Skocz do zawartości

Bryton Rider 450 / Aero 60

Bujak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie cały czas synchronizował, nawet zacząłem tego używać jak się dowiedizałem o pierwszych problemach ;)

Opublikowano

U mnie na 8 tras pobrało 5 (komoot).  Nie wiedzieć czemu :/

Opublikowano

Takiego hurtu jeszcze nie robiłem ;) zwykle wystacza mi jedna na raz :D 

Może jest jakiś limit dzienny importu tras...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam posiadaczy bryton 450

od czego zależy możliwość planowania trasy w aplikacji na telefon 2 razy udało mi się zaplanować trasę i została zapisana a innym razem nie mogę postawić znacznika aby zacząć planowanie

• 3 tygodnie później...
KTM Ultra Flite 2018
Opublikowano

@PschemooPowiem Ci ,że nie planowałem trasy w aplikacji jeszcze . Chyba prościej byłoby na stronie https://active.brytonsport.com/ . 

Ja chyba raz próbowałem na stronie i jest to raczej słabe , najlepiej zaplanuj trasę normalnie w google , przekonwertuj na gpx na stronie https://mapstogpx.com/

i wgraj do licznika po kablu usb . 

Cała procedura trwa nie więcej niż 30 sekund . 

I jedziesz :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich szajbikerów.

Kilka dni temu kupiłem zestaw Aero 60T. Wszystkie czujniki działają, komputer skonfigurowany, zaktualizowany przez aplikację BrytonUpdate.

Wszystko byłoby super gdyby nie jeden poważny problem. W ogóle nie zapisuje mi jazd. Jedyne dane jakie się zapisują to odometr. Historia jest pusta. Czy coś robię źle?

Na początku jazdy włączyłem rejestrację aktywności, kilka razy się zatrzymywałem i auto pauza działała OK. Po przyjeździe i wyłączeniu licznika nic nie zapisało.

Zaczynam żałować, że go kupiłem. 

Opublikowano

Zaktualizuj aplikację w komórce i zrestartuj Brytona do ustawień fabrycznych. Może jest jeszcze nowszy FW?

Opublikowano

@krzysiekra Wszystko jest aktualne, sprawdzałem kilka razy. 

Jak przyjeżdżam z trasy to powinienem zatrzymać rejestrowanie aktywności żeby mi zapisało, czy wszystko odbywa się automatycznie przed wyłączeniem licznika? 

Opublikowano

Bryton ma, a przynajmniej tak było, że zapisuje ślad na bieżąco więc nawet w razie padu baterii czy zwiechy jakiś plik powinien być.

Opublikowano (edytowane)

@Medzamir Nic mi nie zapisuje. W historii pusto, tylko odometr zlicza kilometry. Nie wiem już co mam robić.

Edytowane przez Mike0o0
Opublikowano
2 godziny temu, Mike0o0 napisał:

@krzysiekra Wszystko jest aktualne, sprawdzałem kilka razy. 

Jak przyjeżdżam z trasy to powinienem zatrzymać rejestrowanie aktywności żeby mi zapisało, czy wszystko odbywa się automatycznie przed wyłączeniem licznika? 

1. Przyjeżdżasz, robisz Stop.

2. Jak jesteś w zasięgu WiFi robisz Data Sync i powinno być wszystko.

Zresetuj licznik i ustaw go na nowo.

Coś podobnego miałem po aktualizacji przez chwilę - bardzo frustrujący problem. Reset i usunięcie i zainsalowanie apki w telefonie pomogło.

Opublikowano
[mention=4936]Medzamir[/mention] Nic mi nie zapisuje. W historii pusto, tylko odometr zlicza kilometry. Nie wiem już co mam robić.
Po włączeniu licznika musisz wcisnąć przycisk start
Opublikowano (edytowane)

A po jeździe zakończyć aktywność. I zobacz jeszcze na komunikaty po naciśnięciu. Bo może wychodzi powiadomienie,rozpocząć po pierwszym starcie i dopiero następny klik potwierdza start aktywności

Edytowane przez Franki201
Opublikowano

A jak wciśniesz jeszcze raz start podczas jazdy go masz info o nowym okrążeniu i podsumowanie ostatniego odcinka?

Jak możesz to nagraj filmik z włączeniem licznika, startem aktywności, dalej pauza, stop i przejdź do zarejestrowanych aktywności.

Opublikowano

Już wszystko działa 😃

Dziękuję wszystkim za pomoc. A przede wszystkim @krzysiekra Wystarczyło zresetować komputer do ustawień fabrycznych i wszystko od nowa skonfigurować. Przede mną jeszcze testowanie prowadzenia po trasie, ale to już za kilka dni.

• Lubię to! 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mike0o0 napisał:

Już wszystko działa 😃

Dziękuję wszystkim za pomoc. A przede wszystkim @krzysiekra Wystarczyło zresetować komputer do ustawień fabrycznych i wszystko od nowa skonfigurować. Przede mną jeszcze testowanie prowadzenia po trasie, ale to już za kilka dni.

Super 👍🏻 cieszę się, że pomogłem 🙂

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

O kurde, mi czujniki dokupione do garmina wystarczają na 1,5 miesiąca, trzeba będzie zmienić całość bo bateria w garminie wytrzymuje ok 4 h, myślałem że kupię sam licznik bryton i wezmę stare czujniki, ale jak te w zestawie tak długo trzymają to zmienię zestaw.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam czujniki Magene i Sigma i baterie mają po półtora roku i na razie nie musiałem zmieniać.

Może to zależeć od przepracowanego czasu. Ja w tym okresie zrobiłem jakieś 4000km. Jak czujnik jest w spoczynku to jego elektronika się usypia i bierze znacznie mniej prądu.

Edytowane przez mareq
Opublikowano

Uzywam brytona 450 od ponad pol roku ale dopiero niedawno zaczalem wyciskac z jego mozliwosci wiecej. Mam pytania:

1. taki scenariusz, wgrane mam przez bryton active 2 trasy (dojazd z punktu A do B oraz petla wokol punktu B). ruszam z rejestracja i prowadzeniem pierwszej trasy, dojezdzam do celu (komunikat osiagnieto!), na miejscu robie 15 min przerwy (nie wylaczam brytona) i chce zaczac rejestrowanie i prowadzenie drugiej trasy. obecnie w liczniku zapisuja mi sie obie trasy jako dwie jazdy. czy u Was udalo sie sie zrobic tak, zeby obie trasy byly jako jedna jazda? mozna jakos przed zakonczeniem pierwszej uruchomic druga trase nie tracac aktualnego zapisu?

2. porownywalem z kumplem na trasie liczenie sumy przewyzszen na jakims tam dystansie, u mnie powiedzmy 400, u kumpla z wahoo 500 - roznica wychodzi poza jakims tam bledem pomiaru. bryton jest skalibrowany, bedac zamocowany na rowerze uzylem opcji w aplikacji. podobne rozbieznisci wychodza z dystansem

ogolnie z brytona jestem zadowolony ale nie mam z kim ze znajomych przegadac tych pytan i watpliwosci :)

Opublikowano

a w trakcie rejestrowania/prowadzenia po trasie jak sie zatrzymam to wlacza sie funkcja inteligentnej pauzy - probowal ktos przetestowac ile taka pauza moze trwac? w trakcie nawigowania licznik tez sie wylacza po jakims czasie bezuzytecznosci czy nie?