Mar24 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Ja mam to samo Już miałem dawno kupić a ciągle zmiana decyzji
Gaca Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) 38 minut temu, Mar24 napisał: Ja mam to samo Już miałem dawno kupić a ciągle zmiana decyzji Witam w klubie hehe. Ja jedynie napewno wiem że nie kupię przereklamowanego wahoo. Ekran czarno-biały w bolcie który trzyma 15h to jakaś kpina za tą kasę 😁 a Roam to samo kilka kolorów a 17h, gdzie Garmin 530 ma więcej funkcji i kolorowe mapy oraz trzyma 20h, do tego tańszy 👍 Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez Gaca 1
dmxzor Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Jakby ktoś chciał, to mam Bryton'a 530 na sprzedaż 😉 Edytowane 3 Maja 2020 przez dmxzor
bazyl33 Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 41 minut temu, dmxzor napisał: Jakby ktoś chciał, to mam 530 na sprzedaż 😉 O kilka dni się spóźniłeś 🤣 dopiero co kupiłem. A tak z ciekawości w jakiej cenie?
Gaca Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) 25 minut temu, dmxzor napisał: Za 400 pewnie oddam na olxie wrzucony stoi biorę. Napisz na priv i sfinalizujemy. Kolega sprzedaje Brytona, nie Garmina także lipa. Edytowane 3 Maja 2020 przez Gaca
Gaca Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Czy jest sens kupować komputerek gps czy to Bryton 450, czy garmin 530 bez czujników (prędkość, kadencja i HR) ??
bazyl33 Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Jak trenujesz to nie wyobrażam sobie jeździć bez czujników. Jeśli bardziej rekreacyjnie/turystycznie to wg mnie nie ma sensu ich kupowania. Prędkość z GPS w zupełności mi wystarcza. Kadencja czy HR też nie jest mi potrzebne,aczkolwiek zastanawiam się czy nie dokupić HRa,bo kręce też na zwifcie.
Gaca Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 A można w 450 mieć zapisane dwa profile do dwóch rowerów ?
dmxzor Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 Ja chyba robię przesiadkę na Bolt'a z Brytona 530 😉 Mam sentyment do Brytona, bo działa wszystko jak należy, łącznie z baterią na ponad 30 godzin. Ale że jestem gadżeciarzem.. =D
krzysiekra Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 Jako gadżeciarz wybrałbym Garmina 530 lub 540 ( wiem, że przyszłość, ale jestem gażeciarzem )
Gaca Opublikowano 6 Maja 2020 Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) Wahoo jest przereklamowane jak cholera. Na wielki PLUS za banalną obsługę przez aplikacje, a poza tym nie jest w niczym lepszy niż taki Bryton 450. Miałem w ręku Bolta na 2 dni od kolegi pożyczonego i od razu wiedziałem, że go nie kupię. 900zł za licznik monochromatyczny, który trzyma 15h to kpina i zdzieranie kasy z klientów. Taki Garmin 530 kosztuje 200-300zł więcej oferuje od groma więcej funkcji, jest kolorowy i trzyma 20h... A Bryton 450 oferujący to samo jest tańszy o 400zł i trzyma 2 razy tyle. Zapomniałem też dodać, że w Wahoo nie ma profili rowerów, więc jak masz rowery w ilości N +1 to jest to najgorszy wybór z możliwych, bo będzie wszystko zliczał na jedno kopyto. Edytowane 6 Maja 2020 przez Gaca
mataman Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 Bryton oferuje to samo? Jak dla kogo Integracja z komoot, Strava, w tym wysyłanie trasy po zakończonej jeździe, bezproblemowa nawigacja turn by turn to podstawa w tych czasach.W tych elementach Bryton kuleje. O beznadziejnym wyświetlaczy nie wspominając. Cena nie bez przyczyny jest taka, a nie inna.
Bujak Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Opublikowano 7 Maja 2020 Wymienione przez ciebie rzeczy akurat działają:Jest automatyczne wysyłanie trasy do strava.Nawigacja turn by turn działa.Wyświetlacz jest ok jak dla mnie nic więcej nie potrzeba.Są nierozwiązane problemy, ale inne.
Medzamir Opublikowano 7 Maja 2020 Opublikowano 7 Maja 2020 Wahoo vs Bryton to jak dla mnie obecną chwilę lepszy ekran vs lepsza bateria.Jak obecnie wyglądają profile rowerowe w Brytonie? Wiem, że wcześniej można było mieć dwa ale nie można było mieć innych ekranów dla każdego z nich.
Bujak Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Opublikowano 8 Maja 2020 2 profile przełączane ręcznie (nie ma automatycznego przełączania przez czujnik prędkości).Ekrany są globalne. Nie zmieniasz ich przy zmianie profilu.Do strava nie wysyła się info o profilu. Wszystko ładuje się do pierwszego roweru.W aplikacji bryton jest chyba tak samo.Te profile są używane chyba tylko do przełączania sparowanych czujników.
krzysiekra Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 10 godzin temu, Bujak napisał: ... Te profile są używane chyba tylko do przełączania sparowanych czujników. Zgadza się. W stravie można zmienić na profil roweru jaki chcesz. Wahoo ma jakieś połączenie pomiędzy profilem w liczniku a Stravą?
Bujak Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Opublikowano 8 Maja 2020 Mój stary cateye padrone miał profile, które przełączały się automatycznie po zakręceniu kołem (sparowaniu z czujnikiem prędkości) i strava widziała rower. Na pewno mogło być lepiej w tym temacie.
krzysiekra Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Ostatnio widizałem licznik Gianta Neos, jakiś z GPS, wydaje się b pdoobny do Brytona. Ktoś wie, czy mają ze sobą coś wspólnego obydwie te firmy? Nawet gdzieś w aplikacji jest Giant App (jakobt Bryton Active nazywał się Giant App). Przerobiony ten sam produkt? Czas pracy na baterii też zbliżony bo >30h. https://www.giant-bicycles.com/pl/licznik-neos-track-gps
Medzamir Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Jak kiedyś porównywałem apki to różniły się jedynie kolorami. A licznik to lekko przerobiony Rider 530 - na minus jeszcze gorsze mocowanie niż w Bryton/Garmin/iGPS.
krzysiekra Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Tak, nawet strony tych apek są identyczne.
Bujak Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Opublikowano 12 Maja 2020 Znowu bryton synchronizuje trasy z komoot.
Rekomendowane odpowiedzi