galu73 Opublikowano 22 Listopada 2018 Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam jak w temacie,jakie opinie państwo mają o tym sprzęcie wady /zalety.Jestem amatorem bez ciśnienia na wyniki od tak pokręcić zimą i posłuchać hałasu w słuchawkach https://www.rowertour.com/p/17186/elite-qubo-fluid-trenazer-hydrodynamiczny?gclid=Cj0KCQiAxNnfBRDwARIsAJlH29B1jAZKFvOF6I1q1e30Io7pc5zni-J74bBOBe9LK7yY4vUuZAdm1EsaAh4FEALw_wcB
orzech143 Opublikowano 22 Listopada 2018 Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam! Jestem posiadaczem tego trenażera i serdecznie polecam. Według mnie najlepszy w tym przedziale cenowym. Pozdrawiam 1
jkob Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 Witam. W zeszłym roku posiadałem Elite Novo Force 8, uważany jako jeden z bardziej cichych, zwłaszcza jeśli chodzi o ten pułap cenowy. Faktycznie był cichy. Niestety zmarł. Teraz przesiadłem się na Elite Qubo Fluid i muszę powiedzieć, że jest zauważalnie cichszy, a dźwięk jest bardziej przyjemny dla ucha. Dużo łatwiejszy w montaży, a konstrukcja pozwala na wygodniejszy w przechowywaniu. Na plus brak manetki i ruchomych elementów przy kole zamachowym. Naprawdę polecam. 1
Niclaus Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 3 godziny temu, jkob napisał: Witam. W zeszłym roku posiadałem Elite Novo Force 8, (...)Niestety zmarł. Przybliżysz temat? Co się stanęło temu trenażeru, że odszedł ? Składałeś reklamacje?
jkob Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) Godzinę temu, Niclaus napisał: Co się stanęło temu trenażeru, że odszedł ? Składałeś reklamacje? Nic z tych rzeczy. Całą zimę sprawował się wspaniale. Wszystko było w porządku dopóki.... nie upuściłem go podczas transportu. Uszkodzona ośka i walnięte lekko koło zamachowe. Nie bardzo dało się to naprawić, a uszkodzenie było z mojej winy więc coż... mam dzisiaj Qubo Fluid. Edytowane 23 Listopada 2018 przez jkob poprawienie cytatu 1
galu73 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Opublikowano 28 Listopada 2018 W dniu 23.11.2018 o 08:09, jkob napisał: Witam. W zeszłym roku posiadałem Elite Novo Force 8, uważany jako jeden z bardziej cichych, zwłaszcza jeśli chodzi o ten pułap cenowy. Faktycznie był cichy. Niestety zmarł. Teraz przesiadłem się na Elite Qubo Fluid i muszę powiedzieć, że jest zauważalnie cichszy, a dźwięk jest bardziej przyjemny dla ucha. Dużo łatwiejszy w montaży, a konstrukcja pozwala na wygodniejszy w przechowywaniu. Na plus brak manetki i ruchomych elementów przy kole zamachowym. Naprawdę polecam. A jeszcze jedno pytanie czy można ten trenażer Elite Qubo Fluid rozbudować do wersji smart ?
jkob Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 14 godzin temu, galu73 napisał: A jeszcze jedno pytanie czy można ten trenażer Elite Qubo Fluid rozbudować do wersji smart ? Jeśli chcesz jeździć na Zwift czy innym to bez problemu możesz. Trenażer nie posiada manetki, więc opór i generowana moc zależy od prędkości. Wystarczy tylko czujnik prędkości.
Hunter S.T. Opublikowano 31 Lipca 2021 Opublikowano 31 Lipca 2021 No właśnie. Chciałem odświeżyć temat tego trenażera i jego kompatybilności ze Zwiftem. W czasie najsurowszych pandemicznych obostrzeń (gdy praktycznie zakazali z domu wychodzić przy 100 zakażeniach dziennie - LOL) kupiłem tego Fluida. Sprawuje się nieźle, ale to wersja podstawowa, nie smart. I teraz się wkręcam w kolarstwo i nie chcę przespać okresu zimowego, tylko ścigać się na Zwifcie. Stąd 2 pytania: - co najlepiej kupić do takiego trenażera typowo pod kątem Zwifta? Faktycznie czujnik prędkości? Pewnie najlepszy byłby czujnik mocy, ale nie widzi mi się póki co tyle hajsu wydawać. - są na Zwift jakieś wyścigi typowo dedykowane dla posiadaczy takich sprzętów? Wiadomo, że skoro trenażer nie jest interaktywny, ani nawet smart, to wszelkie wirtualne podjazdy itd. nie mają żadnego sensu. Są jakieś płaskie trasy dedykowane dla takich zwifterów ze sprzętem trenażer + czujnik?
galu73 Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Opublikowano 31 Lipca 2021 Jest coś takiego jak czujniki kadencji i prędkości ELITE Misuro B+ ,jak to działa nie wiem ale pewnie wystarczy by śmigać wirtualnie
Rekomendowane odpowiedzi