Skocz do zawartości

Support/Korba

Jasiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od paru dni piszczy mi chyba support kiedy pedałuje jest to dla mnie bardzo wkurzające. Czy jest jakiś sposób rzeby sie tego pozbyć?

Opublikowano

Być może dostaął Ci się woda i nalezałoby rozkrecić i nasmarować lub co gorsza wymieniś wkłąd suportu jeśli jest taka możliwość.

• Pomógł 1
Opublikowano
2 godziny temu, Franz Mauer napisał:

Być może dostaął Ci się woda i nalezałoby rozkrecić i nasmarować lub co gorsza wymieniś wkłąd suportu jeśli jest taka możliwość.

Skąd mam wiedzieć jaki wkład mam kupić? Na stronie producenta niema o tym informacji

Opublikowano

Podaj jaki masz model korby to znajdziemy :)

• Pomógł 1
Opublikowano
9 minut temu, Franz Mauer napisał:

Podaj jaki masz model korby to znajdziemy :)

Sram s200

Opublikowano

O ile się nie mylę to jest korba na kwadrat, więc szukasz suportu na kwadrat. Ceny oscylują od dwudziestu paru złotych do ok. 70. Cena zmienia się wraz z jakością wkłądu i firma producenta. Jedynie musisz sprawdzić jakiej jest szerokości np. 68,70,73. To zalezne jest od szerokości mufy suportu. 

Opublikowano
37 minut temu, Franz Mauer napisał:

O ile się nie mylę to jest korba na kwadrat, więc szukasz suportu na kwadrat. Ceny oscylują od dwudziestu paru złotych do ok. 70. Cena zmienia się wraz z jakością wkłądu i firma producenta. Jedynie musisz sprawdzić jakiej jest szerokości np. 68,70,73. To zalezne jest od szerokości mufy suportu. 

A da sie to jakoś zmierzyć?

Opublikowano

Na dwa sposoby: albo mierzysz wymontowany wkłąd suportu, albo szerkość mufy suportu.Poadj model roweru.

Opublikowano
4 minuty temu, Franz Mauer napisał:

Na dwa sposoby: albo mierzysz wymontowany wkłąd suportu, albo szerkość mufy suportu.Poadj model roweru.

Rockrider 520

Opublikowano

Prawdopodobnie masz szerokość mufy 68mm i potrzebna długość osi 115mm. Możesz to sam sprawdzić odwracając rower na plecy i mierząc szerokość mufy ramy do której wchodzi wkłąd suportu. Potem odkręcasz ramiona korby i mierzysz oś wystającą z suportu :) 

Opublikowano
53 minuty temu, Franz Mauer napisał:

Prawdopodobnie masz szerokość mufy 68mm i potrzebna długość osi 115mm. Możesz to sam sprawdzić odwracając rower na plecy i mierząc szerokość mufy ramy do której wchodzi wkłąd suportu. Potem odkręcasz ramiona korby i mierzysz oś wystającą z suportu :) 

A mierzyć tą czarną wystającą część suportu?

Opublikowano

Tylko mufę ramy i wystającą oś o przekroju kwadratu :)

osie_suportu_opis.jpg pobrane.jpg
Opublikowano
41 minut temu, Franz Mauer napisał:

Tylko mufę ramy i wystającą oś o przekroju kwadratu :)

osie_suportu_opis.jpg pobrane.jpg

Ok dzięki za pomoc