Evil Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Witam Potrzepuję roweru do wyczynów najlepiej fulla , np : jazda na jednym kole tylnym i przednim , bunny hop , dropy , surf itd. Proszę pomóżcie z wyborem Bardzo mi się podobają rowery santa cruz np v10 ale to nie takie proste bo po prostu mnie na nie nie stać więc przydałoby się coś pięknie wyglądającego na pełnym zawieszeniu i za nie więcej niż 5 tyś , wiem że za tyle nie ma nic z górnej półki więc wierzę w cuda
Puncu Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Rozumiem że używany? Edit. Nie V10 to intense M16 Edytowane 3 Października 2017 przez Puncu
Zalas Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 A ja mam pytania po co ci full do takich rzeczy jak jazda na kole? A bunny hop fullem to wręcz podchodzi pod masochizm. Dropy... hymm zależy jakie, czy takie prawdziwe czy jakieś skoki z murka... Jak na z opisu który podałeś oprócz wycinając fakt, że rower "ma być fullem bo kozacko wygląda" to opis pasuje bardziej do dyscypliny zwanej streetem i wykorzystuje się do tego całkiem inne rowery... Jeżeli chodzi ci o coś takiego jak na filmie poniżej to rower streetowy będzie dla ciebie odpowiedni i duuuużo duuuuużo tańszy. Jeżeli nie trafiłem to pokaż jakiś filmik przedstawiający co chcesz robić 1
Evil Opublikowano 3 Października 2017 Autor Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) 3 godziny temu, Zalas napisał: A ja mam pytania po co ci full do takich rzeczy jak jazda na kole? A bunny hop fullem to wręcz podchodzi pod masochizm. Dropy... hymm zależy jakie, czy takie prawdziwe czy jakieś skoki z murka... Jak na z opisu który podałeś oprócz wycinając fakt, że rower "ma być fullem bo kozacko wygląda" to opis pasuje bardziej do dyscypliny zwanej streetem i wykorzystuje się do tego całkiem inne rowery... Jeżeli chodzi ci o coś takiego jak na filmie poniżej to rower streetowy będzie dla ciebie odpowiedni i duuuużo duuuuużo tańszy. Jeżeli nie trafiłem to pokaż jakiś filmik przedstawiający co chcesz robić Dwa przykładowe filmiki tzw. MTB stuntu Chodzi mi dokładnie o to A rower nie koniecznie musi być fulem ale lubię takiego rodzaju rowery i są o wiele wytrzymalsze dzięki amortyzacji tyłu no bo przejmują wszystkie uderzenia i wstrząsy , chyba że to mit . No i oczywiście są wygodniejsze i można już takimi pojeździć na trasach singlach z dropami , nie krawężnik nie murek ale przystosowane do skakania dropy Edytowane 3 Października 2017 przez Evil 1
Puncu Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Do "stuntu" to full Ci będzie tylko przeszkadzał. Jazda na kole jest trudniejsza, manuale też, przy bunnyhop zawieszenie zjada większość energii i jest cięższy. 2
Zalas Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 6 godzin temu, Puncu napisał: Do "stuntu" to full Ci będzie tylko przeszkadzał. Jazda na kole jest trudniejsza, manuale też, przy bunnyhop zawieszenie zjada większość energii i jest cięższy. Dokładnie. Takie akrobacje to nie fullem (da się ale to mordęga). Do takich zastosowań najlepsza będzie jakaś rower typu "dual" I pojeździsz na kole i dropa tym skoczysz 11 godzin temu, Evil napisał: A rower nie koniecznie musi być fulem ale lubię takiego rodzaju rowery i są o wiele wytrzymalsze dzięki amortyzacji tyłu no bo przejmują wszystkie uderzenia i wstrząsy , chyba że to mit . No i oczywiście są wygodniejsze i można już takimi pojeździć na trasach singlach z dropami , nie krawężnik nie murek ale przystosowane do skakania dropy I tak i nie. Wygodniejsze są jak na nie siadasz, jazda powyżej 10km to katowanie się A w kwestii amorów, jeżeli chcesz żeby amor za ciebie zbierał shooty to w ogóle na taki rower nie wsiadaj. Amor ma ci tylko pomagać a nie zrobi za ciebie całej roboty... Sztywniakiem też pojeździsz po singlach 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 10 minut temu, Zalas napisał: Sztywniakiem też pojeździsz po singlach Szczególnie sponsorowanym.
