Paw Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Hej Jak w temacie, mam zamiar kupić szosę ważę 124kg Czy taki rower będzie dla mnie dobry?? https://www.bikestacja.pl/pl/rowery/szosowe/meskie/rower-szosowy-cube-agree-ultegra-6700-3x10-dt-swiss-uzywany-50567.html Odnośnik do komentarza
SzpiceR Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Rower jest ogólnie ok. Największym Twoim problemem będą koła, mogą się często rozcentrowywać + nie szalałby zbytnio na krawężnikach/przejazdach. Kolejne pytanie czy masa nie jest przypadkiem ulokowana na brzuchu - w takim przypadku szosą jeździ się po prostu niekomfortowo i nie możesz wykorzystywać żadnego dolnego chwytu Odnośnik do komentarza
Paw Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 generalnie jestem dość mocno siłowo zbudowany, W tym momencie mam krossa a2 z 2011 i daję radę zrobić na niej dystans 100 km przeciętnie dziennie w ostatnim miesiącu pomiędzy 20 a 50. Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Do takiej masy lepsze byłyby koła z 32 szprychami, ale to może być trudne do znalezienia w szosie. Szukałbym gravela/przełaja, tylko to z kolei może być inny budżet. Odnośnik do komentarza
Paw Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 1 minutę temu, Andrzej Sawicki napisał: Do takiej masy lepsze byłyby koła z 32 szprychami, ale to może być trudne do znalezienia w szosie. Szukałbym gravela/przełaja, tylko to z kolei może być inny budżet. Te koła chyba mają 32 szprychy gdzieś na internecie znalazłem że są ok do 120 kg Odnośnik do komentarza
SzpiceR Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Generalnie to każde koło te 120 wytrzyma bo musi. Problem w tym jak często będzie trzeba je serwisować i jak szybko się "zużyje". Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Nie każde. W seryjnym rowerze za normalne pieniądze i owszem.Ale spokojnie kupisz koła z niższym limitem, a powyżej pewnej ceny pakują od razu takie do rowerów. Tapatalk'd Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi