User56sz Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) Jestem nowy w temacie stąd moje pytanie. Zauważyłem że okładziny żywiczne B01S są w bardzo różnych cenach od 15 zł do 40 i więcej pod szyldem Shimano. Czy to są jakieś podróby czy to kwestia dystrybucji. Na co zwrócić uwagę przy zakupie budżetowych klocków do jazdy rekreacyjnej, żeby się nie rozczarować jakością. Edytowane 26 Września 2018 przez User56sz błąd
Marek Karnecki Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Ja bym kupił u Szajbajk'a by choć tak go wspomóc, na patronite mnie aktualnie nie stać, więc choć tak mogę Szaja wspomóc - a na pewno też pomoże dobrać odpowiednie.https://sklep.szajbajk.pl pozdr ! 1
Heboket Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Jak kolega wyżej Różnica w cechach wynika z materiału, z którego zostały wykonane klocki (żywiczne, metaliczne itp)
Gość Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 ja ze swojej strony polecam półmetaliczne. Jeszcze nie bardzo drogie a znacząco poprawiają jakość hamowania.
Heboket Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 W takim wypadku musimy pamiętać o odpowiednich tarczach
User56sz Opublikowano 26 Września 2018 Autor Opublikowano 26 Września 2018 Czy szukać jakiegoś konkretnego ( polecanego) wytwórcy okładzin? O tarczach przeczytałem.
Heboket Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 6 minut temu, User56sz napisał: Czy szukać jakiegoś konkretnego ( polecanego) wytwórcy okładzin? O tarczach przeczytałem. Zwykle shimano wystarczą 😊 Znajdziesz je w sklepie SzajBajka https://sklep.szajbajk.pl
Fenthin Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 3 godziny temu, Heboket napisał: W takim wypadku musimy pamiętać o odpowiednich tarczach Nie. Musimy mieć gdzieś nadmierną troskę Shimano o brak kompatybilności oraz niechęć klientów do wydania dodatkowych pieniędzy na "dedykowane" tarcze.
User56sz Opublikowano 27 Września 2018 Autor Opublikowano 27 Września 2018 Nie. Musimy mieć gdzieś nadmierną troskę Shimano o brak kompatybilności oraz niechęć klientów do wydania dodatkowych pieniędzy na "dedykowane" tarcze.Mógłbyś bardziej rozwinąć temat.
trollu Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 tarcza pod żywice szybciej się skończy na metalicznych klockach i tyle. Ja jeżdżę na podstawowej tarczy shimano a mam zaciski Zee z metalicznymi klockami i jest ok
User56sz Opublikowano 27 Września 2018 Autor Opublikowano 27 Września 2018 rozumiem, a średnio ile można przejechać na klockach żywicznych a na półmetalicznych
Gość Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 Godzinę temu, User56sz napisał: rozumiem, a średnio ile można przejechać na klockach żywicznych a na półmetalicznych Nikt Ci tego nie powie. Jeden jeździ dwa sezony a bywa że skończą się po jednym zjeździe.
User56sz Opublikowano 27 Września 2018 Autor Opublikowano 27 Września 2018 Nikt Ci tego nie powie. Jeden jeździ dwa sezony a bywa że skończą się po jednym zjeździe.Ale ja pytam o jazdę rekreacyjną. Na zawodach sprawa jest jasna.
Gość Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 rekreacja to też szerokie pojęcie. Kontroluj co jakiś czas stan okładzin i tyle. Warto tez mieć komplet klocków na zapasie. Wystarczy jakaś awaria tylu zaolejenie, czy przyblokowanie tłoczka i klocki mogą ulec zniszczeniu. Ja tak miałem na wyjeździe.
trz Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 jesli model i material jest taki sam, to różnicą jest jedynie dystrybutor. pewnie jeden bierze wiecej za paczke a drugi mniej
Rekomendowane odpowiedzi