Sethemar Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witajcie! Mam okazję kupić za stówkę tacx Sirius. Chciałbym umieścić w nim rower trekkingowy bo trochę ruchu by się przydało a w mojej okolicy na rowerze zimą to wyższa szkoła jazdy. Czy to w ogóle wykonalne? Nigdzie nie widziałem zdjęć z trekkingami w trenażerze co mnie w sumie nie dziwi. Plusem takiego rozwiązania jest oszczędność kasy na stacjonarkę z którymi to nie bardzo się lubię. Jakieś rady? Na co powinienem zwrócić szczególną uwagę?
jkob Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Oczywiście, że jest to wykonalne. Trenażer który podałeś pasuje do kół od 26 do 28 cali. Jeśli masz rower o takich kołach to nie ma żadnych przeciwskazań. Zaopatrz się tylko w odpowiednią oponę na trenażer, wsiadaj i kręć. P.S.: Od dwóch lat jeżdzę na rowerze crossowym na trenażerze z oponą Schwalbe Insider 700x35C - też dość niestandardowo.
Sethemar Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2019 Czyli zmiany opony raczej nie ominę?
Red Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Do trenażera najlepiej kupić specjalną oponę która mniej się grzeje i zużywa w tego typu sprzęcie.
Sethemar Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2019 Czyli gdybym się uparł to w sumie mógłbym zostawić. Pracuję czasem po 12 godzin i wygoda związana z prostym wyjęciem roweru z trenażera, bez zabawy z oponami, kołami etc. jest mile widziana. Dnia wolnego wolałbym po prostu "zdjąć z haka" i wyruszyć w plener. Rower będzie 90% czasu stał w pokoju
nataly2523 Opublikowano 21 Marca 2020 Opublikowano 21 Marca 2020 Hej, Czy da sie wpiac do trenazera taki rower trekkingowy: https://www.olx.pl/oferta/rower-trekking-damka-bulls-lite-street-deore-jak-nowy-CID767-IDAjMck.html ? Czy mozna w ogole w takim rowerze wymienic kolo/opone na taka specjalna do trenazera? Kolo ma 28 cali. Jezeli jest taka opcja, jaki trenazer smart moglibyscie polecic?
Rekomendowane odpowiedzi