-Marcin- Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Cześć. Używam trenażer tacx flow z oponą tacx. Jak startuję na początku treningu, to zanim rozpędzę rower do około 15km/h to opona się ślizga mimo tego, że mam 7bar w niej i tak na oko dobrze dociśniętą do trenażera, opór ustawiony na 200W. Później powyżej jakiejś prędkości to kręci się normalnie. Jak ćwiczę sprinty to też potrafi się uślizgnąć jak depnę na max. Opona tacx ma przejechane ok. 2 000km. Też tak macie, że na początku opona się ślizga? Jak poznać, że opona pod trenażer jest zuużyta i czy może się to objawiać poślizgiem? Ile powinna taka opona wytrzymać kilometrów? Edytowane 31 Października 2018 przez -Marcin-
lukaszko Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Nie wiem jaki masz trenażer ale w smart nie ustawia się na oko tylko przez kalibracja i jest wtedy ok. Może jednak docisk jest za słaby. Druga sprawa to dokładnie odtłuścić rolkę i oponę. Ja używam do tego alkoholu izopropylowego.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-Marcin- Opublikowano 31 Października 2018 Autor Opublikowano 31 Października 2018 Kalibruję go co 2-3 tygodnie i zawsze pokazuje opór w normie. Sprawdzę jeszcze po wyczyszczeniu.
lukaszko Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Bankowo brudna opona, tego nie widać na oko. W tamtym roku też to zaniedbałem i miałem uślizgi. Teraz działa idealnie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi