Rebeliant86 Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Cześć, szukam lampki na jesienne wieczory, ponieważ duzo jeżdżę po mieście szukam lampki która nie oślepia. Trafiłem na tytułową lampkę Prox Aero F III. Czy ktoś z Was jej używa i moze coś powiedzieć na jej temat? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
lukaszwasil Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Używam od dwóch tygodni. Przy 100% świecenia do jazdy szosowej po ciemnych asfaltach puszczy kurpiowskiej te 400lm według mnie spokojnie wystarcza (Prędkośc od 30 km/h do 40km/h). Zresztą inne wynalzki typu mega mocne latarki i cała reszta modowanych oświetleń według mnie najwięcej co robi przy jeździe szosowej to przeszkadza innym użytkownikom ruchu. Natomiast do jazdy po lasach szukałbym czegoś mocniejszego może PROX CRATER CREE XM-L2 U2 1
Rebeliant86 Opublikowano 9 Października 2018 Autor Opublikowano 9 Października 2018 Crater nie ma odcięcia, a ja w nocy po lesie nie jeżdżę, tylko raczej wieczorami Warszawskie ścieżki rowerowe chce oświetlać. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
lukaszwasil Opublikowano 10 Października 2018 Opublikowano 10 Października 2018 Więc Prox Aero F III powinien być dla Ciebie idealny nawet przy 50% świecenia. 1
szymar Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 21 godzin temu, lukaszwasil napisał: Więc Prox Aero F III powinien być dla Ciebie idealny nawet przy 50% świecenia. cześć. A byłbyś tak dobry i wrzucił jakąś chociaż jedną fotkę jak ta lampka świeci? Szukam też czegoś co doświetli mi drogę we wrocławiu jak zabraknie latarni albo po zmroku będę chciał np po wałach na odrą pojeździć. Nie chcę żadnych modyfikowanych latarek tylko fajną lampkę rowerową. Nie potrzebuję mocnego reflektora bo po lesie po ciemku i tak nie będę jeździł.
Medzamir Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 50 minut temu, szymar napisał: A byłbyś tak dobry i wrzucił jakąś chociaż jedną fotkę Też poproszę i jeśli można foto jak to wygląda na kierze. Też szukam czegoś w miarę małego z odcięciem (rozumiem, że ta je ma) do szosy co nie będzie oślepiać innych.
lukaszwasil Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 2 godziny temu, Medzamir napisał: Też poproszę i jeśli można foto jak to wygląda na kierze. Też szukam czegoś w miarę małego z odcięciem (rozumiem, że ta je ma) do szosy co nie będzie oślepiać innych. Na kierownicy wygląda tak Co do świecenia to wybieram się dziś na nocą jazdę więc coś postaram się ogarnąć. 3
dfq Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 (edytowane) 7 godzin temu, Medzamir napisał: Też poproszę i jeśli można foto jak to wygląda na kierze. Też szukam czegoś w miarę małego z odcięciem (rozumiem, że ta je ma) do szosy co nie będzie oślepiać innych. W miarę małego na kierownicę to polecam Machfally Eos350 - naprawdę malutka lampka z odcięciem i możliwością zasilania z powerbanku podczas świecenia. Machfally i Wahoo Bolt Edytowane 11 Października 2018 przez dfq 1
lukaszwasil Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 8 godzin temu, szymar napisał: A byłbyś tak dobry i wrzucił jakąś chociaż jedną fotkę jak ta lampka świeci? 50% mocy 100% mocy Oczywiście nie mogę złapać dobrze telefonem jakości świecenia. Na żywo jest jaśniej po szerokości. 3
szymar Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Fajnie świeci. Dzieki. Dla mnie idealna. Jutro zamawian. Pozdrawiam.
Rebeliant86 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Opublikowano 11 Października 2018 Ja tez juz zamowilem. :-) Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 1
Medzamir Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Tak z ciekawości - ma to to możliwość świecenia podczas ładowania jak Machfally? Obie fajne ale Prox dostępny w PL a Mach jest daleko, dalekoooo...
lukaszwasil Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 1 godzinę temu, Medzamir napisał: Tak z ciekawości - ma to to możliwość świecenia podczas ładowania jak Machfally? Obie fajne ale Prox dostępny w PL a Mach jest daleko, dalekoooo... Nie sprawdzałem. Po południu mogę sprawdzić.
Nemrod Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Machfally to to samo co Prox Orion. 1
dfq Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Dokładnie. Tylko trzeba trochę kesza dołożyć
Medzamir Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 No i zamówiłem aero f3. 51 zeta z darmową przesyłką, tylko szkoda że w zestawie nie ma mocowania na kask. W szosie będzie na kierownicy, w MTB chciałbym nią doswietlać zakręty bo resztę roboty odwala Solar Storm X3. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka
Medzamir Opublikowano 18 Października 2018 Opublikowano 18 Października 2018 I po pierwszej jeździe przez krzaki. Na kasku spisała się znakomicie, doświetlanie zakrętów może sobie być na słabszym trybie. Odcięcie to to ma, kijowe ale ma, można też ładować w trakcie jazdy. Żeby nie było tak różowo to dynks zwalniający lampkę skutecznie utrudnia wyciągnięcie zaślepki z USB. Można podważyć nożykiem, pewnie da się też podstawkę przekręcić o 180' bo jest na dwóch wkrętach albo dać se spokój i użyć silikonowego uchwytu. Lampka ma niby 3 tryby, jednak są 2 migające. Ten pierwszy mryga SOS. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka
szymar Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Pojeździłem trochę z tą lamkpą i mogę potwierdzić, że jest dobrze. Nie wiem czy będzie odpowiednia dla kogoś kto chce szybko polatac na waskich dróżkach w lesie między drzewami, ale do spokojnej jazdy po leśnej drodze spokojnie dla mnie starcza. Na wałach wzdłuż Odry spisuje się doskonale. Pozdrawiam.
msilent Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 Otrzymałem dziś przesyłkę z tą lampką. W sumie fajna tylko światło nie jest idealnie stabilne. Tak jakby lekko migała dioda, trochę efekt żarówki jak ktoś spawa w pobiliżu. Też tak macie czy to przypadłość mojego egzemplarza i odesłać go na gwarancji?
Rebeliant86 Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Opublikowano 27 Listopada 2018 U mnie nic nie miga, świeci stałym mocnym światłem. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
taki_jeden Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 W dniu 18.10.2018 o 11:08, Medzamir napisał: Odcięcie to to ma, kijowe ale ma, Z ciekawości, czym się objawia jego kijowość?
Medzamir Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Oślepia, ot co. Co prawda nie tak mocno jak "szperacze" ale mimo to lepiej ustawić lekko w dół. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka 1
taki_jeden Opublikowano 1 Grudnia 2018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 10 godzin temu, Medzamir napisał: Oślepia, ot co. Co prawda nie tak mocno jak "szperacze" ale mimo to lepiej ustawić lekko w dół. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka ok dzięki
FalconHeavy Opublikowano 11 Marca 2019 Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) Za 52zł dobry zakup. Nieźle daje. Z minusów to migacz mógłby działać na 50%, a nie na 100. Dłużej by trzymała bateria. Tryb SOS jest zbędny, to trochę jak te chińskie lampki z 10 trybami i musisz przeklikać by wyłączyć. Wolałbym mocowanie dolne, dodatkowo na szutrze nie trzyma pozycji - obniża się na wertepach. Edytowane 27 Marca 2019 przez FalconHeavy
Karonu Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Mógłby ktoś jeszcze wrzucić zdj jak świeci w nocy tak dla porównania ze zdj @lukaszwasil Poważnie zastanawiam się nad zakupem tej lampki a będzie mi ona potrzebna do poruszania się po całkowicie nieoświetlonej pozamiejskiej i ruchliwej drodze. (Dojazd do pracy godz. 4 rano i 23 wieczór) Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Karonu
Rekomendowane odpowiedzi