Skocz do zawartości

Problem z połączeniem ZWIFT z ELITE DIRETO

html

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bo PC z trenażerem łączymy przez ANT+, a nie Bluetooth.

Bluetooth nawet jeśli się połączy będzie zrywać. Nie pytaj się mnie czemu i dlaczego bo nie wiem, ale tak jest po prostu.

Więc musisz kupić coś takiego + ewentualnie przedłużkę kabla USB jeśli komputer stoi nieco dalej.

https://allegro.pl/dongle-ant-usb-stick-garmin-bkool-zwift-i7322723919.html

Oczywiście są pewnie tańsze.

Ja mam to dongle z linka + właśnie też Elite Direto i ani razu nic się nie zerwało jeszcze.

Tak na marginesie to po Bluetooth, Direto łączy się pięknie z Apple TV lub aplikacją na smartfona.

Edytowane przez ktokolwiek
Opublikowano

Przez aplikację zwifta na telefonie się pięknie łączy miałeś rację ;) ant+ jeszcze nie kupiłem ale będdzie za niedługo, jeździłem jak narazie do tej pory na zwifcie 7 dyniowym darmowym, i zauważyłem że dziwna sytuacja mi się dzieję nie wiem czy to przez jakieś limity tej darmowej jazdy próbnej czy wina trenazera ale podczas jazdy nagle mi tak jakby wrzuca najmocniejszy opór i nie da się kręcić w ogóle czy ktoś też tak miał Elite direto

Opublikowano (edytowane)

Po prostu widocznie jechałeś pod górę i nie miałeś włączonej opcji ERG ON, albo się sama wyłączyła (czasem tak się dzieje).

ERG ON - bez względu na nachylenie jest ten sam opór (np w czasie planu treningowego żeby trzymać kadencję - zmienia się tylko prędkość jazdy).

W czasie jazdy w ustawieniach (w telefonie na androidzie chyba trzeba przesunąć ekran do góry albo do dołu i się pokazują opcje). Ja korzystam z Apple TV (ale w zasadzie jest tak samo jak w PC) + zainstalowane na telefonie ZWIFT Companion i wtedy można zmieniać opcje jeszcze bardziej intuicyjnie.

Inna kwestia że ta androidowa aplikacja to jeszcze jest beta o czym sam Zwift informuje i dużo rzeczy może nie działać prawidłowo.

Edytowane przez ktokolwiek
Opublikowano

Niektóre Direto moja problem software’owy i dlatego nie widać ich w zwifcie. Jeśli jesteś członkiem grupy ZWIFT na FB to napisz to a na pewno ktoś Cię pokieruje jak zrobić aktualizacje sogtware’u.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jutro dotrze do mnie Direto,  jaka jest największa odległość pomiędzy donglem ant+ i trenażerem?

Poza tym testował ktoś pod androidem Zwifta? Działa pod andkiem zmiana oporu?