taki_jeden Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 Właśnie zastanawiam się nad kupnem Mio Cyclo 200, głownie zależy mi na nawigacji (jednak wożenie telefonu na kierownicy to trochę nie to ) niż na innych miernikach - Mio urzekło mnie opcją "surprise me" I chciałbym podpytać czy warto płacić za niego prawie 700 zł, a może warto dołożyć do którejś wyższej wersji ? Czy może jest jakaś tańsza alternatywa ? Wiem że jest sporo różnych nawigacji ale jednak wolałbym coś sprawdzonego. Swoją drogą to czy do tego komputerka pasuje jakiś barfly czy coś w ten deseń ? Bo stockowe mocowanie to jakaś kpina
Yan Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 Jak zależy Ci na nawigacji w kontekście turystyki to warto poszukać czegoś w Garminie. Wśród wielu modelów można znaleźć z wymiennymi bateriami (dzięki zapasowi zawsze dojedziesz do celu) i przystosowane nie tylko do turystyki rowerowej. Jak szukałem to wpadłem na ich modele. Ostatecznie zdecydowałem się na Wahoo bo jest przyjaźniejsze dla rowerzystów. Podobno w Garminie trzeba lewe mapy powgrywać żeby to w ogóle znośnie działało.
taki_jeden Opublikowano 29 Września 2018 Autor Opublikowano 29 Września 2018 Wydawało mi się że Garmin to trochę nie ten kierunek, że ich komputerki bardziej nadają się do treningów niż zwykłego włóczenia się na rowerze. Mam samochodową nawigację Mio i działa bardzo fajnie dlatego też w sumie szukałem ich produktów :)
Marek Karnecki Opublikowano 29 Września 2018 Opublikowano 29 Września 2018 Mam mio 200 i polecam w 100% - przede wszystkim do nawigacji, rysuje rownież ślad podczas jazdy- więc jadąc gdziekolwiek w nieznane nawet, zawsz wrócisz po śladzie wytrzymuje 10 godzin non stop, jest dla mnie w tej cenie idealna 1
taki_jeden Opublikowano 29 Września 2018 Autor Opublikowano 29 Września 2018 23 minuty temu, Marek Karnecki napisał: Mam mio 200 i polecam w 100% - przede wszystkim do nawigacji, rysuje rownież ślad podczas jazdy- więc jadąc gdziekolwiek w nieznane nawet, zawsz wrócisz po śladzie wytrzymuje 10 godzin non stop, jest dla mnie w tej cenie idealna Dzięki A z jakiegoś innego uchwytu korzystasz czy ten na zipy mocowany ?
Marek Karnecki Opublikowano 29 Września 2018 Opublikowano 29 Września 2018 (edytowane) 47 minut temu, taki_jeden napisał: Dzięki A z jakiegoś innego uchwytu korzystasz czy ten na zipy mocowany ? Szimano Mam Barfly'a - bez tego było mi nie wygodnie, a na MTB siła rzucania rowerem - zipy mi przesuwała ( na starym rowerze przyklejałem owe zipy do kierownicy - ale ani to ładnie, ani super sztywno nie było) polecam więc barfly'a - ja mam taki:https://www.dobrerowery.pl/mocowanie-bar-fly-4-max?from=listing Pozdr ! Edytowane 29 Września 2018 przez Marek Karnecki 1
taki_jeden Opublikowano 29 Września 2018 Autor Opublikowano 29 Września 2018 Dzięki, mam właśnie barfly ale chyba będę musiał osobno dokupić mocowanie do mio. Kupowałem używany i teraz widzę że nie ma wszystkich części. Niemniej dziękuję za odp
Rekomendowane odpowiedzi