Adam Pa Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Moi Cyclo 315 HC próby wykrycia czujników kadencji/prędkości - BRAK . Połączenia z czujnikiem tętna - OK. Urządzenia szuka czujniki lecz bez rezultatu. Komputerek wyświetla na szaro ikonki czujnika kadencji. Łącząc się mruga tymi ikonkami. Na forum ktoś miał już ten problem lecz temat zamknięty i nie można sie skomunikować...coś mowa była o dograniu pliku z ant+. Moja navi uaktualniona no naj wersi. pzdr
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 A może zakręć kołem i wtedy znajdzie czujniki?
Adam Pa Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2017 niestety, sprawdzone, słychać tykanie pomiędzy magnesem a czujnikiem kadencji i także magnesem i czujnikiem szybkości ale brak połączenia z komputerkiem. W ustawieniach wyszukuje ID czujnika potem rozłącza i tak w kółko. Sprawdzałem na czujniku kadencji z Sigmy i to samo, podejrzewam że brakuje jakiegoś pliku ....ant+
MaŁcin Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Pisałem dzisiaj do biura technicznego Mio czekam za odpowiedzią, nie ma jakiegoś pliku który jest odpowiedzialny za komunikację ANT+
Franz Mauer Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Miałem podobną sytuację w MIO CYclo 105HC i kazano mi zresetować urządzenie do ustawień fabrycznych, a jak to nei pomogło zaktualizować oprogramowanie. Po tym zaczęło działać.
MaŁcin Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Właśnie dostałem odpowiedź od MIO "Proszę o przywrócenie ustawień fabrycznych urządzenia, oraz reset czujników poprzez odwrotne zamontowanie baterii na 5 sekund. Następnie proszę na nowo podjąć próbę połączenia zestawu. " Dziś to zrobię i zobaczymy czy będzie działało
MaŁcin Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Niestety nic nie dziala napisalem juz do centrum technicznego zobaczymy co beda mieli do powiedzenia a moze komus z was się dzialy takie cyrki? Czujnik tetna dziala tylko dlugo sie paruje, kadencja nie chce sie polaczyc.
Seniu001 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ja mialem podoby problem i rozwiazalem to takPodczas parowania wzialem magnez i ruszalem kolo czyjnika predkosci i pomogloWczesniej ruszalem kolo czujnika kadencji i nicWiec pierwsze zacznij od czujnika predkosciWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mrjarzab Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Montowaliście może czujniki geomagnetyczne np. Magene? Mam dwie sztuki, chciałem założyć do każdego roweru, ale cyclo 315 ich nie wyszukuje. Czujniki raczej sprawne bo telefon po BT je znajduje. Edytowane 16 Lutego 2018 przez mrjarzab
MaŁcin Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Sorry za tak późną odpowiedź ogólnie skończyło się na wysłaniu nawigacji do serwisu. Serwis opisał że nic nie zrobił. Ale jak dostałem nawigacje to dziwnym trafem wszystko działa prawidłowo, wyszukuje czujniki natychmiast ogólnie jestem zadowolony z tej nawigacji
bouli76aa Opublikowano 7 Października 2020 Opublikowano 7 Października 2020 Dzięki za rady - MIO cyclo 215HC ,problem z parowaniem czujnika prędkości i kadencji -pomogło włożenie bateri odwrotnie na 7 s w czujniku prędkości .Jużchodziłem po domu i szukałem młotka ;) . przy okazji podsyłam link do obwodu kół tego też trochę się naszukałem - https://mojaszosa.pl/obwod-kola-tabela-ustawianie-licznika-rowerowergo/
Rekomendowane odpowiedzi