Skocz do zawartości

Jaki trenażer dla laika

Regis89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć szajbajki!

Potrzebuję pomocy w doborze trenażera na zimową sesję. Trenażer powinien być "smart" z podłączeniem do aplikacji ZWIFT,  czujnikiem mocy i kadencji oraz automatyczną zmianą obciążenia. Zastanawiam się nad TACX Bushido, ale może jest coś lepszego w niższej cenie ("DLC"z dodatkami u tacxa strasznie odstrasza). Trenażer podłączony będzie pod rower szosowy TRIBAN 540 i komputer z systemem windows.

Pozdrawiam

Regis

Edytowane przez Regis89
Opublikowano

Jestem w trakcie podobnych poszukiwań, więc podłączam się pod temat! 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kupiłam Elite Qubo Power Mag B+, czyli chyba najtańszy na rynku SMART trenażer. Nie podzielę się jeszcze wrażeniami, bo przyszedł dopiero dziś. 

Opublikowano

Cześć

Madzik chętnie poczytam o wrażeniach z jazdy i użytkowania, ponieważ też stoję przed dylematem jaki trenażer kupić. Podobnie jak koledzy to będzie mój pierwszy trenażer ale wiem, że zależy mi na pomiarze mocy, kadencji i prędkości, HR załatwię pulsometrem od Garmina. 
Oczywiście idealny byłby jakiś trenażer interaktywny i tutaj myślałem o Taxc Flux, jednak ostatnio znalazłem niepochlebne opinie.

Czy zastanawialiście się nad nowym sprzętem i czy warto kupić używkę?

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Madzik Jak tam wrażenia z trenażera? Ja dalej swojego nie znalazłem. Testowałem Elite Qubo Power ale rozłączał się cały czas z komputerem ;/.

Opublikowano

Ja użytkuję Tacx Flow Smart i wszystko działa bezproblemowo po Ant+. Po Bluetooth też nie było źle, choć czasami potrafił się zgubić zasięg na kilka sekund. Kupiłem go używanego za 700zł w stanie jak nówka, na początek przygody z trenażerem jak znalazł :)