damian8178 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Cześć. Jestem posiadaczem Kross b7 2017 na nepedzie srama. Od pewnego czasu wydobywaja sie z okolic korby dziwne odglosy. Przed chwila wracajac ze sklepu nagralem jak to mniej wiecej brzmi W 5sek dobrze to slychac Do tej pory zrobiłem 720km, gdzies od 200 występuje ten problem. Nie wiem czy to wina suportu. Jest tam suport press fit dlatego sam bez narzedzi raczej go nie rozbiore. Macie jakies pomysły co to moze byc? Dodam ze dźwięk ten jest wtedy gdy zaczynam pedałować, gdy naciskam ciągle na pedała jest cicho. Mozna to reklamować w sklepie?
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Sam sobie odpowiedziałeś... Odkręć pedały, wyczyść gwinty, pasta miedziana i skręć z powrotem, miałem dokładnie ten sam efekt niedawno, strzelało tylko pod obciążeniem.
damian8178 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Ok dzieki za odp, wieczorem sprawdzę czy problem ustanie.
damian8178 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Dzisiaj sie za to zabrałem jednak problem dalej występuje. Moze z tego filmu bedzie wiadomo cos wiecej, na pewno nie jest to dzwiek hamulców bo nie zaciskałem ich.
HikingTours.pl Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Jak dla mnie to masz luzy na połączeniu korby z suportem. Zasadniczo jak z pedałami jest wszystko ok to trzeba szukać dalej.
gorizzo Opublikowano 14 Września 2022 Opublikowano 14 Września 2022 Dokładnie mam taki sam problem, jak go rozwiązałeś? W dniu 4.08.2017 o 16:48, damian8178 napisał: Dzisiaj sie za to zabrałem jednak problem dalej występuje. Moze z tego filmu bedzie wiadomo cos wiecej, na pewno nie jest to dzwiek hamulców bo nie zaciskałem ich. Jak rozwiązałeś problem?
michalr Opublikowano 15 Września 2022 Opublikowano 15 Września 2022 Może to nie z korby tylko z kasety, u mnie strzela bo kaseta ma luzy na bębenku.
gorizzo Opublikowano 15 Września 2022 Opublikowano 15 Września 2022 Dzięki za odpowiedź, korba i wkład nasmarowany.... zacząłem podejrzewać tylna kasetę...przy mocniejszym naciśnięciu pedału wydobywa się nieporządny dźwięk... będę walczył dalej.... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi