jakimiuczek Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Witam. Zakupiłem trenażer Elite Rampa więc trzeba pojeździć. Tylko że Zwifta nie da rady pociągnąć mój laptop. Natomiast w programie My etrening jest możliwość pobierania My RealVideo, tylko że robiąc to przez program coś nie wychodzi. Wybieram video, zaczyna się pobierać, po pobraniu ani razu nie udało mi się odtworzyć i w dodatku jak by się nie zapisywało nigdzie, bo przy następnej próbie odtworzenia zaczyna się znowu pobierać!? Co robię nie tak? Druga sprawa, podobno tych video jest setki jak nie tysiące, podobno darmowe, ale gdzie to jest?🤔 Skąd pobieracie te filmy i jeśli z zewnątrz nie przez program, to jak ładujecie w program?
Motke Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 20 godzin temu, jakimiuczek napisał: Witam. Zakupiłem trenażer Elite Rampa więc trzeba pojeździć. Tylko że Zwifta nie da rady pociągnąć mój laptop. Natomiast w programie My etrening jest możliwość pobierania My RealVideo, tylko że robiąc to przez program coś nie wychodzi. Wybieram video, zaczyna się pobierać, po pobraniu ani razu nie udało mi się odtworzyć i w dodatku jak by się nie zapisywało nigdzie, bo przy następnej próbie odtworzenia zaczyna się znowu pobierać!? Co robię nie tak? Druga sprawa, podobno tych video jest setki jak nie tysiące, podobno darmowe, ale gdzie to jest?🤔 Skąd pobieracie te filmy i jeśli z zewnątrz nie przez program, to jak ładujecie w program? A masz wystarczająco dużo miejsca na smartfonie?
jakimiuczek Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Opublikowano 5 Listopada 2018 Na smartfonie mam z 6gb wolnego. W tel. nie mam ant + to jak się będą łączył z trenażerem?
Gość Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 47 minut temu, jakimiuczek napisał: Na smartfonie mam z 6gb wolnego. W tel. nie mam ant + to jak się będą łączył z trenażerem? A trenażer nie posiada BT?
jakimiuczek Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Opublikowano 5 Listopada 2018 Posiada, w tę stronę nie próbowałem sie łączyć.
ktokolwiek Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Też tak miałem, dziwnie strasznie działa to pobieranie. W końcu jak z uporem maniaka klikałem, pobierałem i klikałem, aż się w końcu pobrało i można było odtworzyć. Od czego to zależy to diabli wiedzą, trzeba metodą prób i błędów to rozpracować w którym momencie się zapisuje w końcu. W każdym razie da się finalnie Tylko że ja z tego korzystam na PC i jest zakładka Real Video gdzie są płatne (zdaje się że po prostu lepsza jakość i bardziej profi zrobione) i zakładka My Real Video gdzie można ściągać za darmo, ale jakość czasami stwarza wiele do życzenia (z kamerki samochodowej, z kamery na motocyklu, niska jakość). W dniu 5.11.2018 o 07:54, jakimiuczek napisał: Na smartfonie mam z 6gb wolnego. W tel. nie mam ant + to jak się będą łączył z trenażerem? Telefon z trenażerem łączy się pięknie przez bluetooth. Edytowane 6 Listopada 2018 przez ktokolwiek
Miszel Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 Wykupiłeś program ? Bo darmowa aplikacja z Elite jest bardzo ograniczona. Ogólnie miałem bardzo złe doświadczenia z tą aplikacją.
jakimiuczek Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Opublikowano 29 Listopada 2018 Nie kupowałem, do trenażera miałem rok gratis. Na razie wykupiłem miesiąc Zwifta i na nim jeżdżę.
janek69 Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 W dniu 3.11.2018 o 11:51, jakimiuczek napisał: Witam. Zakupiłem trenażer Elite Rampa więc trzeba pojeździć. Tylko że Zwifta nie da rady pociągnąć mój laptop. Natomiast w programie My etrening jest możliwość pobierania My RealVideo, tylko że robiąc to przez program coś nie wychodzi. Wybieram video, zaczyna się pobierać, po pobraniu ani razu nie udało mi się odtworzyć i w dodatku jak by się nie zapisywało nigdzie, bo przy następnej próbie odtworzenia zaczyna się znowu pobierać!? Co robię nie tak? Druga sprawa, podobno tych video jest setki jak nie tysiące, podobno darmowe, ale gdzie to jest?🤔 Skąd pobieracie te filmy i jeśli z zewnątrz nie przez program, to jak ładujecie w program? Ja mam tak samo i to olałem, używam " Rejestry GPS" . Jadę samochodem i nagrywam trasę i w domu powtarzam ale juz rowerem wszystko działa jak igła. Ważne aby podczas nagrywania ścieżki zablokować wyłączanie ekranu po przestaje zapisywać ślad. Filmik z dowolną trasą leci z Youtube i gitara 😀
jakimiuczek Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 O super, a te rejestry gps to aplikacja? Napisz po kolei jak i czym to się robi.
janek69 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 W dniu 30.11.2018 o 15:04, jakimiuczek napisał: O super, a te rejestry gps to aplikacja? Napisz po kolei jak i czym to się robi. Uruchamiasz MY E Traning na telefonie, klikasz Rejestry GPS - czekasz aż napis GPS zrobi sie zielony i naciskasz START i jedziesz samochodem/rowerem 🙂 / pamiętaj aby zablokować wyłączanie ekranu podczas zapisu śladu/ zatrzymujesz zapis i zapamiętujesz trasę wchodzisz z menu głównego w Kursy map i tyle, powodzenia 1
jakimiuczek Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2018 Ok, teraz tylko czekać, aż się trafi wyjazd w malowniczy teren.
Niclaus Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Chyba udało mi się rozwiązać problem z pobieraniem MyRealvideo na kompa. U mnie działa to w ten sposób: 1. rozpoczynam ściąganie pliku, 2. po zakończeniu ściągania (dalej nie widać "play" tylko strzałkę w dół) rozpoczynamy ponowne pobieranie tego samego pliku i po kilku MB pauzujemy, 3. na zapauzowanym pliku klikamy ikonę kosza (wyświetli sie zapytanie czy usunąć pobieranie? dajemy TAK), 4. Done Plik gotowy do odtwarzania. Wyrazy wdzięczności przyjmuje w walucie 0,7l
janek69 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 W dniu 6.12.2018 o 23:40, Niclaus napisał: Chyba udało mi się rozwiązać problem z pobieraniem MyRealvideo na kompa. U mnie działa to w ten sposób: 1. rozpoczynam ściąganie pliku, 2. po zakończeniu ściągania (dalej nie widać "play" tylko strzałkę w dół) rozpoczynamy ponowne pobieranie tego samego pliku i po kilku MB pauzujemy, 3. na zapauzowanym pliku klikamy ikonę kosza (wyświetli sie zapytanie czy usunąć pobieranie? dajemy TAK), 4. Done Plik gotowy do odtwarzania. Wyrazy wdzięczności przyjmuje w walucie 0,7l Po chłopsku, żeby pobrać trzeba usunąć ?? Faktycznie bez 0.7 sie tego nie ogarnie 😀
Niclaus Opublikowano 9 Grudnia 2018 Opublikowano 9 Grudnia 2018 W dniu 8.12.2018 o 09:18, janek69 napisał: Po chłopsku, żeby pobrać trzeba usunąć ?? Faktycznie bez 0.7 sie tego nie ogarnie 😀 Hehe. Coś w tym jest. Chociaż usunięciu ulega jakby ponownie uruchomiony proces pobierania a nie cały plik. Tak czy srak to u mnie działa.
Rekomendowane odpowiedzi