Zalas Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Godzinę temu, Andrzej Sawicki napisał: Szczególnie sponsorowanym. A co ma sponsorowanie to jazdy po singlach sztywnym rowerem?
Andrzej Sawicki Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Sponsorowany rower jest jak auto flotowe. Wjedzie wszędzie. Nikt normalny by tak nie jeździł, chyba że ma za dużo pieniędzy i lubi wydawać na ciągłe naprawy. Podobnie da się jeździć trial na rowerze szosowym, ale tylko raz -- po każdym show wymieniając komplet kół.
Puncu Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Szczególnie sponsorowanym. Że darmowego roweru nie szkoda A co do tematu i wytrzymałości. Istnieją zjazdowe sztywniaki takie jak NS Surge Evo. One wytrzymują wszystko to czego się od nich oczekuje. Naszym takim narodowym rodzynkiem jest Banan, króry od lat lata na tej ramie. Można go znaleźć na www.pinkbike.com
Zalas Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 6 minut temu, Puncu napisał: Że darmowego roweru nie szkoda A co do tematu i wytrzymałości. Istnieją zjazdowe sztywniaki takie jak NS Surge Evo. One wytrzymują wszystko to czego się od nich oczekuje. Naszym takim narodowym rodzynkiem jest Banan, króry od lat lata na tej ramie. Można go znaleźć na www.pinkbike.com Dokładnie. Jest wiele sztywniaków do zastosowań ciężkich. Primal, Hornet, Surge, Coocker i można wymieniać w nieskończoność...
Andrzej Sawicki Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Aaa, to ja przepraszam, potentegowało mi się. Miałem na myśli zjazdy na rowerach CX, nie hardtailach.
Puncu Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 To napisz poprawnie Cock i Cocker od Duncon'a. Ze starszych klasyków to Banshee Morphine jest nieśmiertelne. 1
Zalas Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 6 godzin temu, Andrzej Sawicki napisał: Aaa, to ja przepraszam, potentegowało mi się. Miałem na myśli zjazdy na rowerach CX, nie hardtailach. Nie do końca rozumiem skąd ci się tu wzięły rowery przełajowe skoro przeszliśmy z tematu od zjazdówek przez streetówki po dualówki kończąc na hardtailach do dh/fr
Darkrais97 Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 ja posiadam Demo 8 w karbonie z 2015 i jest spoko nawet na urbanie , podeśle wam filmik Norbiego co też jeździ na demo 8
Evil Opublikowano 4 Października 2017 Autor Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Jezu tyle odpowiedzi ze nie mam jak na wszystkie odpowiedziec Wiec sumujac to wszystko jakiego hardtraila nie do zajechania polecacie (jaka marka ewentualnie jakies przykladowe modele) i prosze rozwińcie mi co to ten rower typu "dual" bo mnie to zaciekawiło Ps : Jak patrze na tego demo 8 to az mnie w brzuchu gilgocze z milosci Edytowane 4 Października 2017 przez Evil
Puncu Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Rower do dyscyplony sportu Dual Slalom. Sztywniak z amortyzatorem do ścigania się się po specjalnym torze z przeciwnikiem, który jedzie obok po bliźniaczej trasie.
Zalas Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 7 godzin temu, Puncu napisał: Rower do dyscyplony sportu Dual Slalom. Sztywniak z amortyzatorem do ścigania się się po specjalnym torze z przeciwnikiem, który jedzie obok po bliźniaczej trasie. Czyli krótko mówiąc praktycznie to samo co sztywniak do FR tylko trochę krótszy. 11 godzin temu, Darkrais97 napisał: ja posiadam Demo 8 w karbonie z 2015 i jest spoko nawet na urbanie , podeśle wam filmik Norbiego co też jeździ na demo 8 A ja posiadam BH i też nim czasem po mieście śmigam... ale to nie jest rower do tego. Freeride i uraban freeride jeszcze rozumiem na takim rowerze ale kupować taki rower do tego co gość przedstawił w filmiku mija się z celem i graniczy z paranoją i zbędnym lansem. 11 godzin temu, Evil napisał: Jezu tyle odpowiedzi ze nie mam jak na wszystkie odpowiedziec Wiec sumujac to wszystko jakiego hardtraila nie do zajechania polecacie (jaka marka ewentualnie jakies przykladowe modele) Możesz odpowiadać tylko na te które cie interesują Marki, modele? Część przykładów podaliśmy już wyżej ale nie będę ci tu wszystkiego wypisywał zwłaszcza, że wszystko jest w internetach już dawno wystarczy wpisać dwa hasła w google i jest. I pyk: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=15737 Masz w linku sporo tańszych ram nawet od razu z recenzjami użytkowników. A o nowe rowerki wystarczy wejść np na rowerowy.com 11 godzin temu, Evil napisał: prosze rozwińcie mi co to ten rower typu "dual" bo mnie to zaciekawiło Myślę, że wujek google by też tu mógł się popisać wiedzą 11 godzin temu, Evil napisał: Ps : Jak patrze na tego demo 8 to az mnie w brzuchu gilgocze z milosci No cóż takie życie. Też się ślinię do wielu rowerów...
Puncu Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Ps. Norbi nie jest dobrym przykładem. Chcesz się wygłupać na rowerze? Załóż kask. I nie, że to Twój wybór. Wszyscy dookoła na tym cierpią. Pal cześć jak śmierć na miejscu, gorzej być roślinką.
Zalas Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 2 godziny temu, Puncu napisał: Ps. Norbi nie jest dobrym przykładem. Chcesz się wygłupać na rowerze? Załóż kask. I nie, że to Twój wybór. Wszyscy dookoła na tym cierpią. Pal cześć jak śmierć na miejscu, gorzej być roślinką. Dokładnie. Kupił drogi rower a na kask już nie starczyło
trollu Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 ja tam na urbanie się nie znam ale jak czasami widzę filmiki np Macaskilla czy Wibmera (którzy zawsze mają kask) to oni do skakania po murkach raczej nie używają zjazdówek
Zalas Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Godzinę temu, trollu napisał: ja tam na urbanie się nie znam ale jak czasami widzę filmiki np Macaskilla czy Wibmera (którzy zawsze mają kask) to oni do skakania po murkach raczej nie używają zjazdówek Macaskill robi typowo street/trail zaś Wibmer ostatnimi czasy szaleje po mieście endurówką. Tu masz filmik jak wygląda urban z prawdziwego zdarzenia:
Serwusik Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Dnia 5.10.2017 o 17:28, Zalas napisał: Macaskill robi typowo street/trail zaś Wibmer ostatnimi czasy szaleje po mieście endurówką. Tu masz filmik jak wygląda urban z prawdziwego zdarzenia: Świetny przykład, można się na nim wzorować pod każdym chyba względem. Dnia 5.10.2017 o 00:58, Evil napisał: Ps : Jak patrze na tego demo 8 to az mnie w brzuchu gilgocze z milosci Jakbym sprzedał samochód i może konsole to bym sobie kupił używkę, ale wtedy by mi w brzuchu raczej z głodu gilgotało
Wojtekkaczmarek Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Stunt rowerowy jest tylko dla wytrwalych. Jak tylko zaczyna się ocieplać na dworze to wychodzimy paczką i całe godziny potrafimy przejeździć w różnych akrobacjach. Jeśli ktoś nie wie co to jest to poelcam poczytać stunt rowerowy http://portalmodowy.pl/stunt-rowerowy-pasja-w-kazdym-pokoleniu/
Rekomendowane odpowiedzi