Dreamin Opublikowano 19 Grudnia 2018 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Sam myśląc o rowerku na nowy sezon brałem pod uwagę: https://www.giant-bicycles.com/pl/toughroad-slr-gx--ge--2019
Vaxol Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Wiesz co, mi sie szczerze nie podoba, osprzet podobny, nigdy nie mialem giantow wiec nie wiem jak sie sprawdzaja np ich markowe hamulce, ale ogolnie sama rama wyglada dla mnie slabo a w rowerze wedlug mnie wyglad tez sie liczy, wolalbym miec bardziej prosta rame niz taki skos w dol jak w tym modelu, ale to tylko moja osobista uwaga, bo kazdy ma inny gust.
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Mój Friston spełnia wymagania 😉 Z przodu jest 42 mm a i jeszcze coś szerszego się zmieści! 1x11 jest, wydanie 2019.
Dreamin Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 37 minut temu, Vaxol napisał: Wiesz co, mi sie szczerze nie podoba, osprzet podobny, nigdy nie mialem giantow wiec nie wiem jak sie sprawdzaja np ich markowe hamulce, ale ogolnie sama rama wyglada dla mnie slabo a w rowerze wedlug mnie wyglad tez sie liczy, wolalbym miec bardziej prosta rame niz taki skos w dol jak w tym modelu, ale to tylko moja osobista uwaga, bo kazdy ma inny gust. Jak najbardziej masz rację, jednak nie wiem czy znajdziesz jeszcze innego gravela gdzie masz możliwość założyć 50c.
Nath_147 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Niektóre rowery jak np rondo ruut dają możliwość włożenia 2,1 cala ale już w rozmiarze koła 26 cali. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
Borsuk16 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, Jestem tutaj nowy, ale przeczytałem juz setki tematów przed pierwszym (wlasnie tym) publikowanym postem. Chciałbym zakupić swoja pierwsza szosę jak również trenażer. Budżet jaki moge przeznaczyć na te obie rzeczy to 6000zl. Teraz troche o mnie: Wzrost 173cm Przekrok 81cm Waga 70kg Wiek 27lat Wcześniej niestety tylko za dzieciaka jeździłem na rowerze i od kilku miesięcy robie jakas podstawe na rowerku stacjonarnym (raczej sprinty) 10-20km kadencja na poziomie 80-100 opór raczej maly. Moim celem jest przygotowanie sie do triatlonu (amatorsko) oczywiscie od tych mniejszych dystansów zaczynajac. Oczywiscie sylwetke preferuje bardzoej enduramce niz stricte sport. Po przeglądnięciu postow na forum moimi faworytami sa: Triban 540 Triban 900af Kross vento 4.0 Canyon endurance 6.0 Czy w tym przypadku Tiagra podola czy lepiej skupic sie na 105? Wiem ze zdania sa podzielone ale wnioskuje iz kazdy przypadek jest inny. Co do sklepow stacjonarnych to troche sie obawiam iz sprzedawcy beda wciskac to co maja na stanie:( Mieszkam w Gdyni i tez juz na forum rozgladalem sie gdzie mozna „zaufac” a gdzie nie sprzedawcy. Nie wykluczam zamowieni przez internet i w razie gdyby nie przypasowal odeslania. Niestety w budzecie chcialbym rowniez kupic trenażer i chcialbym aby byl smart ponieważ wiem ze nudno byłoby mi jeździć w chałupie poprostu kręcąc i patrząc na ścianę lub jakis film. Tutaj mam dwa modele ktore mnie zainteresowaly: Elite Rampa Tacx vortex Pytanie czy znajde cos tanszego rowniez smart co nadawałoby się do podlaczenia pc/tv/tel. Akcesoria takie jak kask, buty, ubrania, pedaly sa poza budzetem wiec o to sie juz nie pytam. Z gory prosze o wyrozumialosc. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 22 Grudnia 2018 przez Borsuk16
Antyszprycha Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Jeśli chodzi o trenażer to celowałbym w Tacx flow. 1000 zł w Decathlonie i spełni wszystkie Twoje wymagania. Jest smart, ma automatyczny opór i podłączysz go do Zwift. Dodatkowo musisz dokupić oponę do trenazera za parędziesiąt złotych. W tym wypadku zostałoby Tobie na rower 5000 i moim faworytem i to bezwzględnym w tym wypadku (z listy której podałeś) jest Canyon Enduracr AL 6.0. Jest jedno wielkie ale. W przypadku zakupu tacxa flow budżet pozwoli Ci na zakup Canyon Endurace Al 7.0 na Shimano 105 i według mnie to zestawienie byłoby idealne. Oczywiście Tiagra jest również bardzo dobra ale w 105 masz dodatkowe przełożenie co moim zdaniem jest warte zachodu !Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 1
macior Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Tutaj tez masz fajna opcje jesli chodzi o 105 ...https://www.rosebikes.pl/rose-pro-sl-105-2672333
Borsuk16 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Nie powiem ze ten Rose wyglada bardzo ładnie (co prawda to kwestia gustu). Jak wyglada sprawa z przymiarka? Podobnie do Canyon? Co prawda nie wiem czy moglbym cos stwierdzic skoro nigdy nie mialem szosy. I tak planowalem gdzies wybrac na bike fitting tylko chyba najlepiej juz z wlasnym rowerem, prawda? Co do trenażera to faktycznie juz spora różnica w cenie miedzy Elite Rampa a Tacx flow. A skoro mowisz iz w zupelnosci wystarczy to mysle ze nie ma konieczności przeplacac w szczegolnosci iz nie mam takiej „mocy w nodze” ze moglby sie rozpasc na kawalki.
SzpiceR Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 2 godziny temu, Borsuk16 napisał: I tak planowalem gdzies wybrac na bike fitting tylko chyba najlepiej juz z wlasnym rowerem, prawda? Dopasowujesz się do konkretnego roweru więc raczej pożyczonym nie pojedziesz 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅 A najlepiej wybrać się po zrobieniu kilkuset km żebyś już sam wiedział co Ci nie pasuje.
Borsuk16 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 27 minut temu, SzpiceR napisał: Dopasowujesz się do konkretnego roweru więc raczej pożyczonym nie pojedziesz 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅 A najlepiej wybrać się po zrobieniu kilkuset km żebyś już sam wiedział co Ci nie pasuje. Masz racje, moj błąd, troche sie zagalopowalem z tym stwierdzeniem.
Grzeszaldo Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 mam Ultra 900AF i z calego serca polecam, ma geometrie taka miedzy endurance i sport w sam raz do treningow jak i do amatorskich zawodow , podobna geometrie ma Rose którego również jak najbardziej polecam, ma bardzo dobrze wykonana rame, praktycznie nie widać spawów wyglada jak by byl karbonowy.
Rekomendowane odpowiedzi