Rowerowa Szajba Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Witam. Od jakiej ceny warto zainteresować się narzędziem do jazdy razem że mną. Chodzi mi o to żeby się nie rozwalił po jednym użyciu albo zepsuł śruby podczas pierwszego użycia. Mam taki na oku firmy Author zestaw 10 w 1 cena 43 zł na allegro z przesyłką 53 zł jak dobrze pamiętam. Może coś innego ciekawego zaproponujecie bo sami używacie i dzielnie wam służy do teraz. Czekam na wasze podpowiedzi.
Rowerowa Szajba Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Szukałem w wyszukiwarce i nic nie pokazywało. Dzieki. Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Rowerowa Szajba
elmapeto Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 To wpisz jeszcze aż w wyszukiwarce " Multitool rowerowy "
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 6 godzin temu, elmapeto napisał: To wpisz jeszcze aż w wyszukiwarce " Multitool rowerowy " Z cudzysłowiem najlepiej... https://forum.szajbajk.pl/search/?q="multitool"
Kruk Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Około 100 złotych. Crank Brothers robią bardzo dobre klucze.
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 W dniu 13.01.2019 o 20:18, Rowerowa Szajba napisał: Czekam na wasze podpowiedzi. Warto zakupić taki ze skuwaczem na tym bym nie oszczędzał często się przydaje , ja się kiedyś zastanawiałem czy kupić czy nie kupić po tym jak szedłem z rowerem kilka km zanim mnie żona zgarnęła to kupiłem na drugi dzień https://allegro.pl/oferta/crank-brothers-narzedzia-multi-17-zlote-7417607003?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=Cj0KCQiApvbhBRDXARIsALnNoK3sWJlXKbbnI94EwJ_NiiCdUSvhjAe3Bz6p0clItojAymwcJzVzdkYaAlA1EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Kruk Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Tak o ten17czy 19 mi chodziło mam i polecam M19
Rowerowa Szajba Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Witam was jeszcze raz w tym temacie mam cos takiego na oku : https://allegro.pl/author-zestaw-narzedzi-scyzoryk-multiped-10w1-zg-i7266786444.html Ewentualnie taki tylko bez skuwacza i narzedzia do nypli bo i tak jak koło padnie nie naprawie bo nie umiem i zawsze oddaje tylko ta jedyna rzecz do zakładu z naprawa koł https://allegro.pl/oferta/klucze-imbusy-scyzoryk-crank-brothers-multi-10-7663399312 SKUWACZ POSIADAM ALE OSOBNO WIEC NIE CHCE POWIELAC TEGO SAMEGO. Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Rowerowa Szajba
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 No tak skuwacz masz osobno ale jak jedziesz rowerem masz multitol w kieszeni tylko on razem ze skuwaczem, no i jest to jedno narzędzieA tak musiałbyś wozić dwaAle to już twoja decyzjaJeżeli masz fundusz sądzę że ten drugi będzie mocniejszy
Rowerowa Szajba Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Hmm tak teraz mysle i może faktycznie masz rację. Im mniej narzędzi w plecaku tym więcej na odzież, ewentualnie dłuższa wycieczkę mozna troszke wiecej jedzenia sobie zabrać. I tak najwczesniej w kolejnym miesiacu kupię. Więć faktycznie zainwestuje w ten droższy multi tool cran brothers. Taniego nie chce kupowac bo wiadomo gorsza stal ale tez mniej dostaję.
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2019 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Ja często gdzieś śmigam jak miałem torbę podsiodełkową to mogłem mieć i skuwacz i multitolaJednak śmigam też bez niczego i wtedy do tylnej kieszeni wrzucę jedno narzędzie które mi pomoże
Rowerowa Szajba Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Jednak po przemysleniach biore crank brothers doczytałem troszke o tych mulit toolach i tylko ten jest godny uwagi. Oczywiscie wersja ze skuwaczem zostanie zakupiona. Najbardziej ta złota mi sie podoba tylko nie wiem czy brac z pudełkiem czy bez. Z pudelkiem czarna wersja jest na jakies promocji 104 zł +8.99 paczkomat czyba to bezie najtaniej z pudełkiem. Dzieki za rozwianie wątpliwości co kupic.
