oris Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Dzień dobry, stałem się właścicielem takiego oto roweru, więc nieco już za późno na rady typu "ja bym nie kupił..." itp. Chciałbym się dowiedzieć co i dlaczego polecacie zmienić jesli chodzi o podzespoły ?? Oczywiście w rozsądnych granicach cenowych, tak aby podnieść komfort i przyjemność z jazdy. Dziękuję i pozdrawiam ;-) ramaAluminium Superlite Trekking Cross Double Butted widelec SR Suntour NEX HLO, 63mm stery FSA No.10, Semi-Integrated mostek CUBE Performance Stem Pro, 31.8mm kierownica CUBE Rise Trail Bar, 680mm gripy CUBE Performance Grip przerzutka tył Shimano Deore RD-T6000, 10-Speed przerzutka przód Shimano Deore FD-T6000, Top-Swing, 31.8mm manetki Shimano Deore SL-M6000, Rapidfire-Plus hamulce Shimano BR-M315, Hydr. Disc Brake (160/160) korba Shimano FC-T521, 48x36x26T, Octalink, BB-ES300, 175mm, Chainguard łańcuch KMC X10 kaseta Shimano CS-HG500, 11-34T piasta przód Shimano HB-TX505, QR, Centerlock piasta tył Shimano FH-TX505, QR, Centerlock obręcze CUBE ZX20, 32H, Disc opony Schwalbe Smart Sam, Active, 44x622 pedały CUBE PP MTB siodło Selle Royal Ariel sztyca podsiodłowa CUBE Performance Post, 27.2mm zacisk sztycy CUBE Varioclose, 31.8mm Odnośnik do komentarza
remigiusz Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Ile tysięcy kilometrów nim nabiłeś ? Odnośnik do komentarza
oris Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Nowy rowerek, zrobiłem na nim dosłownie pięć wypadów, sugerowałem się nieco niektórymi filmami szajbajka, że są podzespoły które warto wymienić już na samym początku przygody z danym rowerem jeśli mowa o rowerach z niewysokiej półki.... Odnośnik do komentarza
modzel Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 W dniu 5.06.2018 o 19:42, oris napisał: (...) rowerach z niewysokiej półki.... Niewysokiej półki? Nie przesadzasz trochę? Masz rower na osprzęcie Deore. To jest bardzo fajny sprzęt. Jeździłem na osprzęcie Deore w sumie przez 14 lat i nie dam na niego złego słowa powiedzieć. Dla mnie Deore to zdecydowanie nie jest niska półka Chyba że jesteś zawodowcem, albo kasa nie ma znaczenia. Wtedy Wymieniaj wszystko na XT albo jeszcze lepiej XTR. Skoro rower jest nowy, dopiero co kupiony, to ja bym nim jeździł aż coś się rozsypie i dopiero potem wymieniał. Odnośnik do komentarza
ahaja Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Nic nie zmieniaj tylko ciesz się z jazdy, a na pewno nie napęd. Komfort: - może amortyzowana sztyca - jeśli jeździsz ostrzej w terenie i boli cię 'gnyk' ... ale to zwiększy nieco masę; - amortyzator - na powietrzny Ale nie są to konieczne zmiany. Musisz pojeździć by wiedzieć gdzie i jak Tobie się jeździ najlepiej. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 A hamulce dają rade? Odnośnik do komentarza
sender Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 W dniu 03.08.2018 o 13:29, Kruup napisał: A hamulce dają rade? a czemu nie mają dawać?😁 Odnośnik do komentarza
czeslaw Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Stery możesz wymienić na accenta maszynówki bo te fabryczne są byle jakie Odnośnik do komentarza
czeslaw Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Stery możesz wymienić na accenta maszynówki bo te fabryczne są byle jakie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi