Skocz do zawartości

Problem z ośką 12mm DT POMOCY!

jobitko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! 

Cześć! Zapiekła mi się ośka dt w ramie treka, i za cho*** nie dam rady tego odkręcic. Zacisk zaczął się deformować. Kiedy próbuje ją odkręcic, odkręca się sam zacisk zamiast całej osi. Da radę to jakoś ruszyć? Czy jest możliwość wymienienia tych gwintów które są przymocowane do ramy? To jest Trek superfly 9.6 (carbon) Wygląda to mniej więcej jak na zdjęciu na tym forum Tu wstawiam moje zdjęcia. Najwidoczniej ośka się przekręciła i zapiekała. WD40 nie pomaga. Ktoś ma jakiś pomysł? 

21017469_1947840805491649_1504048559_o.jpg 21014572_1947840802158316_2031546731_o.jpg
Opublikowano

paskudna sprawa o.O może rozwiercenie osi pomoże, innych sposobów za bardzo nie ma. Na siłę tutaj za dużo się nie zrobi bo rama poleci 

Opublikowano

Poradziłem sobie odkręcając te śruby po bokach od haka przerzutki. Teraz problem bo ta ośka się odkręca od dźwigni, ludzie polecają na klej do gwintów 

Opublikowano

w sensie problem z samą osią? Twój wybór, ja bym wolał nie ryzykować i może lepiej kupić nową oś 

Opublikowano (edytowane)

I co mu da, że kupi nową, skoro będzie identycznie wykonana? Te osie DT są dwuczęściowe. Mocny (trudno demontowalny) klej do gwintów i "będzie żyć".

Edytowane przez Fenthin