KrzysiekMTB Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Bardzo dobry wybór, najlepszy multitool jaki kiedykolwiek miałem. Używam od lat, nie rozlatuje się i jeszcze nie udało mi się znaleźć śrubki przy rowerze, której bym tym nie przykręcił. Co do pudełka - masz na myśli to aluminiowe, w którym można schować multitool? Jak tak, to ja bym do pudełka nie dopłacał, ciężko się otwiera i w sumie w ogóle z niego nie korzystam. Pozdrawiam Krzysiek
Rowerowa Szajba Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Dobrze wiedzieć że nie warto pudełka brać, na 2 razy byłem skłonny dopłacać prawie 10 zł za pudełko. Najbardziej złoty kolor mi się podoba jest on o numerze 17 tylko czym się one różnią 17 od 19 i czy każdy z nich warto kupić? Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Rowerowa Szajba
KrzysiekMTB Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 M19 też jest złoty, ma bodajże jednego torxa i jeden śrubokręt więcej. Mały torx może się przydać, ostatnio odpowietrzałem jakieś stare avidy i tam była taka śrubka. Pozdrawiam Krzysiek
edmundo Opublikowano 20 Stycznia 2019 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Z moich doświadczeń wynika, że ten kto oszczędza na narzędziach będzie musiał je kupować dwa razy (a czasami nawet więcej - jeśli nie zrozumie, że za pierwszym razem popełnił błąd). Główną cechą multitoola rowerowego powinna być niezawodność. To jest przecież bardzo często ostatnia deska ratunku na trasie. Nie polecałbym więc dziadowskich oszczędności. Niższa cena bierze się bardzo często z niższej jakości wykonania. A ta powoduje, że multitool będzie po prostu mniej trwały.
Rowerowa Szajba Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Juz wiem czym sie róznia te multi toole. Brakiem jednego śrubokręta i klucza torx T-10 tylko nie wiem czy ten torx jest az tak ważny ? Bo t-25 w zestawie jest. I oczywiście troszke tez wieksza waga. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Rowerowa Szajba
KrzysiekMTB Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Tak jak napisałem - mi się ostatnio przydał. Ja bym brał m19. Waga? Daj spokój to jest 7 gramów... PozdrawiamKrzysiekSent from my BLA-L29 using Tapatalk
CoolBreeze Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Waga? Daj spokój to jest 7 gramów... Te 7 gramów, to prawie dwie dychy różnicy... Imho, dobrze sprawdzić czy wszystkie śruby na swoim rowerze jesteśmy danym toolem obskoczyć.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Rowerowa Szajba Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Dostajemy z tym MultiTool 2 narzędzia wiecwj dlatego dopłaca się 20 zł więcej. Dlatego jest różnica 7 gram. Lepiej ten troszkę droższy kupić.
CoolBreeze Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Park Tool Ib-3 - macie jakieś doświadczenia? Niestety, wyszukiwarka milczy...
CoolBreeze Opublikowano 5 Marca 2019 Opublikowano 5 Marca 2019 Googlałem i googlałem... i po analizie za i przeciw dla trzech opcji, skończyłem z Topeak Mini 20 Pro. Maleństwo robi wrażenie. Zobaczymy jak się będzie spisywać w praktyce.
User56sz Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Wczoraj zamówiłem CrankBrothers M19 na spółę z małżonką. Spóła polegała, że się dołożyła 1/3 ceny . Przesyłka już wystartowała. Widziałem go tylko na zdjęciach mam nadzieje, że się nie rozczaruję. Wcześniej miałem dwa zestawy śrubokręty i skuwacz. Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez User56sz 1
craroce Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 W dniu 5.03.2019 o 22:05, CoolBreeze napisał: Googlałem i googlałem... i po analizie za i przeciw dla trzech opcji, skończyłem z Topeak Mini 20 Pro. Maleństwo robi wrażenie. Zobaczymy jak się będzie spisywać w praktyce. Ja posiadam Topeak Mini 18+ Jest świetny. Już kilka razy w trasie się przydał,bardzo solidna stal jak i wykonanie. Oby w trasie nie musiał być potrzebny 1
User56sz Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Kurcze, nie do wiary przyszedł dzisiaj, i to paczkomatem. No, jest przepiękny. Solidna robota. Ale się cieszę. 🤣😍 Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez User56sz 1
Rekomendowane odpowiedzi