Skocz do zawartości

Zegarek do biegania

max33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, pytanko, jakich zegarków sportowych używacie do biegania? Ja przymierzam się do Fitgo RW 17 Power, okazyjna cena, wiele funkcji (krokomierz, wykonywanie i odbieranie połączeń) i elegancki wygląd. Tak, właściwiei to jestem zdecydowany.

Opublikowano

Co prawda nie biegam ale do jazdy na rowerze od marca używam Xiaomi amazfit pace. Jest to hybryda smartwatcha z zegarkiem sportowym. Bateria potrafiła wytrzymać całodniową wycieczkę rowerową i jeszcze mógłbym jeździć przez ładnych kilka kilometrów więc do biegania też się nada. Bateria trzyma mi między 4 a 5 dni przy ciągłym połączeniu z telefonem. Dokładność GPS chyba dobra bo wskazania z licznika Sigmy na kierownicy są zbliżone, chociaż przy dużej ilości zakrętów potrafi zapisać trasę tak że wygląda że biegałem po budynku. Telefon też tak umiał zrobić. Zegarek ładny i nie jakiś mega wielki condla mnie też jest istotne.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Używam Polar M430. Zegarek to nie wszystko, ważna platforma treningowa i cały "ekosystem". Wejdź na np.  bieganie.pl i zobacz co tam ludzie używają.

Opublikowano

Wspomniane xiaomi synchronizuje się że stravą. W sumie o tym nie wspomniałem.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Polar m400  choć zakupiony przeze mnie po zgubieniu kilku fajnych liczników do jazdy rowerem,odnoszę wrażenie że bardziej jest kierowany do biegaczy. W serwisie polarflow jest więcej opcji dla tej dziedziny. Dla mnie jest super, latam z nim 3 lata i minusy są dwa: pasek po 2 latach zmurszał i się rozpadł i brak gps pod wodą(pływanie). Bateria po 3 latach i 4 godziny na gps to super moim zdaniem wynik.