Skocz do zawartości

Trek Alpha 1,2

czorny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem prosić was o radę przymierzam się do kupna roweru szosowego TREK ALPHA 1,2 będzie to moja pierwsza szosówka czy jest to w miarę dobry rower na początek przygody z szosą mam 184 cm wzrostu 78 kg wagi  jaka rama będzie odpowiednia do moich gabarytów ???? proszę o radę z góry serdecznie dziękuję :)

Opublikowano

Wiem, że na pewno to będzie dobry rower na początek przygody z szosą ;) 

Opublikowano

Czyli dla  początkującego  będzie to dobry wybór na pokonywanie w tygodniu 300-400 km ??

Opublikowano

Jak najbardziej. Wraz z poziomem umiejętności i potrzebą będziesz mógł wymienić sobie osprzęt na trochę lepszy :)

Opublikowano
13 godzin temu, czorny napisał:

Czyli dla  początkującego  będzie to dobry wybór na pokonywanie w tygodniu 300-400 km ??

W zupełności wystarczy ;)

Co do rozmiaru ramy, to przy 184 cm mierzyłbym w 57 - 58 cm, w przypadku Treka będzie to 58. Potem tylko ewentualna korekcja mostkiem zależnie od długości Twojej nogi i ramion. U mnie w szosie, 185 cm wzrostu, wewnętrzna długość nogi 89 cm, świetnie sprawdza się zestaw 58 cm + mostek 90 mm (pod lemondkę) i mostek 110 mm (mógłby też być 100 mm) (wszystkie kąt 10 stopni) pod zwykłą pozycję szosową. 

• Pomógł 1
Opublikowano
9 godzin temu, MZoltowski napisał:

Do MZoltowski dziękuje za informację planuję zakup TREK ALPHA 1,2 będzie to rower używany i z tego co widzę na aukcjach są tylko 56 moja długość wewnętrzna nogi to 85 cm przy wzroście 184 cm czy 56 będzie odpowiednia czy poszukać 58  żeby nie kupować na siłę

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedz i za dobre rady zdecydowałem się na rower Pozdrawiam