Skocz do zawartości

lamka sigma czy prox

rafal12331

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lampka sigma buster 100 lub prox orion 

1 ma 120 lumenów  druga 400 , cena ta sama mianowicie 69zt ktorą byście  polecili, wybrali? sigma ma fajne mocowanie ale prox wydaje się mocniejszy 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam odpowiednik Proxa Oriona (Machfally EOS350) - to ta sama lampka.

Przede wszystkim jest naprawdę malutka, leciutka z odcięciem światła, i podczas świecenia może być doładowana z powerbanku (cenne).

Uchwyt jest bardzo dobry (mocny pasek zaciskany pokrętłem- to nowa generacja) z możliwością przękrecania lampki w prawo, lewo co parę stopni. Nic się nie telepie.

Lampka siedzi pewnie ale zakłada się ją i zdejmuje  bardzo łatwo (obrót o 90 stopni).

Światło raczej chłodne (białe), świeci mocno i równomiernie. To moja ulubiona lampka na miasto  (a mam ich kilka) - lepsza od 2 razy droższego Mactronica  Roy 1.0

Mactronic jest nieco cieplejszy ale oświetla nierównomiernie - mocna plama na środek, boki są dużo słabsze, ciemne, nie ma odcięcia. Światło bardziej takie "latarkowe". Nie można ładować w trakcie działania i długo się ładuje.

Dla mnie wybór jest oczywisty - za te pieniądze nic lepszego nie kupisz :D

20181011_190147_cr.thumb.jpg.e8d7e3eeeaecb82432a89ccce2fe5f4b.jpg

Machfally Eos350 i Wahoo Bolt (to naprawdę mały licznik)

Edytowane przez dfq
  • Pomógł 1
Opublikowano

a te ząbki na pasku nie scierają siw czy lamią bo juz kiedys miałem  cos podobnego no i kurcze tak srednio szybko się starlo jakis sie zlamał i klapa 

plus tak patrze o twojej jest dosyć dużo  filmików  w necie i informacji a o proxie to troche słabo 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem - używam ją od miesiąca i wszystko jest ok. Ten pasek jest bardzo twardy i mocny. Trzyma kierownicy bardzo dobrze, lampka jest bardzo lekka.

Ten Prox to to samo co Machfally (wygląd i parametry)  , pewnie tłuczą w jednej fabryce tylko napisy zmieniają na zamówienie dla Proxa

Edytowane przez dfq
Opublikowano

a moglbym zapytać dlugo trzyma czy to co podaje producent że  ma max 4 h  na min 24 h czy to sciema

Opublikowano

Ściema. Mam tę lampkę. Po pierwsze jeżeli chodzi o strumień świetlny to wynosi on około 220 - 240 lumenów a nie 400 ( są pomiary na necie). Po drugie czas świecenia w najwyższym trybie to około 2 godzin. Raczej musiałby cód nastąpić by przy baterii 1200 mAh coś świeciło 4 h zmocą 400 lumenów.

Co nie zmienia faktu, że wolałbym tą lampkę od sigmy.  

• Pomógł 1