rafal12331 Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 lampka sigma buster 100 lub prox orion 1 ma 120 lumenów druga 400 , cena ta sama mianowicie 69zt ktorą byście polecili, wybrali? sigma ma fajne mocowanie ale prox wydaje się mocniejszy
dfq Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) Ja mam odpowiednik Proxa Oriona (Machfally EOS350) - to ta sama lampka. Przede wszystkim jest naprawdę malutka, leciutka z odcięciem światła, i podczas świecenia może być doładowana z powerbanku (cenne). Uchwyt jest bardzo dobry (mocny pasek zaciskany pokrętłem- to nowa generacja) z możliwością przękrecania lampki w prawo, lewo co parę stopni. Nic się nie telepie. Lampka siedzi pewnie ale zakłada się ją i zdejmuje bardzo łatwo (obrót o 90 stopni). Światło raczej chłodne (białe), świeci mocno i równomiernie. To moja ulubiona lampka na miasto (a mam ich kilka) - lepsza od 2 razy droższego Mactronica Roy 1.0 Mactronic jest nieco cieplejszy ale oświetla nierównomiernie - mocna plama na środek, boki są dużo słabsze, ciemne, nie ma odcięcia. Światło bardziej takie "latarkowe". Nie można ładować w trakcie działania i długo się ładuje. Dla mnie wybór jest oczywisty - za te pieniądze nic lepszego nie kupisz Machfally Eos350 i Wahoo Bolt (to naprawdę mały licznik) Edytowane 13 Października 2018 przez dfq 1
rafal12331 Opublikowano 13 Października 2018 Autor Opublikowano 13 Października 2018 a te ząbki na pasku nie scierają siw czy lamią bo juz kiedys miałem cos podobnego no i kurcze tak srednio szybko się starlo jakis sie zlamał i klapa plus tak patrze o twojej jest dosyć dużo filmików w necie i informacji a o proxie to troche słabo
dfq Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) Nie wiem - używam ją od miesiąca i wszystko jest ok. Ten pasek jest bardzo twardy i mocny. Trzyma kierownicy bardzo dobrze, lampka jest bardzo lekka. Ten Prox to to samo co Machfally (wygląd i parametry) , pewnie tłuczą w jednej fabryce tylko napisy zmieniają na zamówienie dla Proxa Edytowane 13 Października 2018 przez dfq
rafal12331 Opublikowano 14 Października 2018 Autor Opublikowano 14 Października 2018 a moglbym zapytać dlugo trzyma czy to co podaje producent że ma max 4 h na min 24 h czy to sciema
Nemrod Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 Ściema. Mam tę lampkę. Po pierwsze jeżeli chodzi o strumień świetlny to wynosi on około 220 - 240 lumenów a nie 400 ( są pomiary na necie). Po drugie czas świecenia w najwyższym trybie to około 2 godzin. Raczej musiałby cód nastąpić by przy baterii 1200 mAh coś świeciło 4 h zmocą 400 lumenów. Co nie zmienia faktu, że wolałbym tą lampkę od sigmy. 1
Rekomendowane odpowiedzi