Skocz do zawartości

Problem GARMIN Edge explore

Mario052

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,posiadam nowy Garmin Edge explore i podczas każdej aktualizacji oprogramowania i wgrywania map  zeruje mi licznik całkowity.Pozostałe ustawienia sa bez zmian  czy to normalne ,czy ma ktos podobny problem-pozdrawiam.Czy da się wpisać przebieg całkowity który juz jest w rowerze.

Edytowane przez Mario052
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

I jak rozwiąrzaleś problem?.  Też chce wlasnie  kupić ta nawigacje napisał byś czy wszystko chodzi dobrze itp.

Edytowane przez daniel33mc@wp.pl
Opublikowano (edytowane)

@Mario052 Podłączę dzisiaj do kompa i zobaczę czy u mnie jest to samo, ale z tego co pamiętam to nie zaobserwowałem podobnych objawów.

@daniel33mc@wp.pl Wszystko działa dobrze, jest obecnie bug związany z tym że nie można w ustawieniach wyłączyć powiadomień o ostrych zakrętach ale w kolejnej wersji oprogramowania mają poprawić. Jeżeli nie trenujesz, nie używasz pomiaru mocy i nie zależy Ci na segmentach stravy na żywo to polecam.

edit:podłączyłem dzisiaj do kompa i zrobiłem synchronizację i aktualizacje jednej z aplikacji.Nowszej wersji oprogramowania nie ma, map też nie chciałem na nowo instalować bo trwa to niesamowicie długo(cała europa). Licznik całkowity pozostał taki jak wcześniej, nic się nie usunęło.Kolejne testy będę mógł przeprowadzić jak wyjdzie nowe oprogramowanie.

edit2 13.12.2018: Wyszły nowe mapy więc zaktualizowałem. Nic się nie zresetowało.

Edytowane przez mambaout
  • Pomógł 1
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Przymierzam się do zakupu nawigacji rowerowej na wycieczki MTB i znalazłem Garmin Edge Explore. Jak patrzę to to urządzenie jest prezentowane w kontekście rowerów szosowych, dlatego interesuje mnie czy mapy, które są załączone do tej nawigacji  pozwalają pojeździć po górach, ścieżkach, single trackach itd?

Drugie pytanie:  funkcja "Roundtrip courses" wygląda jak "zaskocz mnie" w Mio Cyclo, czy to rzeczywiście podobny patent? Tu interesowałaby mnie szczególnie możliwość wybrania roweru górskiego tak, aby kierował po ścieżkach, a nie ulicach.

Trzecie pytanie: czy wgranie Open Street Maps jest możliwe i nadal można skorzystać z opcji "Roundtrip courses"?

Opublikowano

@eltomek co prawda mam inny model Garmina (edge 820) ale używam na MTB i staram się unikać asfaltów. Po roku używania mogę powiedzieć tak:

• mapy dają radę w lasach i poza asfaltem, wcześniej planuje trasy na stravie i potem importuje do garmina (jest bardzo wygodna aplikacja do tego na garminach), 
  • garmin współpracuje z trailforksem więc masz dostęp do singli, 
  • Roundtrip courses - z tego co zauważyłem u siebie to działa to podobnie. Jednak w tym modelu w mojej okolicy wybiera jednak asfalty w znacznej przewadze. Ciekawe bo mam lasy z każdej strony ;). Jednak idea działania jest podobna do patentu MIO. 

Co do ostatniego pytania to nie wiem bo nie używam innych map niż fabryczne.