MichałMi Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Cześć! Mam taki problem: między nowo kupionym rowerem, a moim starym chcę dokonać przekładki samych klamek i zacisków hamulcowych, bez przekładania przewodów hamulcowych (szczególnie od tylnego hamulca). Wymiana ma dotyczyć modeli hamulców BR-MT200 i BR-M615 . Czy przewody będą pasować zamiennie do klamek/zacisków? Na co zwrócić uwagę przy tej operacji, bo jeszcze tego nie robiłem. Domyślam się, że konieczne będzie odpowietrzanie. Pozdrawiam! Michał
eathan Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Sam przewód jest taki sam. Pamiętaj tylko o tym, że po tym jak rozkręcisz hamulce i zanim je skręcisz to warto wymienić oliwki. Koszt symboliczny a dzięki temu unikniesz sytuacji w której coś będzie przeciekać. Poza tym będziesz musiał uzupełnić olej + odpowietrzyć.
MichałMi Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2019 Ok. Dzięki! Oliwki z tego co sprzedają w internecie inne są dedykowane do jednego i drugiego rodzaju zastosowanego przewodu hydraulicznego. Wynika to jakiejś technicznej przyczyny? Czy przewód hamulcowy przy zmianie oliwki należy odrobinę skrócić, czy można nową oliwkę zaciskać dokładnie w miejscu starej? Pozdrawiam!
trollu Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Stara oliwka będzie zagnieciona, nie zdejmiesz jej. Trzeba odciąć i założyć nową
Rekomendowane odpowiedzi