Skocz do zawartości

Elite Novo Force

Grzegorz65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem Córce w/w trenażer, niestety okazało się, że nie można do niego zamontować roweru TREK checkpoint alr 4. Może ktoś poradzi jaki trenażer będzie odpowiedni do tego modelu roweru?? Pozdrawiam, Grzegorz.

Opublikowano

Ja tego nie widziałem, ale Corka mówi, że z uwagi na tarczowy hamulec igła? bolec?,który jest na wyposażeniu trenażera  i służy do mocowania roweru jest za krótki.

W filmie na YouTube instrukcja obsługi trenażera, w 1 min 51 sekundzie jest to pokazane, chodzi o szybko zamykacz, ten z zestawu jest za krótki z uwagi na hamulec tarczowy.

Opublikowano
W dniu 6.01.2019 o 15:11, Grzegorz65 napisał:

Ja tego nie widziałem, ale Corka mówi, że z uwagi na tarczowy hamulec igła? bolec?,który jest na wyposażeniu trenażera  i służy do mocowania roweru jest za krótki.

W filmie na YouTube instrukcja obsługi trenażera, w 1 min 51 sekundzie jest to pokazane, chodzi o szybko zamykacz, ten z zestawu jest za krótki z uwagi na hamulec tarczowy.

To nie o hamulec tarczowy tutaj chodzi, a o szerokość piasty. Prawdopodobnie macie tam piastę 12x142mm, a nie 135mm - stąd też problem.

Takie coś będzie potrzebne najprawdopodobniej, ale zanim kupicie, to upewnijcie się co do rozmiarów tylnej piasty w Waszym rowerze:

https://www.sbike.pl/akcesoria-rowerowe-trenazery-i-rolki-akcesoria-zacisk-kola-elite-thru-axle-do-trenazera-o_l_255_2341.html

Trenażera zmieniać nie trzeba.