Power V2 Opublikowano 17 Października 2018 Opublikowano 17 Października 2018 Witam czy opłacalna jest wymiana ślizgów w XCM HLO V3 29? Kosztują 20zł za sztukę. Pytam tak na przyszłość. Bo już zaczą się pojawiać bardzo minimalny luzik,który jak mniemam będzie się powiększać.Nasmarowany w środku przesadnie. Nie pisać,że to g@wno bo użytkowany trochę niezgodnie z przeznaczeniem. Za rok i tak planuje wymienić na jakiś normalny amortyzator za 1000zł.
Gość Opublikowano 17 Października 2018 Opublikowano 17 Października 2018 Pytanie bez sensu, 20zł/szt. to żaden koszt, ja bym wymieniał co sezon.
ACTIVIA Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 Ile masz już tego XCM-a i co ile go serwisujesz. Najważniejsze to żeby dbać o niego, bo co z tego że wymienisz śliski jak może na rurach goleniowych już rdza chrom zżera
Power V2 Opublikowano 22 Października 2018 Autor Opublikowano 22 Października 2018 Nie zżera bo 1,5-2 miesiące temu go rozbierałem i będę go rozbierał w tym tygodniu. Choć nie wiem czy ten luzik to nie na ślizgach czy na obręcz się ugina,czy oś-zacisk,czy zrobiony z takiego materiału te golenie,że się całe wyginają, czy na ślizgach. Mam go gdzieś tak z 6-7 miesięcy.
Power V2 Opublikowano 23 Października 2018 Autor Opublikowano 23 Października 2018 Dlaczego XCM jak poleży do górny dnem to trochę lżej chodzi? Nie jest to brak smaru bo całe dolne laki były napchane smarem aż się nie mieścił smar.
Gość Opublikowano 23 Października 2018 Opublikowano 23 Października 2018 22 godziny temu, Power V2 napisał: Nie zżera bo 1,5-2 miesiące temu go rozbierałem i będę go rozbierał w tym tygodniu. Choć nie wiem czy ten luzik to nie na ślizgach czy na obręcz się ugina,czy oś-zacisk,czy zrobiony z takiego materiału te golenie,że się całe wyginają, czy na ślizgach. Mam go gdzieś tak z 6-7 miesięcy. Kompletny bełkot. Staraj się pisać zrozumiale. Ja wiem "język polska język trudna" ale czy na prawdę wyczynem jest napisać czytelny, zrozumiały i estetyczny post?
ACTIVIA Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 PoverV2 na forumrowerowe.org zostałeś tymczasowo zablokowany z powodu twoich sprzeczek dotyczących super XCM-a który posiadasz. Widzę że tu także zaczynasz lub brniesz w temacie swojego XCM-a 1
Power V2 Opublikowano 24 Października 2018 Autor Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Nie no wkurza mnie to, że muszę go stawiać do górny dnem. Edytowane 25 Października 2018 przez SpiderMAN Pisownia!!!
Gość Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 @Power V2 Zaczniesz pisać zrozumiale i po polsku to może ktoś zacznie reagować na Twoje prośby. Nikt nie odpisuje, więc nikt nie ma nic do napisania ale niech będzie... Mam rozwiązanie Twojego problemu. Zezłomuj to dziadostwo zakop lub utop w rzece z pożytkiem dla siebie i dla nas.
Power V2 Opublikowano 24 Października 2018 Autor Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Dlaczego jak rower stał do góry dnem 3 dni to amortyzator bardzo lekko chodzi,pomimo tego,że jest nasmarowanym dużą ilością smaru. Po Polsku czy nie? Edytowane 24 Października 2018 przez Power V2
Gość Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 Splynelo wszytko na uszczelnienia i poprawiło jego pracę
Power V2 Opublikowano 24 Października 2018 Autor Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Znalazłem co się wygina a mianowicie koło się wygina. Obręcz z plasteliny czy wina osi 9mm? Edytowane 24 Października 2018 przez Power V2
ACTIVIA Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Power V2 napisał: Znalazłem co się wygina a mianowicie koło się wygina. Obręcz z plasteliny czy wina osi 9mm? Co ty masz w ogóle za rower?? Edytowane 24 Października 2018 przez ACTIVIA
Gość Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 Chcecie Panowie to dalej kopcie się z tym koniem... Ja wysiadam.
Power V2 Opublikowano 24 Października 2018 Autor Opublikowano 24 Października 2018 ACTIVIA Merida Big Nine 20-D
ACTIVIA Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 19 minut temu, PrzeLuka napisał: Chcecie Panowie to dalej kopcie się z tym koniem... Ja wysiadam. Popieram
Gość Opublikowano 24 Października 2018 Opublikowano 24 Października 2018 Koło się wygina może masz szprychy luźne sprawdzales?Jak masz luźne podociagaj albo oddaj na serwis bo się jeszcze sponiewierasz
Power V2 Opublikowano 24 Października 2018 Autor Opublikowano 24 Października 2018 Szprychy ponaciągane.
Power V2 Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Opublikowano 4 Listopada 2018 Dlaczego po miesiącu w środku zostało mało smaru,gdzieś wyparował??? Czyli trzeba to smarować raz na miesiąc, to muszę zakupić drugie kilo smaru.
Gość Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Po co ci kilo smaru?Gdzie ci ten smar wyparował z uszczelek czy z amortyzatora?
Rekomendowane odpowiedzi