Skocz do zawartości

"Chrobotanie" Tacx Flow T2240

japcz80

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Już po dwu dniach używania Tacx Flow T2240 mam problem, jak na video poniżej (choć rzadki i duuuużo ciszej ...).

Pewnie przyjdzie mi go oddać (bo to dość znany problem ponoć: https://support.tacx.com/hc/en-us/articles/360000461465-Flow) ale mam pytanie do Was: czy miał ktoś ten problem, nic z nim nie robił "i działa" lub "przeszło"?

Edytowane przez japcz80
Opublikowano

Internety i Tacx fora piszą, że nie przechodzi samo..

Opublikowano

Mam to samo w Vortexie u mnie pomaga minimalne zmniejszenie docisku rolki i jest cisza. Mam go już 3 sezon i od nowości tak było, działa do dziś.

Z tego co wiem to Tacx nie przyjmuje reklamacji takiej "usterki" przynajmniej tak było 2 lata temu, może się coś zmieniło.

Opublikowano

1. Kalibrowałeś docisk rolki przez aplikację? 

2. Mój wydawał podobne dzwięki. Okazało się, że obudowa się rozpieła z zatrzasku. Dostał placka z otwartej dłoni, obudowa się domknęła i nastąpiła cisza. 

Opublikowano
15 minut temu, Zbysio napisał:

1. Kalibrowałeś docisk rolki przez aplikację?

Tak, za 7 razem udał się wskoczyć idealnie w środek. Choć co ciekawe wczoraj, kiedy chciałem sprawdzić kalibrację to żadna z obu aplikacji Tacx'a nie potrafiła wykryć szybkości 30km/h jako pierwszego kroku (ponownej) kalibracji. Zwift śmiga OK (miałem może 2 rozłączenia, ale może to BT lub ANT+)

16 minut temu, Zbysio napisał:

2. Mój wydawał podobne dzwięki. Okazało się, że obudowa się rozpieła z zatrzasku. Dostał placka z otwartej dłoni, obudowa się domknęła i nastąpiła cisza. 

Sprawdzę, dzięki.