Skocz do zawartości

Bryton Rider 450 / Aero 60

Bujak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam to samo
Już miałem dawno kupić a ciągle zmiana decyzji

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Mar24 napisał:

Ja mam to samo
Już miałem dawno kupić a ciągle zmiana decyzji

Witam w klubie hehe. Ja jedynie napewno wiem że nie kupię przereklamowanego wahoo. Ekran czarno-biały w bolcie który trzyma 15h to jakaś kpina za tą kasę 😁 a Roam to samo kilka kolorów a 17h, gdzie Garmin 530 ma więcej funkcji i kolorowe mapy oraz trzyma 20h, do tego tańszy 👍

Edytowane przez Gaca
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś chciał, to mam Bryton'a 530 na sprzedaż 😉

Edytowane przez dmxzor
Opublikowano
41 minut temu, dmxzor napisał:

Jakby ktoś chciał, to mam 530 na sprzedaż 😉

O kilka dni się spóźniłeś 🤣 dopiero co kupiłem. A tak z ciekawości w jakiej cenie?

Opublikowano

Za 400 pewnie oddam ;) na olxie wrzucony stoi :P 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, dmxzor napisał:

Za 400 pewnie oddam ;) na olxie wrzucony stoi :P 

biorę. Napisz na priv i sfinalizujemy.

Kolega sprzedaje Brytona, nie Garmina także lipa. :(

Edytowane przez Gaca
Opublikowano

ta sama cyferkologia 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano

Czy jest sens kupować komputerek gps czy to Bryton 450, czy garmin 530 bez czujników (prędkość, kadencja i HR) ??

Opublikowano

Jak trenujesz to nie wyobrażam sobie jeździć bez czujników. Jeśli bardziej rekreacyjnie/turystycznie to wg mnie nie ma sensu ich kupowania. Prędkość z GPS w zupełności mi wystarcza. Kadencja czy HR też nie jest mi potrzebne,aczkolwiek zastanawiam się czy nie dokupić HRa,bo kręce też na zwifcie.

Opublikowano

A można w 450 mieć zapisane dwa profile do dwóch rowerów ?

Opublikowano

Ja chyba robię przesiadkę na Bolt'a z Brytona 530 😉

Mam sentyment do Brytona, bo działa wszystko jak należy, łącznie z baterią na ponad 30 godzin. Ale że jestem gadżeciarzem.. =D

Opublikowano

Jako gadżeciarz wybrałbym Garmina 530 lub 540 ( wiem, że przyszłość, ale jestem gażeciarzem ;) )

Opublikowano (edytowane)

Wahoo jest przereklamowane jak cholera.  Na wielki PLUS za banalną obsługę przez aplikacje, a poza tym nie jest w niczym lepszy niż taki Bryton 450. Miałem w ręku Bolta na 2 dni od kolegi pożyczonego i od razu wiedziałem, że go nie kupię. 900zł za licznik monochromatyczny, który trzyma 15h to kpina i zdzieranie kasy z klientów.

Taki Garmin 530 kosztuje 200-300zł więcej oferuje od groma więcej funkcji, jest kolorowy i trzyma 20h... A Bryton 450 oferujący to samo jest tańszy o 400zł i trzyma 2 razy tyle.

Zapomniałem też dodać, że w Wahoo nie ma profili rowerów, więc jak masz rowery w ilości N +1 to jest to najgorszy wybór z możliwych, bo będzie wszystko zliczał na jedno kopyto.

Edytowane przez Gaca
Opublikowano

Bryton oferuje to samo? Jak dla kogo

Integracja z komoot, Strava, w tym wysyłanie trasy po zakończonej jeździe, bezproblemowa nawigacja turn by turn to podstawa w tych czasach.

W tych elementach Bryton kuleje. O beznadziejnym wyświetlaczy nie wspominając. Cena nie bez przyczyny jest taka, a nie inna.

Opublikowano

Wymienione przez ciebie rzeczy akurat działają:

Jest automatyczne wysyłanie trasy do strava.

Nawigacja turn by turn działa.

Wyświetlacz jest ok jak dla mnie nic więcej nie potrzeba.

Są nierozwiązane problemy, ale inne.

Opublikowano

Wahoo vs Bryton to jak dla mnie obecną chwilę lepszy ekran vs lepsza bateria.
Jak obecnie wyglądają profile rowerowe w Brytonie? Wiem, że wcześniej można było mieć dwa ale nie można było mieć innych ekranów dla każdego z nich.

Opublikowano

2 profile przełączane ręcznie (nie ma automatycznego przełączania przez czujnik prędkości).
Ekrany są globalne. Nie zmieniasz ich przy zmianie profilu.
Do strava nie wysyła się info o profilu. Wszystko ładuje się do pierwszego roweru.
W aplikacji bryton jest chyba tak samo.

Te profile są używane chyba tylko do przełączania sparowanych czujników.

Opublikowano
10 godzin temu, Bujak napisał:

...

Te profile są używane chyba tylko do przełączania sparowanych czujników.

Zgadza się.

W stravie można zmienić na profil roweru jaki chcesz.

Wahoo ma jakieś połączenie pomiędzy profilem w liczniku a Stravą?

Opublikowano

Mój stary cateye padrone miał profile, które przełączały się automatycznie po zakręceniu kołem (sparowaniu z czujnikiem prędkości) i strava widziała rower. Na pewno mogło być lepiej w tym temacie.

Opublikowano

Ostatnio widizałem licznik Gianta Neos, jakiś z GPS, wydaje się b pdoobny do Brytona. Ktoś wie, czy mają ze sobą coś wspólnego obydwie te firmy? Nawet gdzieś w aplikacji jest Giant App (jakobt Bryton Active nazywał się Giant App). Przerobiony ten sam produkt?

Czas pracy na baterii też zbliżony bo >30h.

https://www.giant-bicycles.com/pl/licznik-neos-track-gps

Opublikowano

Jak kiedyś porównywałem apki to różniły się jedynie kolorami. A licznik to lekko przerobiony Rider 530 - na minus jeszcze gorsze mocowanie niż w Bryton/Garmin/iGPS.

Opublikowano

Tak, nawet strony tych apek są identyczne.

Opublikowano

Znowu bryton synchronizuje trasy z komoot.