Skocz do zawartości

SH-XC701 2019

bazyl009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W filmie https://www.youtube.com/watch?v=YRH6KcNt0jk&t=5s  Szajbajk krytykuje buty SH-XC7  a teraz wyszedł nowy model w którym wady wytknięte przez naszego prowadzącego zostały niby usunięte. Jako, że jestem przed zakupem butów na najbliższy sezon zastanawiam się czy warto po nie sięgnąć bo sprzedawca mi je poleca. 

Ciekaw jestem waszej opinii. A może ktoś już posiada takie obuwie i podzieli się wrażeniami.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.01.2019 o 13:51, bazyl009 napisał:

W filmie https://www.youtube.com/watch?v=YRH6KcNt0jk&t=5s  Szajbajk krytykuje buty SH-XC7  a teraz wyszedł nowy model w którym wady wytknięte przez naszego prowadzącego zostały niby usunięte. Jako, że jestem przed zakupem butów na najbliższy sezon zastanawiam się czy warto po nie sięgnąć bo sprzedawca mi je poleca. 

Ciekaw jestem waszej opinii. A może ktoś już posiada takie obuwie i podzieli się wrażeniami.

Kolego kupiłeś może te buty? Podziel się z nami refleksją na ich temat 🙂 

A może ktoś inny zgłębił temat, bo pytanie dobre. Pozdrawiam Mariusz

Opublikowano

Buty kupiłem, dam znać za parę dni jak sie spisują

Opublikowano

Po wstępnych testach niestety jestem bardzo zawiedziony tym modelem butów. Zapięcia BOA to jakiś bardzo niski model, działaja tylko przyzwoicie, duże stopniowanie uniemozliwiające idealne dopasowanie buta. Największy minus butów to język, a raczej jego brak, co powoduje że górne zapięcie uwiera w stope sprawiając dyskomfort.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

I jak po dluzszych testach? 

ze zdjec wydaje sie ze maja one jezyk i dodatkowo gorne zapiecie jest dosc szerokie. Tez zastanawiam sie nad tym modelem. One sa wykonane z innego materialu niz xc901?

Opublikowano

Ja mam te buty. Są dość szerokie z przodu. Cholewka jest miękka i wygodna. But tam gdzie trzeba jest sztywny ale nie jest to pełna podeszwa z węgla więc nie jest aż tak sztywny. Za to dość komfortowy do chodzenia. Język osłania od żyłek, z tym już nie ma problemu. Zapięcie rzeczywiście nie jest najlepsze o ile zapinanie jest ok, może mogło by być troszkę bardzie precyzyjne, to zwalnianie jest beznadziejne bo nie ma popuszczania o ząbek tylko całkowite rozpięcie.
Mogę w sumie te buty polecić ale spodziewałem się więcej. Zobacz na northwave jeden z ich modeli mi się bardzo podobał ale był za wąski.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

wlasnie mierzylem northwave extreme xc w dobrej cenie ale niestety z tego samego powodu co Ty szukam innych czyli ciut za waskie sa. Jest wersja wide podobno ale nigdzie nie ma mego rozmiaru w tej wersji. Shimano mam rc7 poprzedni model i w sumie sobie chwale. Chcialem inne do mtb niz shimano ale wlasnie w kazdych jest cos nie tak z rozmiare a shimano jako tako mi pasuje. Chyba sie na nie wiec skusze hmm.

Opublikowano

A górny pasek - ten pod żyłką nie wpija się w ścięgna po dłuższej jeździe po dociągnięciu? Z taką opinią spotkałem się necie a nie bardzo mam gdzie przymierzyć ewentualnie i samemu sprawdzić :(.

Opublikowano

Nie, ten pasek jest dość miękki więc raczej krzywdy nie może zrobić. Chyba że ktoś mega mocno dociśnie. Ja tego nie odczułem.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka