AUSA Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Używam EVO -zrobiłem już około 900km -trochę brak czasu. Jak u mnie działa wszystko bez problemu , kalibracja ,zwift ,my-etrenig - wiec specjalnie nie ma się do czegoś dotrze pić fakt może przy około ponad 300 W i dość dużej prędkości czuć większą wibracje ,ale to raczej normalne .Opór zmienia co widać i czuć po wartości pochylenia
jadenarowerze.pl Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 W dniu 19.01.2019 o 12:01, Sziva napisał: Do tego opona do trenażera, ale jeśli masz całkowicie gładkie opony, to możesz spróbować z nimi na początku. Szczerze odradzam. Na początku jeździłem tak jak piszesz - z gładką oponą szosową. Po kilku intensywnych treningach się rozwarstwiła. Efekt był taki, że po kilku godzinach po zakończonym treningu (kiedy rower spokojnie spoczywał na ścianie - bo trzymam go w domu), wieczorem 8 barów jakimi nabita była opona znalazło sobie ujście, rozsadzając całość w akompaniamencie huku. Efekt był ciekawy
Gość Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 2 minuty temu, jadenarowerze.pl napisał: Szczerze odradzam. Na początku jeździłem tak jak piszesz - z gładką oponą szosową. Po kilku intensywnych treningach się rozwarstwiła. Efekt był taki, że po kilku godzinach po zakończonym treningu (kiedy rower spokojnie spoczywał na ścianie - bo trzymam go w domu), wieczorem 8 barów jakimi nabita była opona znalazło sobie ujście, rozsadzając całość w akompaniamencie huku. Efekt był ciekawy Opona oponie nierówna i jednym ta sztuka wychodzi, a inni mają takie atrakcje jak u Ciebie. Dlatego napisałam, że można spróbować, ale obserwować trzeba czy się z opony nie sypie albo czy nie robi się nadmiernie ciepła.
jadenarowerze.pl Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Masz rację. To były moje pierwsze treningi na trenażerze, a opona którą miałem na kole już swoje przeżyła Teraz mam oponkę dedykowaną do kolarstwa stacjonarnego i jest cicho, przyjemnie, najważniejsze bez strachu o efekty dźwiękowe w środku nocy
Rekomendowane odpowiedzi