bbc Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Ponieważ stałem się posiadaczem paska do pomiaru pulsu na bluetooth więc zacząłem się zastanawiać jak sobie życie z nim ułatwić. Do używanego przeze mnie Endomondo bardzo ładnie się przypiął i rejestruje puls, ale od razu zauważyłem, że bardzo pomocna byłaby aplikacja/opcja pokazywania w której strefie właśnie jadę (po ich zdefiniowaniu oczywiście). Apka wydaje mi się tak oczywista, że nie chce mi się wierzyć, że nic takiego nie ma. Tylko ja nie bardzo wiem jak to znaleźć. Macie coś takiego? Jak sobie z tym radzicie?
sirTomm Opublikowano 10 Października 2018 Opublikowano 10 Października 2018 Do treningów interwałowych znalazłem i używam "Tabata workout timer", bardzo dobrze się sprawdza w praktyce. Prosta w konfiguracji: zdefiniowanie stref na podstawie HRmax, definiowanie i historia treningów.
bbc Opublikowano 10 Października 2018 Autor Opublikowano 10 Października 2018 Faktycznie fajne do interwałów, ale niezupełnie o to mi chodziło. Ta aplikacja pilnuje czasu a mnie chodzi o pilnowanie tętna czyli zdefiniowanie poszczególnych stref i podgląd na bieżąco w czasie jazdy (kolorki, numerki czy co tam jeszcze autor wymyślił).
slavoog Opublikowano 10 Października 2018 Opublikowano 10 Października 2018 polecam używanego garmina forerunner 60 za parędziesiąt zlotych. podaje czas, kalorie, strefy, tętno, średnie tętno, alarmy wyjścia ze strefy,
bbc Opublikowano 11 Października 2018 Autor Opublikowano 11 Października 2018 Ciekawe rozwiązanie, ale niestety oprócz zegarka musiałbym kupić kolejną opaskę na ant+ (dwa razy drożej niż zegarek) bo moja działa na bluetooth. Raczej wolałbym minimalizować koszty bo nie wiem czy trening z pulsometrem to jest coś co mi się spodoba i nie skończy się na leżakowaniu sprzętu w szafie. Jak się wciągnę to pewnie pójdę w kierunku zegarka i wtedy wezmę pod uwagę Twoją propozycję (bo nawet nie zdawałem sobie sprawy, że tak tanio można kupić taki zegarek).
dfq Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Spróbuj Polar beat - działa z czujnikami BT 1
bbc Opublikowano 21 Października 2018 Autor Opublikowano 21 Października 2018 (edytowane) Po kilku testach wyglada, ze to wlasnie to czego szukalem. Podoba mi sie wiec testuje dalej. Dzieki za pomoc. Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka EDIT: Pojeździłem trochę z aplikacją Polar Beat i zauważyłem pewną dziwną zależność. Połączyłem konta Endomondo i Polar Flow ze sobą i jeżeli rejestruję aktywność za pomocą Polar Beat to szybko synchronizuje się z Endomondo, ale wykres prędkości jest taki jak poniżej (mocno rozchwiany). Natomiast w odwrotnej sytuacji (czyli przy rejestracji w Endomondo nic się nie synchronizuje do Polara. Coś powinienem jeszcze zrobić żeby to działało poprawnie w obie strony? Edytowane 4 Listopada 2018 przez bbc
Rekomendowane odpowiedzi