podwys Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Cześć, Mam mały problem i szybkie pytanie do was. Chciałem użyć garmina 500 jako nawigacji. Zgodnie z instrukcjami jakie znalazłem w necie eksportuje z strava routes określoną trasę (próbowałem .gpx i .tcx., nie ma to znaczenia) i wrzucam ją w folder NewFiles na garminie. Z poziomu kompa widzę, że jest tam dostępny. Niestety jak wchodzę w Trening/Wyścigi to nie ma jej dostępnej. Co robię nie tak? Edit. Załadowałem plik .tcx przygotowany przez ridewithgps i teraz działa. Czemu ze stravą jest problem? Edytowane 28 Września 2018 przez podwys
jhartman Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 Osobiście w Edge 800 używałem programu MapSource do zarządzania gpsem.Jeśli masz możliwość to spróbuj.Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk
podwys Opublikowano 2 Października 2018 Autor Opublikowano 2 Października 2018 No i nadal dupa. Dłuższych tras nie chce wrzucić z ridewithgps, garmin ich nie widzi. A programu o którym piszesz nie mogę znaleźć w wersji pełnej do ściągnięcia, tylko jakiś update. Macie inne, darmowe rozwiązanie? Na pewno jest tu dużo użytkowników garmina 500, bo to popularny licznik. Jak sobie radzicie z tematem?
Gość Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 @podwys Nie wiem jak jest w 500 ,ale w 520 plus jest apka Strava Routes. Można przez nią i synchronizację z telefonem ,lub tak jak piszesz przez folder New Files w Garminie. Chyba nie ma tu innej opcji .
jhartman Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 Problem z modelami 500 i 800 jest taki, że to jest sprzed ery aplikacji Connect IQ. Więc nie można tam uruchomić apek typu strava routes.Zobaczę, czy mam gdzieś wersję instalacyjną Map Source i wrzucę Ci do ściągnięcia.Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk
dfq Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 6 godzin temu, podwys napisał: No i nadal dupa. Dłuższych tras nie chce wrzucić z ridewithgps, garmin ich nie widzi. A programu o którym piszesz nie mogę znaleźć w wersji pełnej do ściągnięcia, tylko jakiś update. Macie inne, darmowe rozwiązanie? Na pewno jest tu dużo użytkowników garmina 500, bo to popularny licznik. Jak sobie radzicie z tematem? tu masz jak zainstalowac taki update Mapsource : http://www.gps.accdb.pl/map-mapsource.html 1
podwys Opublikowano 4 Października 2018 Autor Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) Dzięki chłopaki, ale udało mi się ogarnąć temat. Problemem były polskie znaki w nazwach plików. Jak je powyrzucałem to da się wrzucić trasę. W sobotę zobaczymy jak hula ta nawigacja. Edytowane 5 Października 2018 przez podwys
Rekomendowane odpowiedzi